Inofolic combi prémium a nežiadúce účinky

nika23t
24. feb 2021

Vopred sa ospravedlňujem, viem, že táto téma je už tu, ale neviem ju nájsť v týchto témach... Prosím, má niekto skúsenosti s užívaním inofolic combi prémium a krvavým výtokom? Nie je to hnedý výtok, je krvavý. Inofolic užívam 22 dní, MS prišla načas (24 dňový cyklus), ale neskončila... Trvá ďalej týmto výtokom už 10ty deň. Mám 35, 165 cm a 49 kg-viem, že tento inofolic sa odporúča ženám s vyssim BMI. Možno pre môj vek mi ho Dr odporučil. Môžem to mat súvis? Ma niekto skúsenosť s takouto reakciou? Predtým sa mi to nestalo... Ďakujem za rady...

roxana61
25. feb 2021

@nika23t ahoj, ja som brala inofolic 3 mesiace (prémiu len prvý, lebo som nezohnala combi) začala som s užívaním cca týždeň pred ms, lenže prišla až asi o 30dní (cez 60dňový cyklus!) a týždeň pred som vkuse špinila, čo sa mi nikdy nestalo. Keď už sa blížili 3 mesiace uzivania a zistila som že som v podstate za tie 3 mesiace mala ms len raz, rozhodla som sa prestať s užívaním. Začala som ale špiniť, tak som myslela že už pride ďalší menzes, lenže toto špinenie trvalo opäť dlhšie, keď už to bolo 10dní, vysadila som inofolic. Do týždňa som dostala normálnu ms aj v normálnej intenzite, tá jedna čo bola počas užívania bola dosť slabá. A ešte by som dodala ďalší svoj postreh. Keď som začala brať inf, vtedy som začala aj s meraním BT. Počas brania boli moje teploty 36.0-36.2, bez ovulacie. Teraz mám 36,4-36,6. Meriam v ústach. Neviem čím to je...
A posledná vec, ze ja mám nadváhu a odporučil mi vyskúšať inofolic lekár a aj tak mi to nepomohlo

nika23t
autor
25. feb 2021

@roxana61 ďakujem krásne za odpoved. Všade som sa stretla len s tým, že je to len výživový doplnok, vitamíny. Ani nežiaduce účinky nie sú uvedené, tak som to brala tak, že je to ok. Ale začínam mať pocit, akoby mi to nejak miešalo hormóny, čomu nerozumiem, keďže to nie sú hormonálne lieky....

roxana61
25. feb 2021

@nika23t za málo 🙂 no aj ja som to tak brala,že je to len prírodné, tak nemože uškodiť, ale teraz keď sledujem tie teploty, tak rozmýšľam či som ho vôbec mala začať brať

siska910
26. feb 2021

@nika23t Ahoj, moja skúsenosť s inofolicom tiež nie je najlepšia, k otehotneniu mi to nepomohlo, cyklus mi rozhadzal na vyše 50dni, medzitým som 2x spinila ako ty a keď konečne prišla MS, bola neskutočne bolestivá a intenzívna. Takže za mňa nie, hneď som vysadila a nahradila prirodnejsou formou a to čistým inositolom a kyselinou listou. A odvtedy žiaden problém, MS chodí ako hodinky.

nika23t
autor
26. feb 2021

@siska910 ved práve... Ja mam cyklus tak od 24 do 28 dní. Síce nie ako hodinky, ale dá sa povedať, že je to ok. Ale toto spinenie po MS ma dostalo... A navyše som mala silnú ms, čo sa mi tiež nestava. Ale ako som už písala, na to, že su to vitamíny, je to trochu silné. A teraz neviem, či pokračovať, alebo sa na to vykašľať. Ktovie, čo bude s ďalšou ms. V pondelok idem k Dr, tak sa poradím. Ale mam pocit, že ani gynekológovia nevedia veľa o tomto doplnku... Každopádne ďakujem za odpoveď.

nene1133
26. feb 2021

Ja som brala 2 mesiace Infolic a prisli bolesti, spinenie - cysta na vajecniku. Predtym ani po vysadeni sa to nezopakovalo, neviem ci to bolo Infolicom,ale radsej si ho uz nekupim.

nika23t
autor
26. feb 2021

@nene1133 myslíš, že tá cysta sa tam vytvorila počas uzivania inofolicu?

nene1133
26. feb 2021

@nika23t no pocas jeho uzivania sa urcite vytvorila, ale ze ci to boli kvoli Infolicu neviem. cysty som uz mala davnejsie,ale take,ze som o nich nevedela...kvoli tejto som spinila a mala velke bolesti. a na preventivke v novembri tam nebola,takze tak....

nika23t
autor
26. feb 2021

@nene1133 ďakujem za info. Ach jaj... Chcela som si pomôcť, a namiesto toho si tymto ešte viac poškodím...

nene1133
26. feb 2021

@nika23t no ja netvrdim,ze to bol infolic,len ze je to mozne...radsej ho uz neberiem,teraz skusam vitex jahnaci.

siska910
26. feb 2021

@nika23t ja mám podobný cyklus ako ty, tak cca 26 dňový. Čo som počula, inofolic sa odporúča skôr ženám, čo majú pcos, my co máme ms pravidelnú pre nás je ozaj lepší čistý inositol a kyselina listová. Odvtedy ako som vysadila inofolic a prešla na túto druhu variantu, som už žiaden problém nemala. Ale je to na tebe, či dáš tomu ešte mesiac, dva na skúšku 🙂

nika23t
autor
26. feb 2021

@siska910 vieš, mne by ani nenapadlo to skúšať, ale snažíme sa o baby a Dr mi to odporučil užívať. Pritom pri prehliadke mi nespomínal, že mám nejaký problém. Tak ale kupila som si to, však už nemám 20,tak nech si pomôžem a začala som to užívať a až potom som si o tom začala zisťovať informacie. Žiaden pribalovy leták, nikde žiadne nežiaduce účinky, tak si vravím, že paráda. Toto mi neuškodí. No ale vidíš 😒

siska910
27. feb 2021

@nika23t tak ja som mala tiež ten istý pocit na začiatku, že toto mi môže len pomôcť, však sú to vitamíny, ešte k tomu veľa pozitívnych recenzií ako vďaka nemu mnohé baby otehotneli. No keď je problém napr na strane muža tak ani inofolic nepomôže. Máte vyšetrený spermiogram?

nika23t
autor
27. feb 2021

@siska910 nie, zatiaľ sme nepodstúpili žiadne vyšetrenia. My už dve deti máme, obe tehotenstva planovane do dvoch mesiacov bez problémov. Samozrejme, to som bola mladšia a až tak som netlačila na pilu. Ale teraz sme začali uvažovať nad tretím a ja som si myslela, že to pôjde rovnako ľahko. No, až tak ľahko to nejde... Ale zatiaľ neuvažujem nad vyšetrením. Uvidíme, čo bude. Ak sa nepodarí, tak sa s tým zmierim. Ale držím palce všetkým, ktoré sa snažia o prvé bábätko, pretože sama sa cítim niekedy zle kvôli tomu, že sa nám nedarí. A neviem si ani predstaviť to zúfalstvo, ak sa niekomu dlhodobo nedarí a túži aspoň po jednom dietatku...

siska910
27. feb 2021

@nika23t Tak my sa napríklad o prvé dieťa snažíme už druhý rok, takže pre mňa je to veľké trápenie a sme rozhodnutí podstúpiť teraz na jar IVF. Môj partner má už 8 ročné dieťa, tak som myslela, že tam problém nebude. Ale zistilo sa že, problém je na jeho strane, diagnostikovali mu Oligoasthenoteratozoospermiu. Takže spermiogram sa rokmi môže zhoršiť. Aspoň že vy už dve detičky máte 🙏

nika23t
autor
27. feb 2021

@siska910 ved to, že telo sa rokmi mení. To je asi aj môj prípad. Ako som písala, prvé dve tehu úplne v pohode a bez akejkoľvek pomoci. A teraz... Dokonca som začala aj ovu testy robiť, posledné tri mesiace ani jeden pozitívny. Pritom na prehliadky chodím, s Dr som riešila, že chcem otehotnieť, nikde problém nevidí. Neviem fakt, možno aj manžel, ale nechcem ho stresovať, on to berie tak v pohode. Chce ďalšie, dokonca skôr ako ja prišiel s touto myšlienkou, ale svet sa nezruti, ak nebude. Takže nemôžem ho tlačiť do vyšetrení, ani seba nechcem. Ale Tebe prajem z celého srdca, aby si sa co najskôr dočkala vytuzeneho drobčeka ❤️ Verím, že aj keď to možno potrvá, raz to príde. A ja som optimista, verím, že sa podarí aj mne 😊 Len to čakanie je také stresujúce... Ja to doma hrám na hrdinku, že zase krámy, pohoda... Ale vnútri ma to každý mesiac trápi. Ale čo už. Musíme byť trpezlive.

nika23t
autor
27. feb 2021

@siska910 a zasa na druhej strane, ak vieš, že Ty si v poriadku a partner je ochotný riešiť to, už je to len krôčik k tomu, aby sa to podarilo. Uvidíš. Onedlho už budeš v inej skupine hľadať rady, keď začne rast bruško 😘

siska910
27. feb 2021

@nika23t s tými ovu testami to mám podobne, robila som už x krát, či ráno či poobede alebo večer a nikdy som nevystihla pozitívny test, aj keď ovuláciu mavam. Bazalnu teplotu nemeriam, lebo cely cyklus mám nad 37°🤷‍♀️ Takže týmto sa radšej nestresujem. A keď príde MS tiež sa tvárim rovnako, že však ďalší mesiac ďalšia šanca 😂. Ale neraz som si poplakala... A ďakujem krásne, snáď sa obe čoskoro dočkáme, držím palce aj vám nech sa konečne zadari a do tretice všetko dobré 🙏😘

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre