IUI so stimuláciou alebo bez?

frida1990
19. máj 2021

Ahojte, chystáme sa na IUI a s doktorkou sme sa dohodli, že nebudeme stimulovať (respektíve navrhla mi to doktorka, keďže ovulujem pravidelne, a mne sa tento nápad tiež viac pozdával). Chcem sa opýtať, boli ste niekto na IUI bez hormonálnej stimulácie a vyšlo vám to? Prípadne možno by som si nechala pichnúť injekciu na prasknutie folikulu (tuším ovitrelle) a potom progesteron (Utrogestan). Mali ste to niektoré podobne? Inak je dosť možné že mi ovulácia vyjde na víkend, to je dosť na nič, potom čakať ďalší mesiac. Gyncare Nitra. Ďakujem 🙂

rk123
19. máj 2021

@frida1990 ahoj ja som mala iui aj so stimulkou, aj bez, ale ovitrelle som pichala vzdy (aby sa nacasovalo iui co najlepsie) a aj progesteron som vzdy brala.
ked vysla ovulacia na vikend vzdy mi spravili iui cez vikend, dobre centra robia aj vikendy, ved to si clovek nevybera ako mu rastu folikuly a ako mu to vyjde 😀
ale teda nam to nevyslo, ani so stimulkou ani bez, ale to nemusi byt samozrejme vas pripad ☺️

dejna_
19. máj 2021

@frida1990 známej dali injekciu ovitrelle domov a v piatok si ju pichla podľa inštrukcií a v nedeľu ráno pohlavný styk a vyšlo im to 🙃

frida1990
autor
19. máj 2021

@rk123 ďakujem, to ma ani nenapadlo že cez víkend by robili, veru musím sa opýtať 😊 vy ste mali aký problém, niečo sa zistilo že kde to viazne? Ja som uzrozumená aj s tým že to môže aj nemusí vyjsť, predsalen šanca 10-15% ale nevadí skúsiť skúsime a uvidíme 😊

frida1990
autor
19. máj 2021

@dejna_ jej super, to je ten naj prípad 😊 no tak tu injekciu asi stojí za to skúsiť, už len pre to načasovanie

rk123
19. máj 2021

@frida1990 v podstate nie, vsetky vysledky v norme, po dvoch rokoch skusania vselicoho sme sa rozhodli pre ivf a to vyslo ❤️

dejna_
19. máj 2021

@frida1990 určite stojí to za vyskúšanie ..ona mala ísť na inseminaciu ale má PSCO a na kontrolách folikul nebol stále dostatočne veľký tak jej povedali že nech vyskúšajú tatko a čuduj sa svete vyšlo to 🙏 a snažili sa dva roky podariko sa prirodzene ale potratila a teraz po roku vyskúšali toto a vyšlo to

frida1990
autor
20. máj 2021

@rk123 chvalabožku, gratulujem ❤️. Veru dnes už je to pomaly bežné, že cesta k vytúženému dieťatku je taká tŕňistá, ale hlavne že sa to podarilo

frida1990
autor
20. máj 2021

@dejna_ tak to sú výborné správy, je to veľmi nevyspytateľné, človek nevie čo bude, o to krajšie prekvapenie keď sa to takto podarí 😊

dejna_
20. máj 2021

@frida1990 presne ani vo sne ju nenapadlo že to vyjde a keď našla ducha na teste tak najprv že je to ešte ťa injekcia 🙈 ale bola na krvi a hcg 74 a doktorka to nie je injekcia uz a pekne rástlo ..a už bola na prvej kontrole a bolo aj srdiečko tak sme radi že bude všetko v poriadku 🙏

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre