Je dobré mať dieťa vo veku medzi 36 - 40 rokom?

soulmaya
2. okt 2024

Ahojte.
Mam 36 rokov. Ja este deti nemam. Nikdy som ich neplanovala. S partnermi to bolo zle, aj minulost tazka. Tak som sa rozhodla, ze si zvysok zivota uzijem a investujem do seba.
Az kym som nestretla mojho partnera. Ktory vychoval uz jedneho syna a miluje deti a rad sa stara a viem si to s nim predstavit. Len som stale v pomykove, ze ci mam mat este dieta alebo nie. Ci to zvladnem, ci budem dobra matka (partner vravi, ze urcite)....
Ako sa mam spravne rozhodnut? 🙂 Pozdravuje Majka

katica06
2. okt 2024

@soulmaya na tvoju otázku si musíš odpovedať sama. Za mňa nikdy nie je neskoro. Najlepšia kamarátka stretla toho pravého až po 40ke teraz má dve baby (3+1,5)

ukulela
2. okt 2024

@soulmaya prvé v 36, druhé v 40. Som šťastný prípad, zdravé deti bez komplikácií. Ak si zdravotne Ok, chod v pohode do toho.

monicazbb
2. okt 2024

@soulmaya mam 36 a čakam druhe ...prve som mala v 19 stich 🙂 a ešte do 40 by som možno jedno zvrtla. Mojej mame som sa narodila ked mala 40 😃

kaktusik007
2. okt 2024

za mna - ano, si stara. proste telo neoklames. Si spomen, ako sa ti zurovalo v dvadsiatke a ako sa citis vyflusnuta po prezurovanej noci teraz. No a teraz si predstav, ze zurujes 20 dni v mesiaci a nespis --- lebo o tom je dieta. Ano, v 36-37 som mala citak ze ups, chcem tretie, ale velmi skoro ma to preslo - stacilo si iba spomenut, ako to bolo sakra po tej tridsiatke narocne.

na druhu stranu, ak si masochista, chod do toho.

evcagabi
2. okt 2024

Do 40 este mozno jedno dame. teraz mam 34 a narodilo sa mi prve.

danyelia
2. okt 2024

Ja by som do toho v pohode šla - ak si na tom zdravotne dobre, máš partnera, ktorý deti chce, chceš ich aj Ty...aj ja som mala dieťa po 35-ke, ale až štvrté v poradí a všetko super 🙂

soulmaya
autor
2. okt 2024

@kaktusik007 no presne a to ja som neni zurovaci typ teda vobec :D

lalilla
2. okt 2024

Ja dieta nemam, ale svoj strop mam ze do 35tky, avsak poznam aj zeny prvorodicky v 40tke a chytili druhy dych a maju viac energie ako ja. Takze ak by som tuzila po dietati tak do 40tky teda by bol limit aj ked uz mi to pride dost. Ale je to kazdeho rozhodnutie, ak po tom tuzis a mas oporu v partnerovi nie je naco cakat

zooeynka
2. okt 2024

Deti nemas - tak nevahaj. Mladsia nebudes. Ja prve v 35 a druhe v 41. Nerucam sa ani nic podobne.

soulmaya
autor
2. okt 2024

Doktorka mi nedavno povedala, ze ak chcem mat deti, mam si pohnut, lebo po 35ke to ide velmi tazko? Ako to v skutocnosti je baby? Dakujem za reakcie :-*

kaktusik007
2. okt 2024

@soulmaya kazda to ma inak, ale statisticky po 35 rapidne klesa pocet vajicok... ono je to aj o tom, kedy ti zacal menzes - mne v deviatich, takze ja som cca v 37 prestala menstruovat... 🙂

dskjhfdlkdjhl
2. okt 2024

@soulmaya Moje druhe dieta sa mi narodilo par tyzdnov pred 38. narodeninami. Aktualne ma 15, ja 53 a necitila som sa stara ani vtedy, ani teraz. Velmi zalezi na tom, ako je clovek na tom zdravotne.

11iva11
2. okt 2024

@soulmaya Vek je ešte úplne v pohode na 1. dieťa. Skôr by som riešila, v akej si fyzickej a psychickej kondícii...cvičíš, stravuješ sa zdravo, máš spôsob ako zvládať stres..? Ak áno, tak nevidím problém.
Udržiavané 35+ majú často lepšie predpoklady než 25-ky.

luccija
2. okt 2024

@soulmaya určite áno.Mohla by si to veľmi ľutovať, ale musíš rátať aj s tým, že možno zostaneš na dieťa sama to, že máš teraz partnera môže byť za 5 r inak.

rozovykon
2. okt 2024

@soulmaya ja prvé 35 a druhe tesne pred 40 a je to super. 🙂

marsmykkok
2. okt 2024

Musíš vedieť ako sa cítiš ty zdravotne, či túžiš po dieťati, či ti partner pomôže. Ale 36 nie je 50, ak chceš skúste aspoň jedno.

leeo
2. okt 2024

@soulmaya je to individualne. Ja som v 35-ke otehotnela na prvu supu (druhe dieta). Zalezi od organizmu.

anna_anicka83
2. okt 2024

@soulmaya Ja som v 38 otehotnela ani neviem ako. Mám 41 a myslím, že keby som chcela som tehotná hneď. Ale už nechcem. Už ani to posledné nebolo v pláne. Tiež som si dala strop do 35, to som mala druhé. Ja neviem, to v akej si pohode záleží aj od dieťaťa. Za mňa bolo prvé pred 30 tkou asi najťažšie, lebo bolo prvé. Druhé bolo zase náročné. A tretí bol taký normálny, mal svoje muchy, ale už si na ne ani nespomeniem. Je to len obdobie, naozaj nie je len fráza. A je to aj o tvojom nastavení. Rodila som v 39, pani doktorka mi povedala, že každý rok môžem chodiť😀Je to aj o tele, ale hlavne je to o nastavení v hlave.

luccija
2. okt 2024

@soulmaya to ti mohla aj lekárka spraviť amh a budeš vedieť, ale určite by som nečakala.Bud, alebo...moje kamarátky otehotneli niektoré po 40 tke na prvý krát ani jedna nemala umelé a jedna rodila v 44 r to je veľmi individuálne.Mozno by sa ti nepodarilo ani v 33 r to je veľká neznáma čo bude ako bude...
@kaktusik007 ale nestras ju sú deti čo spia celé noci od pár mesiacov bude mať jedno, tak si s ním pospi horšie to je, ak by mala doma staršie a musela sa starat.

natallyxx
2. okt 2024

Ja som otehotnela presne tak ako aj ty, teraz budem mat 42 a dcérka má 5 a je to super, velmi rychlo ten čas beží a mne vôbec nepripadá, že už mám toľko ☺️ …

viera77
2. okt 2024

Mať "len" 36 rokov, byť zdravá žena prirodzene túžiaca po dieťatku, mať takéhoto partnera, atď, atď...žena, a ty na čo čakáš? Na povolenie z MK? A jasné, každá z nás mala množstvo pochybností, veď to je úplne normálne u budúcich mamičiek (aj oteckov).

janababana
2. okt 2024

@soulmaya Majka chod do toho ♥️♥️♥️ super vek, drzim palce 🍀🍀🍀

kosicanka2018
2. okt 2024

@soulmaya ja som prve stihla mesiac pred 35kou. Je zdrave a vsetko je ok. Ale uz cakam kedy sa vyspim celu noc 😂 a druhe by som aj chcela ale na druhej strane uz si to neviem predstavit a chcem uz mat taky svoj klud 😁 ale niektore sa v materstve nasli a v pohode to dali aj v 40tke. Takze ak to tak citis tak nevahaj

dennissa16
2. okt 2024

@kaktusik007 tak po prvé. Bola si v úplne inej situácii. 2 deti si už mala. Ona nemá žiadne. Mozno keby si nemala ani jedno, tak sa snažíš aj do 40 tky. Po druhé. Nemusí to byt vôbec také ako píšeš, ale úplná pohoda

@soulmaya Nemusí to ísť ani ťažko a nemusí to byt ani neprespata katastrofa so “zlým” dieťaťom.
Normálne chod do toho, si v podstate stále mladá.

veronka1996
2. okt 2024

Neskoro. Stará si. Investuj naďalej do seba, dieťa nemá už zmysel.

vilma7
2. okt 2024

Dve deti po 40.tke, otehotnenie, ako aj tehotenstvo úplne v pohode.
Deti neprespia doteraz a človek to zvládne aj po tej 40.tke. nechodím vôbec vyfĺusnuta a deti si užívam. Takže za mňa chod do toho.

monicazbb
2. okt 2024

@veronka1996 to fakt ? 😀 V 36 stara? No nič, zajtra vybavujem hrobové miesto 😉

hugoboss1923
2. okt 2024

Pre tehotenstvo nie je žiaden vek prekážkou. Ženy zvyknú rodiť aj v ďaleko vyššom veku, než si mnohí myslia.

olimuc
2. okt 2024

Nechaj to na nahodu a uvidis … mozno sa zadari na 1-2 sup (ano aj to sa stava) mozno na 5 a mozno vobec. Len ty vies ako si na tom zdravotne, psychicky a €. Ak mas vsetko poriesene tak sa nechaj prekvapit. Nepotrebujes ok od nikoho, ty si ho vynosis a vychovas. Ak po dietati tuzis maj ho

soulmaya
autor
2. okt 2024

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre