Je možné mať tretie dieťatko po dvoch sekciách?

lylkatomaskova
18. okt 2014

Mám dve krásne dcérky obe na cisársky rez.Prvé tehotenstvo vynikajuce problem nastal až pri porode kkedy sa akutne musela vykonať sekcia.V druhom prípade celé tehotenstvo rizikové a skončilo taktiež cisárskym.Chcela by som vedieť Vaše skúsenosti ak ich máte.A ak by bolo možné mať tretie tak po akom čase od poslednej sekcie.Ďakujem za každý názor. 😵

pribinak
18. okt 2014

Moja kamoska ma 4 sekcie, vsetky deti zdrave aj ona, je to normalna VS vzdelana zena, musis si najst dobreho doktora, nie nejakeho zo zastaranymi nazormi, niektori mudr su velmi konzervativny a nechcu o viac ako o 2-3 sekciach ani pocut
Rozpatie medzi detmi ma od 2 do 3 rokov, prve 2 sekcie mala do tej istej jazvy a tie druhe dve do dalsej, bola len na viac sino vysetreni, kvoli svalom okolo jazvy a jej hrubke
Drzim palce

liebling98
18. okt 2014

@lylkatomaskova mám 3 deti, všetky sekciou. Medzi prvým a druhým mám 3 roky, naplánovali sme to tak s manželom. Medzi druhým a tretím máme 18,5 mesiaca, úplne neplánovane. Ďalšie dieťa mi už dr neodporúčal, pri poslednej sekcii som mala výduť v jazve na maternici, hovoril, že stačilo pár kontrakcií a musel by mi zachraňovať život.

lylkatomaskova
autor
18. okt 2014

@liebling98 Ach bože...Takže skor nie ako áno?

liz_lemon
18. okt 2014

@lylkatomaskova je to individualne

reluska
18. okt 2014

ja mám včetky 3 sekciou, aj ked medzi prvou dcérou a synom je rozdiel 3,5r a teraz máme po 11 r. dalšieho syna 🙂

niki101988
18. okt 2014

@lylkatomaskova Môžeš mať aj ďalšie dieťa sekciou len by som sa potom zamyslela nad sterilizáciou lebo maternica rokrájaná všetkými smermi je milá časovaná bomba pri každom ďalšom tehotenstve
@pribinak Neviem čo má VS s počtom sekcií, myslíš, že aj maternica je vzdelaná?

liebling98
18. okt 2014

@lylkatomaskova to bol len môj prípad. S tretím drobcom som otehotnela 10 mesiacov po 2 . sekcii. To sa neodporúča. Mala by byť aspoň rok pauza. Hlavne po druhej sekcii.

lylkatomaskova
autor
18. okt 2014

@niki101988 Tak ja už teda neviem a prirodzený pôrod po dvoch sekciách asi je málo pravdepodobný?

lylkatomaskova
autor
18. okt 2014

@liebling98 Hm ja som zas počula že až tri roky ale tak to je rozne zrejme nechystám sa mať miminko hneď teraz len by som to chcela vedieť či je viac za alebo proti a resp sa na to v buducnosti pripravila

niki101988
18. okt 2014

@lylkatomaskova Závisí od lekára ale nikto si tri životy vačšinou na krk nevezme.

lylkatomaskova
autor
18. okt 2014

@niki101988 Nechapem tri životy?

lylkatomaskova
autor
18. okt 2014

No nič to tak čo už aj tak ďakujem za rady 😉

niki101988
18. okt 2014

@lylkatomaskova Jednoducho ten lekárov, Tvoj a potom toho bábatka.

pribinak
18. okt 2014

@niki101988 nemusíš byt zbytočne ironicka! Vysvetlenie pre teba: myslela som to tak, ze to nie je žiadna socka, ktorá si robí rad za radom deti každý rok a je jej ukradnuté všetko dookola, zdravie matky aj deti

siska53
18. okt 2014

@lylkatomaskova to zavisi od zeny..ako to tam u nej vyzera..moj mi po 600nedeli povedal,ze uz sa u mna nieco rozbieha..tak ze,aby som tu do roka nebola opat? On,ze no a co..ziaden problem. Nakoniec sa sice nic nerozbehllo,resp.az po 22m.od porodu a kebyze chceme,my od neho pozehnanie mame.
Ale viem,ze su pripady,kedy zene nedovolia ani druhu sekciu...a pocula som uz o takej,co ich mala 5.
Takze ja by som to konzultovala s gynekologom.

euka210
18. okt 2014

nie je problem, my este chceme, ale az tak po 3-4r

kitty88
22. okt 2014

@lylkatomaskova mne moj doktor povedal, ze aj po polroku od druhej kludne mozem otehotniet a nemal by to byt problem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre