Je bežné, že gynekológ odmieta urobiť folikulometriu?

30. aug 2023

Ahojte, je prosím bežné že gynekológ odmieta urobiť folikulometriu a ďalšie vyšetrenia ? Tvrdí že urobí len pod podmienkou, že donesiem spermiogram.
Rozumiem, že ma nechce dopovať liekmi, ak priateľ nie je ok.
Ale ani ja nemám ok ovuláciu a cyklus, prečo ma nemôže riešiť ? :(

martul
30. aug 2023

Nerieši nič, alebo len nechce spraviť fokilulometriu? Možno má len svoj postup aby to malo celé zmysel, nebude robiť bezhlavo vyšetrenia? Čo konkrétne ti povedal?

ullala
30. aug 2023

Je problem priniest ten spermiogram?

zuz0110
30. aug 2023

Vsak ale na folikulometriu nepotrebujes ziadne lieky. Mne ju spravil hned prvy cyklus, ako som to s nim zacala riesit. Az potom mal ist muz na spermiogram. Uz ho nestihol, odsledovali sme folikulometriou ovulaciu (na 30 DC), dostala som progesteron na predlzenie lutealnej fazy a vysledok bude mat zachvilku 5 rokov. ❤️

autor
30. aug 2023

@martul ahoj. HP som si dávala robiť na vlastné náklady, nechcel mi dať výmenný lístok k endo a ani urobiť nejaký odber krvi. Vraj každá žena chce HP a je to nový trend ktorý on neschvaľuje. Takže som si zaplatila 189E za termín a odbery u súkromnej endo. Môj gyn tvrdí že som ok - pritom nemávam ovuláciu... na výsledky sa ani nepozrel, povedal že ma bude riešiť keď donesiem spermiogram.

autor
30. aug 2023

@ullala nie je, len ma zamrzel prístup, že ma odmietol, keď mám problém - nemávam ovuláciu..

majla87
30. aug 2023

@ullala ja si myslim ze vysetrit folikulometriu a hormony a pod. vobec nezavisia od spermiogramu partnera. Neviem, tiez mam taku "ochotnu" gynekologicku. V CARe mi to spravili normalne a aj na poistovnu. Moja gyn ma so vsetkym strasny problem...

tetapetra
30. aug 2023

Ako píše @zuz0110 u mňa to prebehlo presne narovnako. Moje čudo má už 11

autor
30. aug 2023

@zuz0110 Mne ju urobil raz a vtedy folikul vraj nepraskol, dnes som bola druhýkrát a ani ma nepozrel, povedal že až po spermiograme ma bude riešiť..

autor
30. aug 2023

nemávam hlien, ovu testy aj bazálna stále negatívne. jedna folikulometria negatívna, ďalšiu mi odmietal urobiť..

anjelicek26
30. aug 2023

Budes musiet vymenit lekara,Toto neni dobry pristup.

mogaa
30. aug 2023

vyšetrenia určuje lekár,nie pacient.....navyše ty už si mala folikulometriu robenú, teda nemusí ti ju robiť opätovne.....

autor
30. aug 2023

@mogaa mala som ju minulý mesiac, povedal nech prídem ďalší mesiac v strede cyklu, vypočítal mi termín a odbil ma dnes na ňom :D

akbara77
30. aug 2023

Asi vie co robí. Ak da ti nepáči, zmeň lekára.

januska12323
30. aug 2023

Zmeň lekára, ak aj nechce niečo spraviť má to normálne vysvetliť.

janetinka27
30. aug 2023

ahoj, chces zistit, ci mas ovulaciu? ak si spravne merias bazalnu teplotu a tam sa ovulacia neprejavila, da sa urobit aj odber progesteronu a estradiolu z krvi v predpokladanej poovulacnej faze, pripadne sono, ci vidi napriklad zlte teliesko a podobne.
urcite by som to riesila, najma teda v pripade, ak si nie si ista, ci mavas ovulaciu - ovulacia je dolezita nie iba na otehotnenie, ale najma na udrzanie zdravia maternice, bez ovulacie nie je progesteron, bez progesteronu moze dojst k hyperplazii endometria a potom to uz moze ist do rizika horsieho ochorenia.

jakoma
30. aug 2023

Zmen lekara, aj ja som menila nedavno kvoli pristupu "ja vam nic neviem vysetrit". Rozmyslam, ako riesi spermiogram malicka skupina zien, ktore sa snazia otehotniet a styk maju nie s jednym ale s viacerymi partnermi. Gynekolog ma liecit predsa zenu

janetinka27
30. aug 2023

a este - minimalne na preventivke sa robi sono, preventivka sa ma robit do 14dc, cize by tam mal vidiet, ci nieco rastie, ak prides povedzme na 11dc. ake mas dlhe cykly? lebo zas ak su dlhsie, je aj ovulacia neskor a vtedy by nemusel na sone nic vidiet ani 14dc
na merania mozes chodit aj do car alebo k inemu gyn ako samoplatca

majla87
30. aug 2023

No a teraz si predstav ze by si aj mala ten spermiogram a nahodou by vysiel mierne zhorseny. To by ti zas nevysetril nic a vsetko zhodil na partnera. Pritom ano, gynekolog ma liecit ZENU

autor
30. aug 2023

@majla87 áno, rátam s tým že ak bude horší tak ma pošle rovno do CAR :/

autor
30. aug 2023

@janetinka27 na preventívke zrovna videl minulý mesiac že mi nepraskol folikul. povedal nech prídem o mesiac a dnes ma odbil bez vyšetrenia...

autor
30. aug 2023

@janetinka27 meriam si BT, stále je nízka. ovu testy sú tiež stále bledé.. :( ale on mi povie, že som ok a že ma bude riešiť až po spermiograme...

cookie29
30. aug 2023

Neviem, nepoznam Vas pribeh a nepises, takze mozem len hadat?
pretoze spermiogram je relativne rychle, lacne a bezbolestne vysetrenie. A dnes je to cca pol na pol, co sa tyka problemov. Takze prv, nez zacne nahanat zenu na rozne drahe a casto aj neprijemne/bolestive vysetrenia, je logicke, ze ma spermiogram. Nehovoriac o tom, ze v dnesnej dobe maju casto zeny pocit, ze ked vysadia ochranu tak MUSIA otehotniet a ak sa nepodari, tak do par mesiacov nahanaju Dr ci CAR, zatial co priemerna doba na splodenie dietata u zdraveho paru je 12-18 mesiacov. Pokial netlaci vek, napr blizis sa ku 40ke nie je dovod na paniku.

Navyse pises v uvodnom poste, ze lekar nechce urobit folikulometriu, ale neskor davas info, ze uz si jednu folikulometriu mala nedavno.... a ak s Ti nepaci, zmen lekara alebo si rovno zajdi do CAR, to sa stava takym biznisom, ze Ti to urcite urobia

autor
30. aug 2023

@cookie29 Ďakujem, áno, minulý mesiac som mala preventívku v strede cyklu a videl že nepradśkol folikul - objednam na o mesiac na ďalšiu folikulometriu a dnes ma odmietol vyšetriť :D
HAK som nebrala, snažíme sa rok... mám 28 rokov.. 🙂
Jasné, že spermiogram donesieme. Len ma zarazil jeho prístup.. bola som objednaná na folikulometriu a nepozrel mi to čo mal, nenahliadol ani do výsledkov hormonálneho profilu ktoré som si dávala na vlastné náklady robiť. povedal že to bude riešiť až keď prinesiem spermiogram... Minimálne si mohol tie výsledky pozrieť. Nechala som tam 25E za trominutový termín a odprevadil ma k dverám.

janetinka27
30. aug 2023

ahoj, ten folikul na preventivke nemusel byt este prasknuty, kludne mohol este prasknut po vysetreni. kazdy dr je iny, ak nie si spokojna, tak ho zmen.
pises vyssie, ze mas problem, ze nemas ovulaciu, ale zaroven pises, ze na sone videl neprasknuty folikul.
ake dlhe mas cykly? nepamatas si, aky velky bol folikul na preventivke, ci to bol tzv. dominantny folikul? aku si mala vysku sliznice?

erickatt
30. aug 2023

Zmen dr.

luccija
30. aug 2023

Zmeň ho!asi je jesitny a nevie prekusnut, že si si dala HP robiť na vlastné náklady.Ano, spermiogram je základ, ale on nech rieši teba.Moja švagriná má ovuláciu 2 x ročne.Zmen určite lekára s nervami by som tam nechodila.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre