Je môj ovulačný test pozitívny?

18. máj 2021

Ahojte.Zlyhala nám ochrana 16.5
Robila som si ovulačný test.Myslíte, že je pozitívny? Je nejaká šanca na otehotnenie?
Vôbec sa v tom nevyznám a ovuláciu si nesledujem kedže som brala HAK a tento mesiac som ju na začiatku mesiaca vysadila.

Ďakujem za odpovede 🙂

adoska717
18. máj 2021

Moze byt... Mne tak vyslo zaciatkom minuleho tyzdna... Prvy x v zivote som len tak zo srandy spravila ovu a takto to vyzeralo.. V sobotu som robila tehu a pozit... Po 2 rokoch snazenia... Dnes som robila dalsi tehu lebo som tomu stale neverila a je to tam 😄

autor
18. máj 2021

@adoska717 Kedy by som si mala asi urobiť tehu? 🤷 Najskôr asi pri meškaní však?

adoska717
18. máj 2021

Ja som robila ovu a najradsej by som tehu robila hned len som sa bala ze budem zas sklamana 😄 v piatok mala prist cervena neprisla tak v sobotu som robila

simona1998
18. máj 2021

Áno pozitivny 😇 väčšinou keď mešká

autor
18. máj 2021

Je tam nejaká šanca, žeby došlo k oplodneniu? 🙂
A neviete baby náhodou, že či sú tie testy spoľahlivé?

miska992
18. máj 2021

Ak je zdravy partner, tak spermue preziju aj 5 dní. Ovu vyzera pozit tzn do 24-36 hod moze byt ovu, ale to ze je pozit ovulaciu na 100% nepotvrdzuje.

autor
19. máj 2021

@miska992 Tak to ešte nevieme kedže sme bezdetní len rozmýšľam, že ak sme mali styk 16steho, že aká je šanca aby to spermie stihli za predpokladu, že sme zdraví.Ak je pozitívny test tak to môže znamenať, že sa ovulácia blíži, je alebo vôbec nemusí nastať?

To sa dozviem asi až pri meškaní MS ak vôbec bude meškať.

sisabe
19. máj 2021

@adoska717 gratulujem 😊

miska992
19. máj 2021

To ze je pozit.vobec neznamena ze ovulacia musi prebehnut, ale ak mas pravidelny cyklus tak s vysokou pravdepodobnostou prebehne. Uvidis. Cca 10 dni po ovulacii uz je tehu test pozit. 🙂)

miska992
19. máj 2021

Otehotniet nie je take lahke...aj zdravym parom to trva niekdy aj rok a viac 🙂

autor
19. máj 2021

@miska992 Viem.Kamarátka otehotnela až po 2 rokoch bez HAK, ale zase ďalšia mesiac po vysadení.Ďalšia tiež na prvý šup.A vlastne skoro všetky na prvýkrát aj moja mamina a dokonca pred 40tkou.

Je to individuálne. 🙂 Neviem ako sme na tom my.

nevenka
19. máj 2021

@miska992 no ale niekedy ani nevirs, ako a kedy. Kamoska hned, ako si povedali, ze skusia. Hned prvy cyklus a to 2x 🙂.

nevenka
19. máj 2021

No autorka, pravdepodobnost otehotnenia moze byt dost vysoka v tomto pripade. My sme mali sex na 12-ty den a ovu bola o 2 dni na to, merala som bazalnu teplotu, tak viem. Od toho 14-teho dna na 11-ty po ovu bol tehotensky test uz pozitivny.
Ak bol sex 16.5., vcera bolo 18.5. - od pozit. ovu testu ovulacia prebehne do 24-48 hodin, tak stale je to v tom limite prezitia spermii. Nam sa stalo, ze sme mali sex aj presne na den ovulacie, nechraneny a nebola som tehotna. Ale na to, aby si vedela, ci ovu prebehla, je dobre merat bazalnu teplotu alebo ju potvrdi doktor na sone, pozit. test nemusi znamenat, ze to vajicko sa aj uvolni. Moze zaniknut ci sa spravit cysta.
Ja by som asi od zajtra ratala dni, a na taky 11-ty by som spravila tehotensky test. To mozno uz budes mat aj termin menzesu. No drzim palce, nech je to ako chces...😉

autor
19. máj 2021

@nevenka Moja mamina keď si zmyslela tak vtedy otehotnela.Kamarátka ktorá nevedela otehotnieť tak obaja boli na vyšetreniach a nič sa nezistilo, ale povedala mi, že na to strašne myslela a sústredila sa na to aby otehotnela.Keď zvolnili tak vtedy sa to podarilo keď už chceli ísť na umelé oplodnenie.Mala 20 keď sa nedarilo, porodila v 23.

Dalšie kamarátky otehotneli ani nevedia ako.Samozrejme boli aj biochemické alebo potrat v 7tt, ale otehotnieť, otehotneli.Jedna mala biochemické po vysadení HAK a ďalší cyklus už normálne tehotenstvo.Druhá po potrate mala ďalšie tehotenstvo v poriadku.

Aj 2 známe po 30tke na prvý šup sa im podarilo.

autor
19. máj 2021

@nevenka Nám praskol prezervatív na konci vo mne takže sme si to všimli až po.Stiahla som si kalendár, že možno mi naskočí normálny cyklus.Ovulácia mi vychádza na dnes podľa kalendáru, ale kedže viem, že je to len kalendár tak som si včera urobila test ktorý tiež nevie, že či sa vajíčko uvoľní.MS mi kalendár ukazuje na 2 júna.
Raz som už HAK vysadila keď som bola mladšia a vtedy mi MS prišla na čas.

Teraz som si chcela dať mesiac pauzu na radu lekárky pretože často pocitujem ako keby pms po celý mesiac.Mala som ureaplazmu, ale tá je už negatívna.

Výtok mám priesvitný a pripomína vaječné bielko.Stále mám mokré nohavičky.Včera aj dnes zo mňa vyšiel veľký kus hlienu, elastický, ale pevný.
Včera bol trošku ružový a dnes priesvitný, ale to sa stalo len raz za deň.Neviem, že či sa čistím alebo čo to môže byť.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre