Je možné otehotnieť?

meri18
19. dec 2021

Dobrý chcela by som sa len spýtať či je možné otehotnieť ak mám stredne tehotenstvo podľa kalendáru.

sisa_s
19. dec 2021

A kalendar ma monitorovacie zariadenie v maternici? Ak mate pohlavny styk, vzdy je mozne otehotnenie, ludske telo a hormony sa neriadia nejakym kalendarom

emalka
20. dec 2021

Kalendare a appky ti vzdy daju len priblizny odhad podla priemeru. Proste vseobecne vsetky zeny by mali mat ovulaciu cca v rovnaky cas cyklu, vacsinou sa predpoklada ze cca v polovici. Takze uplne kazdej zene bez rozdielu budu kalendare ukazivat plodnost prave v tom obdobi, hoci v tele ti to realne moze prebiehat uplne inak. Tie kalendare su len odhad postaveny na statistike,
Niektore appky sa vedia ucit podla tvojich dat, cize ked si robis testy/merias teplotu tak zmenia svoj odhad a budu ti presnejsie ukazovat plodne dni. Ale stale to nieje ziadna garancia.
Najlepsie je robit si tie spominane testy merat bazalnu teplotu, vtedy vies na💯% ze ovulacia prebehla. Alebo sa snazit kazdy druhy den bez sledovania sa 🤷‍♀️.

meri18
autor
20. dec 2021

@sisa_s dobre v poriadku čo ste hneď taká múdra ? Som sa chcela poradiť pretože v tom nemám prehľad ohľadom ovulácie atd.🙂

hapkova
20. dec 2021

A uz sa dlho snazite o babo, ked mas na to apku? Lebo myslim, ze ludia to najprv skusaju len tak ako pride 🙂

meri18
autor
20. dec 2021

@hapkova my sa nesnažíme o babo pretože najprv si dokončím školu a až tak by som chcela dieťa aby som sa aspoň nejak vedela o neho postarať ako priateľ pracuje ale čo je jeden plat😀

meri18
autor
20. dec 2021

@hapkova plus tá appka je menštruačný kalendár kde mi ukazuje aj ovulacne dni

nevenka
20. dec 2021

@meri18 to je na nic toto. Ja mam appku, kde si zapisujem kazdy den rano bazalnu teplotu a spatne podla nej viem urcit, kedy bola ovulacia. Ked to mam odsledovane napriklad 6 mesiacov, viem si dat pozor. Po potvrdenej ovulacii uz to mam overene, ze je bezpecny sex aj bez ochrany. Po menstruacii do ovulacie je to risk. Okrem toho si robim aj ovulacne testy. Ovulaciu mavam od 18-22 DC. Ale...mam problem so stitnou zlazou a ta ovplyvnuje aj zenske hormony, cyklus, ovulaciu,...aj bazalnu teplotu. Takze teraz to mam komplikovanejsie a problem sa v tom vyznat, lebo mam hypertyreozu a pri nej aj vysoku bazalnu teplotu. Ale kolise mi to dost velmi.
Takze, take, co Ti len ukazu ovulaciu a plodne dni priemerovo v strede cyklu, su nespolahlive a nanic. Slusne povedane.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre