Je možné otehotnieť aj pri oneskorenej ovulácii ?

marinecka95
12. jan 2020

Ahojte snažilky a skúsenejšie už Maminy 🙂
Od času, keď sme sa začali snažiť o bábo sa moje telo zbláznilo a nejak prestalo správne fungovať :D viem, že nie sme stroje ale .. môj cyklus sa predĺžil na 29 dňový, pričom posledné 3 mesiace sledujem, že ovu prebieha vždy až po 21DC - tento mesiac až 23DC. Čiže luteálna fáza veľmi krátka.
Moja otázka znie: je možné otehotnieť pri takto neskorej ovulácii?
Môžte pridať aj vaše skúsenosti s otehotnením počas oneskorenej ovulácii a krátkej luteálnej fáze 🙂
Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
12. jan 2020

Áno, ja mám celý život posunutú ovulaciu, tak neskoro aj keď teda ja ju mám na 19 niekedy 20 deň a myslím si že 1-2 dni hore dole 🤔

marinecka95
autor
12. jan 2020

@777januska777 cyklus mám vždy ale max 29 dňový .. nie je to krátka LF?

marinecka95
autor
12. jan 2020

@bambulienka25 no takto to skúšame už rok aj 2 mesiace a nič 🧐 hormonálny profil atd mám v poriadku

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marinecka95
autor
12. jan 2020

@bambulienka25 spermiogram ok, priechodnosť ešte nemám za sebou .. len sa mi nezdá tá kombinácia: neskorá ovu a hormóny v poriadku 🤨

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
12. jan 2020

@marinecka95 vždy 29 dňový, ak teda si ho neposuniem tým, že jem citrón, inak presný ako hodinky 😀 tak to nwm, ale ja som vždy otehotnela na prvý raz a žiadne problémy s udržaním som nemala, takže si myslím, že je to ok 🤔

marinecka95
autor
12. jan 2020

@bambulienka25 áno toto všetko je vyšetrené .. manžel je úplne v poriadku, všetky vyšetrenia poznám len som sa chcela opýtať či niekto v skutočnosti otehotnel pri tak krátkej LF .. som v starostlivosti lekárov 🙃

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marinecka95
autor
12. jan 2020

@bambulienka25 S Dr. to samozrejme konzultujeme... snaží sa nájsť príčinu a zatiaľ liečiť bez toho, aby som do seba pchala nejaké svinstvo .. je mi jasné, že šanca je vždy ... ja som len chcela vedieť skúsenosti žien, ktorým sa to naozaj podarilo a nie riešiť veci, ktoré sú za tým

danielinaa
12. jan 2020

Lenze pri kratkej lutealnej faze sa babo nestihne uchytit a hned na zaciatku ho potratis. :(

777januska777
12. jan 2020

@marinecka95 držím palce nech sa vám podarí. Za seba ti, ale môžem potvrdiť, že sa to dá (2 deti) a ja som si doteraz ani neuvedomila či to vôbec môže byť problém 🤔 ale tak uvidíte no, niekedy to ide hlavne vtedy, keď to človek neplánuje. 🙂

777januska777
12. jan 2020

@danielinaa ja mám potom zázračne deti 😀

soldi
12. jan 2020

@marinecka95 meral Ti vystelku maternice? pri kratkej lf byva problem, ze je prilis nizka, pokial ma dostatocnu hrubku, tak by to nemusel byt problem

marinecka95
autor
12. jan 2020

@danielinaa
@777januska777 dakujem velmi pekne .. presne na toto som sa pýtala 🙂 a zase sa mi potvrdilo, že vo jedno ženské telo, funguje inak .. nič, čo platí pre jednu ženu, pre ďalšiu nemusí 😉

marinecka95
autor
12. jan 2020

@soldi jeden cyklus mám už 12/13 DC veľmi vysokú výstelku a na druhý cyklus aj po ovulácii veľmi nízku .. hormóny okey .. nechápem

danielinaa
12. jan 2020

@777januska777 kolko mas lutealnu fazu? Urcite viac nez 6 dni. Autorka ma cyklus 29, ale az 23 DC bola ovu.

marinecka95
autor
12. jan 2020

@danielinaa no ja mám tiež taký názor .. je predsa potrebný nejaký čas na uhniezdenie .. a keď príde MS tak vo väčšine prípadov odíde aj to, čo sa tam chystalo zahniezdiť

danielinaa
12. jan 2020

@marinecka95 ja mam ovu 12 sty den, ale mala som uz aj 17sty a 18sty. Ludske telo je zahada.

marinecka95
autor
12. jan 2020

@danielinaa ja som doteraz mávala presne 14 a najneskôr 15DC .. zmenu sledujem posledné 3 mesiace .. nechápem .. a hlavne, keď počas týchto troch mesiacov som absolvovala každý cyklus HP

777januska777
12. jan 2020

@danielinaa autorka písala, že mávala teraz LF 8 dní raz ju mala 6. Ja mávam LF 10-9 dní. Takže až taký dramatický rozdiel to nie je (teda ak nepočítame tých 6 dní).

danielinaa
12. jan 2020

@marinecka95 podla mna, ale je to len laicky nazor, keby si tu lutealku aspon 10 dni mala, by to mozno stihlo sa uhniezdit, sice knihy uvadzaju 14, ale aj tak si myslim ze by to mohlo vyjst aj pri menej. Ale 6 dni je zalistne malo. :(

danielinaa
12. jan 2020

@777januska777 za mna urcite je 10 dni uz fajn. 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marinecka95
autor
12. jan 2020

@danielinaa podľa mňa ju mám veľmi krátku .. 6 dní je podľa mna veľmi veľmi malo

veronikaszabova
12. jan 2020

@marinecka95
Kontrolovali ti stitnu zlazu?? -- ta moze skracovat LF

veronikaszabova
12. jan 2020

@marinecka95
Kontrolovali ti stitnu zlazu?? -- ta moze skracovat LF

marinecka95
autor
12. jan 2020

@bambulienka25 veď ja ani netvrdím, že sa niečo oplodnilo 🧐

marinecka95
autor
12. jan 2020

@veronikaszabova nie, štítnu žľazu ešte nemám vyšetrenú.. dohodli sme sa s Dr. že počkáme na další MS a mám sa prísť ukázať a dohodli sme sa, že sa dohodneme o ďalšom postupe .. neostáva mi nič iné len tam ísť

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre