IVF v Anglicku alebo na Slovensku ?

ruzicccka
23. aug 2018

Najde sa tu niekto kto podstupil ivf v uk
Tak tiez kto postupil na sk ?

Aky je v tom rozdiel ako to prebieha v uk ci na sk

oslo1
23. aug 2018

Ja v Uk. 3 krat. Podarilo sa, mame 2 mesacneho syna.

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@oslo1 Vies mi povedat viac info ?

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@oslo1 napriklad ako to vsetko prebiehalo ...
Viem ze tu sa nesmie fajcit
A podobne
Co vsetko potrebujem nato aby to preslo cez poistovnu ? Ja
Na ivf idem cez fertility

oslo1
23. aug 2018

@ruzicccka ahoj,

Nie som si teraz ista, ale sa mi zda, ze vsetky ivf boli zpoplatnene od roku 2018, ale nechcem zavadzat.
Toto bol nas postup;
Takze v skratke, ked uz si na acu clinic, tak by ti oni mali urobit vsetky vysetrenia zadarmo, tebe a aj tvojmu partnerovi.
Ked toto vsetko budes mat urobene, tak ti daju taky dokument niekolko stranovy, ktory vyplnis a posles do svojho CCG, kde ty budes ziadat o founding. Velmi zavisi od toho kde byvas, post code lotery. Lebo NICE gudelines su jedna vec a nedoststok financii v NHS druha, podla tohto sa odvija aj NHS ivf founding. Ked sme my ziadali, tak v ramci nasho CCG sme mali zadarmo 2 ivf/iscis. Teraz kde byvame by sme mali iba jeden. Ale hovorim, bola debata, ze uz to nebudu platit, nejak som to nesledovala, lebo my sme tretie ivf v plnej miere platili.
Viem ze v Oxforde platili ivf iba do 35 roku veku matky a tusim platili 3 x ivf. U nas platili do 39 roku a platili iba 2 x.
No, ale v skratke. Co sa tyka fajcenia, neviem, nefajcim. Nesmies mat BMI vyssie ako 30 sa mi zda. Klinika ti vsetko vybavi, aj lieky, mne dokonca volali, ze nam schvalili foinding, dostali list o den skor.
Vysetrenia mate asi uz urobene. Ked sa rozhodnete pre ivf a klinika dostane peniaze, tak my sme mali povinnu prednasku v kinosale, museli ist obidvaja, kde boli gynekolog, consultant ivf a vsetko tito ludia a vysvetlili cely proces ivf, potom sme sa mohli este pytat.
Po tomto som po menstruacii nabehla na contracepciu, aby sme presne naplanovali dalsiu menstruaciu. Medzitym mi drug company dorucila lieky. V den menstruacie som zavolala do kliniky, na 4 den isla na scan a potom obden krv a scan.
Potom som isla na odber vajicok, za niekolko dni na vklad a za tusim 10 dni robis mocovy tehotensky test.
Ak nedostanes founding, tak platite vsetko sami. My sme mali ivf v Guys, v Londyne, je to NHS, takze je to vsetko evidence based, tak necakaj ziadne odbery na imunologiu a podobne. Na druhej strane je to neziskove, tak aj ceny su nizsie ako v private clinikach. Ale aj tak to po nacitani bola palka, nas Vratko nas vysiel na 8 k, je z mrazeneho cyklu, ale kaslat na peniaze, mame krasne dietatko.
Kludne sa ma opytaj cielene otazky a odpoviem.
Drz sa, zuz xx

najinka
23. aug 2018

@ruzicccka niekedy platila nhs 3x ivf, od roku 2015 prestali. Tak mi povedala fertility konzultantka v nemocnici

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@oslo1 dakujem za odpoved 🙂
Kedze na IVF planujeme ist cez fertility centrum
Tak prvy pokus mame uplne zdarma
Hradia lieky zakrok vysetrenia ... co je super a prave preto to aj zvazujeme ja mam PCOs manzel
Je uplne v poriadku ...
Momentalne mam posledne 3 mesiace s clomidom na podporu ovulaciu
Ak to nevyjde tak
Zacneme riesit IVF clomid na podporu ovulacie mi uz raz
V decembri 2017 pomohol k tomu aby som bola Tehotna ale zial nedopadlo to dobre ...
Takze peniaze ani tak co sa Tyka IVF neriesim

Kedze viem ze by to bolo zdarma skor pristup lekarov.
Viem ze na Slovensku po zakroku predpisu
Nieco na udrzanie plodu
Ale funguje to tak aj v UK ?
Dali Vam nieco na udrzanie plodu ??

Bolo vam vysvetlene podrobne vsetko co to obnasa ake su rizika aka je sanca
Ze to vyjde co budu robit ... atd ?

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@najinka

Zatial som nezistovala ja ziadne deti este nemam takze .. viem ze ten prvy pokus by som mala zdarma

Len ... neviem ci sa do toho pustit v UK alebo radsej si zaplatit ale ist na Slovensko v UK je zdravotnictvo hrozne
Bojim sa ...
Pocula som ze na slovensku Davaju ine lieky atd ...
No niesom si ista

najinka
23. aug 2018

@ruzicccka no to hej..ale kazde ma asi svoje pre a proti..niektore veci su lepsie na sk, niektore tu..takze, tazko sa rozhodnut..ale pokial by si potrebovala extra scany, nejake lieky na udrzanie na zaciatku, atd, lepsie na sk. Inak vybavenie nemocnice/porodnice a take veci, lepsie uk..🤷🏻‍♀️ja rodim az o 2 mesiace, ale sestre sa akurat narodilo babetko pred 3tyzdnami tiez tu v uk, nemocnice sa nedaju porovnat s tymi na sk, bohuzial 😕

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@najinka
Nemocnice urcite !!
To se neda ani porovnat
To urcite hlavne mi ide o tabletky na udrzanie plodu ja by som po oplodneni ...
Asi aj tak odcestovala na slovensko a doma mam utrogestan ktory som nestihla brat kedze som potratila

Tak By som si Ho hned po oplodneni aj nasadila
A prvy trimester bola na slovensku ale zase

Citala som ze po oplodneni by sa cestovat nemalo

?

najinka
23. aug 2018

@ruzicccka tak pri umelom by si mala byt v klude, (ale neviem ci cele 3 mesiace, ci len na zaciatku, nemam s tym skusenosti), pri normalnom sa moze letiet

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@najinka no myslim pri Umelom ...

Nejako to uz poriesim
Kazdopadne si vopred pojdem na slovensko po tabletky na udrzanie plodu...
Ak by som to IVF samozrejme podstupila dufam ze nebudem musiet ..

najinka
23. aug 2018

@ruzicccka drzim palce 😊

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@najinka dakujem 🙂

oslo1
23. aug 2018

@ruzicccka ak mas narok na jedno ivf zadarmo, tak ho podstup tu.
Tu budes brat automatically progesteron od zaciatku, toho sa nemusis obavat.
Inak bol urobeny vyskum a zistilo sa, ze prave tie zeny, ktore nemaju kludovy rezim po vklade, skor otehotneju. Ja som toho prikladom. A to ked som isla na vklad, tak som odmitla vsetky lieky a vidis, zadarilo sa 🙂
Rodila som tu, porod a celu starostlivost v nemocnici som mala tip top a to som bola v nemocnici 5 dni, lebo chceli , aby som odrodila o par dni skor, dostala som gestational DM. Diabeticka starostlivost v tehotenstve bola tiez super.
Inak ten porod starostlivost som mala taky dobry, ze kludne by som isla aj zajtra zas rodit. A to som bola 2 x nastrihnuta.

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@oslo1 wau super .. tak dufam ze sa zadari aj nam

A ze bude vsetko v poriadku
Progesteron ktory pises ze budem brat je ...na udrzanie plodu ?

ingelika78
23. aug 2018

@ruzicccka sice nie som v UK ale v AU (zile som vsak Londyne dlhsiu dobu) - a ivf som podstupila tu v Austrálii. Samozrejme, u mna kvoli vzdialenosti nic ine do uvahy neprichadzalo, ale aj keby som bola stale v UK pripadne inej europskej krajine urcite by som na Slovensko “nedochadzala”, ked uz nic ine tak kvoli logistike. Pravdu povediac podla toho co tu citam, ci uz v IVF skupinke alebo celkovo som len stastna ze som bola na IVF tam kde som bola (zdravotnictvo je tu skvele a na vybornej urovni) - a vysiel mi prvy pokus.
Akokolvek sa rozhodnes, drzim Ti palce!

ruzicccka
autor
23. aug 2018

@ingelika78 dakujem krasne aj ja si
Myslim ze by ma to vyslo velmi draho ak by som chcela IVF na Slovensku
Aj ked na druhej strane som ochotna urobit cokolvek aby to vyslo .. urcite to budem riesit tu kedze to mam zdarma
Tak nepojdem skusat na slovensko za nelacne
Peniaze. Ak by to nebodaj Nevyslo aspon sa nebudem chytat za Hlavu ze kolko som do toho investovala mozno to znie zle ...
Ale veru nejde o par stoviek
V UK je zdravotnictvo hrozne.
Pokrocile ale co z toho ked lekari su Na nic !!

Ale nemyslim si ze IVF ci uz v UK alebo na Slovensku robi nejaky neskuseny lekar

ingelika78
24. aug 2018

@ruzicccka to ano uplne suhlasim, urcite ziadny lekar - zaciatocnik nebude robit IVF, ci uz na Sk, UK alebo v akejkolvek dalsej krajine. Ja som skor myslela, ze som si vsimla ze v mnohych medicinskych procedurach je konkretne Australia vyrazne vpredu v porovnanim s SK (nemozem sa vyjadrovat k inym krajinam, kedze nemam skusenost).
Takisto su vyborni lekari aj na SK, aj v UK, a aj taki, no... povedzme , s nie najlepsim pristupom.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre