IUI vs. prirodzené otehotnenie

petrapetra1993
15. máj 2019

Ahojte,
hlavou mi už dlhšie lieta otázka ohľadom metódy oplodnenia IUI. Ak je úspešnosť metódy, kde lekári “vstreknú” spermie až takmer k vajíčku v čase ovulácie a reálne šance na otehotnenie ležia len niekde medzi 10-20%, aká je potom šanca prirodzeného oplodnenia za predpokladu, že sú obaja zdraví? Chcem IUI navrhnúť manželovi, sama však tomu veľmi nedôverujem, práve kvôli nízkej šanci otehotnenia. Niekde som sa dočítala, že cena leží niekde okolo 100€, ak som samoplatca, teoreticky to teda vieme absolvovať viacero pokusov, má to však zmysel? Som trochu skeptická.
Ďakujem všetkým ta odpovede 😘

annnnie19
16. máj 2019

@petrapetra1993 ja som to podstúpila jeden krát a ostala som tehotná. A nedarilo sa nám veľmi dlho prirodzene. Manzel mal horší spermiogram a ja mierne PCO.

teressa30
16. máj 2019

ja som tiež bola jeden raz, ale nič z toho... :( ja si myslím, že šanca je tam asi ako aj pri prirodzenom, ale vyskúšajte... my máte tiež zlý spermiogram...

annnnie19
16. máj 2019

@teressa30 ja keby sa to nepodarilo prvý krát určite by som ešte jeden pokus dala. Ono ani prirodzene sa ti nemusí každý mesiac podariť že.

queen_mary
16. máj 2019

My dvakrat a nic. Ale myslím, ze ak by sme to skusali tak dlho ako prirodzene, asi by to vyslo skor

ikantorikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
queen_mary
16. máj 2019

@ikantorikova inak to mozno aj nam. My sme sa snazili tri roky a po dvoch iui s liekmi som o dva mesiace otehotnela. Mozno mi tie lieky nieco naštartovali predsalen

petrapetra1993
autor
16. máj 2019

@queen_mary aké lieky si mala? Niečo na naštartovanie ovulácie?

queen_mary
16. máj 2019

@petrapetra1993 hej. Clostylbegyt a potom orrgnyl injekcia, dvakrat som to absolvovala

helena9316
16. máj 2019

@petrapetra1993 ahoj. My sme boli 3krat a nic. Aj moj ma horsi spermiogram 😔

petrapetra1993
autor
16. máj 2019

Ešte jedna otázočka dámy, manželove spermie vedia zmraziť a použiť teoreticky na další pokus IUI alebo tam vždy musí ist so mnou a darovať “čerstvé”?

marionen
16. máj 2019

@petrapetra1993 určite čerstvé..zamrazujú sa spermie v prípade iných vecí...a navyše to zamrazenie tiež dačo stojí, ale to je fuk, pretože v prípade IUI sa určite nezamrazuje...

smileba
17. máj 2019

My sme boli 3xna iui a ani jedno nevyšlo a nakoniec sa aj tak podarilo prirodzene keď opadli stresy 🙂

jerryjanka
17. máj 2019

po 3 rokoch rôznych vyšetrení a pokusov - so zlym spg, pco, nepriechodnym vajičkovodom som po 2.iui otehotnela - určite je vyššia šanca ako pri uplne prirodzenom styku.

queen_mary
17. máj 2019

@smileba aj my tak. Povedala som si, ze kaslem teraz na to (november) a na jar pojdeme na umele. Uplne som to prestala riesit a bum, dva mesiace na to sa podarilo ani neviem ako.

smileba
17. máj 2019

@queen_mary presne aj my sme už chceli umelé ale ze dáme si mesiac pauzu a zrazu dve čiarky 🙂 a to bolo teraz pred rokom a už sa vytesuje e z 5 mesačného drobca 🙂

morigan555
17. máj 2019

@petrapetra1993 ahoj ja som bola 2x na IUI a 2x som otehotnela, ale 1x som potratila, mala som iné problémy....Na začiatku roku som si povedala, že znova pôjdem na IUI, ale minulý cyklus som bola u gynekológa a poprosila ho o clostylbegyt že vyskúšam, brala som ho aj pri IUI....je vlastne na dorastenie vajíčok..brala som ho 3 dní ( 5-7den) , vypočítala ovuláciu a ...som tehotná 😃..čiže bez IUI, ale ja osobne ju odporúčam 👍

barceloneta
2. júl 2019

@petrapetra1993 ahoj ja som tiez bola prvy krat na IUI a som hned ostala tehotna. Takze velka uspesnost.

petrapetra1993
autor
2. júl 2019

@barceloneta už sa to podarilo prirodzene 🙂

barceloneta
2. júl 2019

@petrapetra1993 blahozelam!

donca222
11. sep 2019

Tiež ideme na to prvý X tak uvidíme i keď pišu že to je 10%šanca...ale nevyskúšame nevieme.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre