Inofolic, anovulačný cyklus a zvýšená BT

weronikcka
11. nov 2021

Ahojte, potrebujem poradit. Na 10DC mi lekar na folikulometrii povedal že to vyzerá v poriadku, folikul mal myslím 14mm, no na 14DC na povedal, že mam anovulacny cyklus. No som prekvapená, že bazalna teplota sa správa akoby som normalne mala ovulaciu. OD 12DC sa mi zvyšila o 0,2 a dnes 17DC mam oproti predovulačnemu stavu zvyšenu teplotu o 0,5 (37). Užívam Inofolic, tak že by mi ten robil takú šarapatu? resp je možne že by sa lekar mohol pomyliť?

janetinka27
11. nov 2021

@weronikcka a nevies teda, co videl na tom druhom sone na 14DC? lebo nieco tam byt muselo. ak videl dominantny folikul, tak s tym folikulom sa potom muselo nieco stat. bud narastol a praskol a videl by zlte teliesko, alebo by tam bol alebo by prerastol do cysty. anovulacny cyklus by to mohol byt v pripade, ze by prerastol do cysty napriklad. ale zasa je divne, aby uz na 14DC bola z neho cysta, ked na 10DC mal 14 mm. zeby nevidel? neviem. co mas napisane v sprave?

weronikcka
autor
11. nov 2021

neviem čo je v správe, neriešila som to, doverovala som mu, ale možem si to vypýtat , chystám sa tam v pondelok. Na ten 10DC povedal že jeden dominantný ma 14mm a ten druhý je veľmi malý (nekonkretizoval) a na 14DC povedal že ten jeden už nevidieť vôbec a z toho druhého nič nebude. Mna zmiatla ta zvýšená bazalna teplota, inak by som to asi ani neriešila. Hned mi nasadil na najbližší cyklus liek Clostylbegyt no ked som prišla domov a prečítala pribalovy letak a diskusie na MK tak som zostala zhrozena prečo mi ho chce nasadiť, ved anovulacný cyklus je ok ak sa neopakuje, tak treba asi častejšie robiť folk. aby sa zistilo či mam naozaj problem, potom mi nasadil davkovalnie 2 tabl. dennne 5 dní a ved to je veľa na začiatok, nie? a myslím si že by bolo užitočnejšie najprv poslať partnera na spermiogram a potom ma liečiť tak silným liekom... no nezdá sa mi to celé

matusa_153
11. nov 2021

@weronikcka mne napr dr nechce predpísať clostylbegyt alebo nejaké iné hormonálne lieky na ovuláciu kým nemá partnerov spermiogram.. lebo problém môže byť aj u neho a je zbytočné do mňa tlačiť také hormóny ak je problém aj na druhéj strane

weronikcka
autor
11. nov 2021

@matusa_153 ved presne, ja ho budem brať, nemam s tym problem ale ved podla jedneho cyklu usudiť že ho mam brat a ani partner nebol na vyšetrení, tak toto nie. Snažíme sa 5 mesiacov, pre mňa je to večnosť ale som si vedoma že to ešte nie je taká katastrofa

janetinka27
11. nov 2021

@weronikcka clostilbegyt som brala dva mesiace po sebe, ale to som uz chodila na gynekologiu ako na klavir. urcite by som ho nebrala len tak.
spermiogram si mozete vylepsit aj sami - zivotny styl, vitaminy. ak ma priatel aspon jednu spermiu, otehotniet mozes aj bez spermiogramu.
mna by zaujimalo, co sa stalo s tym 14mm folikulom, lebo zmiznut za 4 dni nemohol.

weronikcka
autor
11. nov 2021

@janetinka27 ja beriem inofolic a manžel folandrol ale chcela by som mať istotu aj u partnera predtým ako sa pustím do hormonalnej liecby. No aj ja som zvedava ale ja som si myslela že proste zanikol, že sa to stáva. Ja mam aj tak podozrenie že ja som normalne ovulaciu mala, tie teploty su zyšene, bolia ma prsia ako každý mesiac, nepozorujem že by bol tento cyklus iný ako ostatné. Porazí ma, to už je môj 4 gynekolog, ja neviem či som taka naročna alebo mam vždy smolu :D

janetinka27
11. nov 2021

ak by bola ovulacia, videl by zlte teliesko, ktore po ovulacii vznikne. teliesko casom meni tvar, takze doktor podla toho vie, ci si tesne po ovulacii alebo nejaky cas od ovulacie uz ubehol. a neviem, ci by zasa mohol len tak zaniknut. neviem

ninka99865
11. nov 2021

A nemôže to byt tak, že folikul praskol nastala ovulacia ale ešte sa nestihlo vytvoriť žlté teliesko? Ja som raz tak bola presne v deň ovu, folikul už nebolo vidno ale teliesko ešte nebolo, šla som o pár dni znova a už tam bolo..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre