Ísť do tehotenstva v čase pandémie?

19. apr 2020

Ahojte dámy,

Ako sa pozeráte na plodenie dieťaťa v súčasnej dobe pandémie a mnohých obmedzení?

Neriešite, a vaše plodiace plány to nezmenilo, alebo ste sa rozhodli vyčkať do.....?nikto nevieme do kedy..?

Alebo sa snažíte, ale zároveň máte väčšie obavy?

V mojom okolí za posledný mesiac potratili tri kamarátky v prvom trimestri, mladé, zdravé... dve z nich už majú jedno dieťatko..

Je tu niekto, koho to odradilo?

Ďakujem

trinneo
19. apr 2020

Ja riešim podobný problém, v zime sme sa s mužom rozhodli ísť do druhého dieťaťa a teraz prišlo toto... pred mesiacom tiež kamoška potratila v prvom trimestri....a toto všetko naokolo, tak sme si s mužom povedali, že teraz nie je najvhodnejší čas a hlavne na prvé mesiace...takže sme to odložili do leta, kedy budeme všetci múdrejší, ako sa celá situácia vyvinie, resp. ako sa to vyvrbí..., či to pominie do konca roka alebo sa s tým budeme musieť naučiť žiť niekoľko rokov a akceptovať aj obmedzenia do budúcna a vtedy už odkladanie nebude mať zmysel, ale väčšina s už zvykne a aj lekári budú múdrejší...

filodendron
19. apr 2020

Ale uprimne, myslite si, ze kamosky potratili kvoli koronavirusu?

maminka1986
19. apr 2020

Ja som tehotná v 7 mesiaci a ozaj daka corona ma nezastrasi ani xy ďalších mamičiek,ak potrratili určite nie z corony predsa 🙈

c_est_la_vie
19. apr 2020

Tiez si myslim ze to nie je kvoli korone.

My sme otehotneli pred koronou, po rocnom odkladani kvoli kariere, svadbe, hypoteke. Dalsie odkladanie by som nedala.
Tehotenstvo by som iba zvazila ak by vam hrozila strata zamestnania z muzovej strany. Tebe by v pripade tehotenstva bud v praci ponukli home ofice alebo lekar pn.
My s muzom robime teraz obaja z domu, mne to velmi vyhovuje v tehotenstve 🙂

otazka1
19. apr 2020

Urcite nepotratili z corony, omg, to sme sa dovtipili vsetky. Skor z tych nervov, uprimne, ked to cele vypuklo, ja som ostala tak s nervami zle, psychicky aj fyzicky, strach o muza, dieta, rodicov atd, ze ak by som bola na zaciatku tehotenstva, tiez by som to asi nezvladla. My cakame zatial

monika6162
19. apr 2020

My sa snažíme ďalej. Snažíme sa už dlhšie a nechceme to odkladať. Ak sa podarí tak sa podarí ak nie tak nie.

nica123
19. apr 2020

My sme snaženie odložili, aspoň do leta. Bojím sa prvý trimester prežiť v čase pandemie.

sofinka1301
20. apr 2020

Ahoj, snažili sme sa rok nedarilo sa 😑nasrala pandémia a ja som tento mesiac zistila ze som tehotná po roku 😉😁takže to už neriešim 😁

klejkaez
20. apr 2020

Teraz počkáte a ktovie, potom sa snaha môže skomplikovať a predĺžiť.
Oni stále len strašia, pozri sa ako ženy plodili a rodili, aj cez vojnu, a co mali všetky čakať roky rokuce😄... Koronavirus je oproti tomu nič 😉

autor
20. apr 2020

@klejkaez ďakujem, máš pravdu🙂

lenka2710
20. apr 2020

Ja som tiež tehu, otehotnela som už v októbri, to ešte ani v Číne netušili, čo ich čaká! Ale fakt mi nerobilo ok kukať správy, tak pre svoje duševné zdravie ich už nepozerám, takže viem len toľko co mi povie muž! Chcem len v kľude porodiť! Baby maju pravdu, deti sa rodili aj za omnoho horších podmienok a prežili aj rodičia aj deti!
Moja babka spomína, ako sa mama narodila v 68,nebolo v obchodoch zhola nič, prázdne regále, ani plienky, že roztrhala plachty a do toho ju balila, peňazí bolo malo! Takže ja si myslím, že korona je oproti iným udalostiam, čo sa diali nič!
Sú síce obmedzenia, ale zas nieje to nejaka katastrofa si teda myslím! A viac som sa naučila vážiť si iné hodnoty, naučila som sa doma piecť pečivo, do obchodu nechodievam, ozaj minimálne alebo ide muž, kedysi som bola v obchode aj každý deň, a teraz v pohode dávam všetko aj bez veci, co som si kedysi ani nevedela predstaviť! Pre babo som všetko objednala cez net, alebo tu z bazarika a svet sa predsa nezastavil, život ide ďalej a deti treba 😉

martinoocka
20. apr 2020

Mne bolo pocas tehotenstiev tak zle prve mesiace, ze som sa nepohla z gaucu doma, doslova, s malou na ihriskou som nevladala ist... takze pre mna idealne teraz odtrpiet dve veci jednou ranou, aspon mi nebude luto ze nemozem nikam chodit...

c_est_la_vie
20. apr 2020

@martinoocka teraz je super ze lekari pri tehotenstve nerobia problem s pn a da sa v klude tehotniet ;)

tuppuk
20. apr 2020

Ako ja viem si predstaviť, že sa bojíš, no ja by som v tom taký problém nevidela. Stále sú nejaké tie choroby. Radšejby som si to tiež tak povediac zbúchala naraz

filodendron
20. apr 2020

Pre mna osobne ma toto obdobie aj pozitiva. Od 5tt pracujem z domu, co mi fakt vyhovuje, lebo si neviem predstavit, ako sa rozpravam s ludmi v kancelarii a uprostred rozhovoru ma napne. Takto sa nemusim lopotit s cestovanim a na obed si viem zdriemnut 😉 kvoli korone nestresujem, nic mi to nepomoze a nijako to ani neovplyvnim. Volim radsej kusok pozitivneho myslenia, to posilnuje imunitu 🙃. Inak uz aj tehotne baby mali covid a zvladli to dobre, babatka tiez, netreba certa na stenu malovat. Mamicky aj dnes rodia v nemocniciach s ruskami a bez manzelovej podpory a davaju to statocne.

koala666
10. feb 2021

asi obnovim trochu temu ale uvažujeme nad druhým dietatom a stale vaham vzhľadom na tuto nekončiacu situáciu.. najradsej by som bola predtým zaočkovaná ale ktovie kedy sa vobec dostanem na radu pri tomto tempe možno až buduci rok.. neviem vobec ..cakať? nečakať? ako to vnimate ak sa prave snažite alebo planujete dieta?

mattkapd
10. feb 2021

@koala666 možno som hlúpa ale tak dozvie koľko rokov to tu všetko ešte bude.. Mam už 30 dokedy mam čakať..nam sa 2 roky nedarilo a keď sa podarilo v 9tt som potratila.. Momentálne som opäť tehotná a dúfam ze to potiahnem do úspešného konca..

andrejka890
10. feb 2021

@koala666 Ja som otehotnela v januári a niekedy v marci sa celý tento horor začal... bolo to ťažké,takmer nikam som nechodila,nestretávala sa so známymi, samozrejme som bola veľmi opatrná, snažili sme sa dosť dlho,a nečakala som že moje tehotenstvo bude prebiehať v takomto období....Porod tiež nebol vysnívaný.Sama ,bez partnera,s rúškom (len istý čas) žiadne návštevy v nemocnici...bolo to ťažké,doteraz ma mrzí občas že som tam nemohla mať oporu, je to nefér, vzali nám zážitok na celý život... Ale mám svoju 4 mesačnú lásku a to stojí za všetko 😊Ja by som určite nečakala a napríklad tiež onedlho ideme riešiť ďalšie dieťaťa. Nie sme až tak mladí.

trinneo
10. feb 2021

@koala666 necakala by som...my sme sa cely minuly rok pokusali o druhe v novembri sa zadarilo a v decembri on prisli...mam svoj vek a cakat uz nechcem...svagrina rodila minuly tyzden...s istymi obmedzeniami, ale uz to tu bude asi stále,takze asi radsej dobtohobist ako cakat na spasenie

sense
10. feb 2021

@koala666 nečakala by som otehotnela sdom v júni, žiaľ v auguste sme o to prišli... A nechávame to na prírodu...

koala666
11. feb 2021

vdaka baby za nazor... tiež si hovorim že može sa zadariť hned a možno sa budeme musieť pokusať dlhsie ..budem mať už 36 rokov takže čakať príliš dlho tiež už nechcem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre