Ahojte, už 2 roky sa snažíme o bábätko, navštevujeme centrum pol roka, podľa nich sme zdraví. Ja mám priechodné oba vajcovody, ovulujem dobre, mám pekné folikuly, cyklus pravidelný, AMH dobré. Testy mám aj na štítnu dobré aj hormóny. Manžel ukážkový spermiogram. Robili aj nejaký rozbor krvi v centre, tam povedali, žiadne choroby nemáme, nie som alergická na spermie a ani na plod, aj tie výsledky dobre dopadli. Už som po 2 IUI momentálne, test negatívny opäť. A to som mala pekné dva veľké folikuly, ovulácia dobre načasovaná keď sa robil zákrok, manžel výborné spermie. Ešte sme to doma asi 3 krát poistili. Neviem ako ďalej, pôjdeme za týždeň na konzultáciu, ale podľa mňa 3 IUI bude už zbytočné. A IVF by som nechcela, keď vravia že sme zdraví. Nevieme si vysvetliť kde môže byť už chyba a sme bezradní s manželom. Už nežijem len prežívam :(
Este ma napadlo ci mas vysetrene trombofilne mutacie. Drobne zrazeninky v cievkach moze sposobovat predcastne potraty v stadiu ked este ani netusis ze si tehotna. Ostatne vysetrenia mate tak by som skusila este to. Drzim palce
kolko mats rokov s mamzelom?
Ach baby odpisem dokopy takto: ja uz teraz som psychicky na tom zle,kazdy neuspesny mesiac ma nici.Moze to byt aj psychika,aj v praci uz neznasam vsetko a veduca ma nici.TroImbofilne mutacie asi nemam testy.Asi by som este skusila reproimunologiu v Nitre,tam robia vseliake vysetrenia z krvi.Ja som mala 29 teraz a muz bude mat 32.Manzel by aj chcel IFV ale ja som proti.Mozno az neskor,skusit sa na to vykaslat mozno na cad,zase cas rychlo bezi...
@asia83 Je to skor nechut,robim v kancli pod sukromnickou za mizerny plat.Stale len praca,plat nechce zvysovat,ziadne odmeny,ziaden karierny postup nic,robim tam 4 roky.S nou sa uz nerozorapravam o nicom.Snazila som sa uz ma to nebavi a ona len robotu pridava.Hladam aj inu pracu len je to tazke najst dobru pracu ked nemas znamosti
@hettinka Ale ja tu pracu nenavidim koli veducej a som tam v kancli bud len s nou alebo cely den sama.Je to hnusa lakoma ona chodi po dovolenkach uziva si a mne nechce dat nic pritom ja vela veci robim za nu.Ona pol dna chodi po spaciroch a ja za nu vsetko robim pri tom nenam ani na to vzdelanie.
Na dovolenku moc peniaze nie su,ja malo zarobim a este dokoncujeme domcek k tomu samozrejme hypoteka.Aspon bycikle sme si kupili ze skusime nejake odreagovanie,ale ide zima takze moc sme toho nestihli
Prva pozitivna vec je ze mas len 29...ja som svojho muza stretla az v 30tke,v 33 sme sa brali, a teraz cakamenprve a rodit budem ako 35.rocna (sufame ze vsetko dobre dopadne)...stale mas podla mna este par rokov k dobru...a uplbe suhlasim s tym stresom a prilisnym sa upinanim sa na dieta,alenja to uplne chapem,tiez som po svadbe chcela co najskor otehotniet,ved cim neskor ma zena prve dieta,rym vacsie rizika vrodenych chyb a podobne,a tiez som niekolko mesiacov zila len pre ten den,kedy uz pride alebo nepride menstruacia...a potom sme sa rozhodli naplanovat si nasu vysnivanu oneskorenu svadobnu cestu a dva mesiace sa nesnazit,nech si ju uzijeme...a ked uz bolo vsetko zaplatene letenky ubytka vsrtko naplanovane tak dva tyzdne pred letom sme zistili ze sme "v tom"...a dva dni potom ako sme zaplatili najvacsiu cast z ktorej sa nam nic nevratilo spat...proste som si nepripustala,ze akurat tento mesiac by som ako ostala tehu...nakoniec sme neleteli lebo predchadzajuci spontanny potrat,nechceli sme riskovat...ale podla mna pomohlo to,ze som to prestala riesit...
Inofolic ste neskusali?Mne pomohol a pila som aj Alchemilku.Ale necakali sme na otehotnenie tak dlho,pol roka asi.
@siska266 necitala som diskusiu... ale nam vyslo 3.iui ( doma mame pomaly dvojrocnu slecnu❤️) nemali sme vysletky tip top ale ani najhosie. Verim ti bo viem ze psychika robi svoje. Po 2 neuspechoch sme si dali od centra cca 1,5 mesiaca pausu odych a sli 3 iui. Neriesila som v hlave uz ci to vynde ci nie bo sme boli s muzom rozhodnuti ze pojdeme aj ivf ak nic.Ale viem ako ti moze byt tiez som si vela poplakala. Ver ver ver ze to bude uz dobre.skusali ste dake vitaminy co vam v centre odporucili?
@siska266 Ahoj moja, vo vela veciach som sa našla v Tvojim príspevku. Ja mam budúci rok 29, manžel 33 snažíme sa 3 roky. Z toho rok prirodzene, druhý rok za pomocí gynekológa tretí rok sme začali chodiť do centra. Obaja zdraví, všetky mozne vysetrenia podstúpene a dokonca IVF absolvované a stále nic. O nalomenej psychike ani nehovorím všade kam prídem na vysetrenia ma vysmievajú ved relatívne mladá úplne zdravá baba tak co akože chcem. Žiaľ bez úspechu:(
ahoj. môže to byt kľudne stresom v práci. 2 kamošky otehotneli hneď potom ako dali výpoveď. jedna po 3 rokoch, druha po 6.. držím palčeky nech vám to vyjde.
Ked telo cez mysel citi ze nechce/nemoze otehotniet tak mozes mat vsetky vysledky ukazkove a neotehotniea.vlastna skusenost...rozmyslaj akykolvek dovod ltpry by ti branil otehotniet-cokolvek-praca,vycerpanie,partnerske nezhody,strah zo starostlivosti o dieta,neviem cokolvek.
Ja som spoznala polovicku ja 28 on 38. Hned ako sme zacali spolu zit velmi skoro som mu povedala ze chcem baby a chcel aj on. Jedine co ma mrzi ze mi este nie sme manzelia aj ked ja som chcela velmi uz PRI prvom tehu. Zijeme v zahranici a stale mame starosti vydavky a manzelstvo je v nasich modlidbach. To nie je tvoj pripad len som sa potrebovala vykecat. Na prve sme tiez dva roky plus minus cakali, mala som bolesti bola som na laparke ze tam NIC nenasli. Dali mi antiku lebo cykli des ale tu na snazilkach mi ju baby poradili vysadit ze ked chcem tak po mesiaci som v strede druheho tripu stopla a hned sa podarilo. Dufam ze sa vam podari bez stress baby je dar z hora. My uz mame 3 tretie uz nebolo v plane ale su to pekne radosti a starosti. Modlime sa aj za vas.
@lucmirka124 No vitaminy neviem stale od snazenia uzivame ale aj tak vsetko mame ok, az od nich pri iui clostyl a progesteron ine nic co mi oni.odporicili.A nic stale,vies nevieme ci 3 iui sa oplati vobec.A hlavne teraz si pokazit sviatky ak to nevide. Uz z Iui som znicena psychicky.Ked sme zdravi podla nich a nic a ja nechcem umele.
@siska266 bola som na tom podobne, i ked ja uz som mala 36 rokov. Nakoniec sme riesili novy byt, nakupy zariadenia do bytu a na snazenie sa uplne pozabudlo. No a zrazu menzes nikde a teraz mi tu v postielke spinka 3 mesacny chlapcek 🙂 takze treba vsetko hodit za hlavu, zacat sa sustredit na ine veci a ono to pride. My sme sa snazili 4 roky.
@siska266 bola som natom rovnako.ze uz nie.vtedy aj muz povedal ked 2 iui nic ze odych.lebo nebolo jednoduche ani pre neho ze to furt odrevem. Moja skuste si dat pausu od centra aj sa necitis teraz nato...aj 2 mesiace a uvidite.uzite si sviatky a ak budes chciet pojdete januar. Vela zien mi povedalo ze iui strata casu.a dnes mam uzasnu dcerku vdaka 3 iui a tesim sa ze som sa nedala odradit. Muz je mladsi mal 29 a mna uz aj cas tlacil.33 som mala a zdravotne tiez dake veci.pre mna by bolo ivf riskantnejsie. Ale sla by som dalej bojovala. Moja v klude vypni nic si nevycitaj mozno o 2 mesiace bude lepsie.ak ivf nechces v klude mas cas. Ja byt na tvojom mieste a vies ze ste zdravi dala sancu neskor 3 iui ak sa nepodari normalne.drzim ti palce.
@siska266 baby ti dobre radia...skuste jeden-dva mesiace venovat sa len jeden druhemu...ved aj tvoj manzel urcite preziva tazke obdobie,mozno sa ti nestazuje,lebo ti chxe byt oporou,ale urcite ho to trapi,ze aj kvoli nemu to mozjo nejde...skus sa zamerat na chvilu na neho,ukaz mu,ze je pre teba dolezity,ze to nie je len o dietati...smejte sa spolu,vtipkujte,rozpravajte sa,milujte sa len preto,ze chcete jeden druheho...dam ruku do vody ze o tri mesiace tu uz budes postovat pozitivne tehu testy😉
Ahoj, nieco podobne som zazila aj ja..psychicky na dne, k tomu som zazerala naň kazdu tehulku, a uplna bezradnosť v tom ze nam po zdravotnej stranke nic nebolo....pátrali sme inde ako vo fyzickom zdravi..začali sme sa zaujímať o etikoterapiu zistili sme o sebe zaujimave veci a pozvolna sme ich začali aktivne meniť a do 2 mesiacov hop ze tehotná, a to uz som ani neverila bola som zatrpknuta a frustrovana...jednym slovom zaoberali sme sa našim duchovnom a tam sme hľadali príčinu toho preco sa nam nedarí..nehovorím ze treba verit v duchariny ale iba sa pozriet na seba z inej strany... neviem ci je reklama povolená ale pisem... na Slovensku sa etikoterapii venuje aj Vladko Červenák zo skoly Advaita, daj si na YouTube jeho meno vyjdú Ti prednasky ale robi aj poradenstvo a ma aj prednasky na zivo skus www.advaita.sk nech sa vam darí!
Poznám prípad,kedy spermie nemohli preniknúť ku vajíčku,lebo malo tvrdý obal.Ked to lekári konečne zistili,tak nejako narezali obal,myslím,že laserom a podarilo sa,samozrejme pri umelom op.,dieťa je na svete.
@siska266 je pravda ze ja mam PCOS slabší, ale tiez ovulujem. Spermie vyborne..aj u nas vsetko v poriadku. IUI 2X bezuspene. Nam sa podarilo s, clostylom po 3rokoch. No skončilo to zle. Teraz sa nám opat podarilo po 3rokoch. Cize po 6.rokoch som otehotnela. Mozno ze ta to cislo veru nepoteší. Ale aspon sa podarilo. Verim ze bude vsetko v poriadku. Drzim palce. Ja som myslela vela na vylet, ktory sme uz mali zaplatený. Aj to mi asi pomohlo. Tesila som sa nan. No nešli sme 🙂
@siska266 Hajáj, by ste sa čudovali. Vážne vám radím, zmeňte prácu, dajte si pauzu. Poznám veľa prípadov, kedy po zmene práce sa podarilo otehotnieť. Ja som sa začiatku snaženia mala stresy v práci, potom na tretí mesiac prišlo kľudnejšie obdobie a na ten tretí mesiac som aj otehotnela.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@siska266 ja som pocula aj take, ze mozno vy dvaja si nevyhovujete a nemôžete mat. Ale to by som brala ako krajnu moznost. Tiez mi rokyyy trvali, kým som otehotnela. Proste, príde a nemusi prist. Kamoska bola trikrat na umelom oplodneni, vsetko negativne a potom len si tak sexovali a zrazu prirodzene tehu a uz maju aj druhe v pohode. Ak by to u vas dlho trvalo, skusila by som umele. Ja som tiez na to pristupila, ked sa mi vyse 5 rokov nedarilo. A ked sme si isli po formular do poistovne na umele, na druhy deň som zistila, ze som tehu. To je iba zazrak a dar, ktorý pride, ked ma prist.