Inofolic a neochota manžela

koka231
11. sep 2014

Ahojte dievčata čo sa snažíte viem že je tu uz týchto tem ohladne Inofolicu vela ale vsetko co som si stihla precitat tak to bolo z predoslých rokou ...no tak začnem ...mam problem s manzelom sa "snazime" nesnazime o babu uz vyse 4 roky teda vlastne chodime uz 4roky bez ochrany ani antikoncepciu neuzivam ani som neuzivala ...no a chcem len ze manzela neviem dokopat na spermiogram :-/ vzdy ma vyhovorku :-/ uz som zufala ..tak som si nasla o INOFOLICU ze ho uzivaju dievcata a maju pozitivne vysledky ..viete mi napisat vlastne skusenosti ...a co mam robit s manzelom ked zacnem temu dieta tak mi povie ze nema naladu sa bavit o tom a tak poradte miii .....ospravedlnujem sa za chyby v texte 🙂

vlockasnehu
12. sep 2014

Ahoj. Inofolic sa odporuca predovsetkym zenam s polycystickymi ovariami, ale aj zenam v ramci IVF a zenam v starsom veku. Zlepsuje totiz ovulaciu a kvalitu vajicok. Ja som ho brala viac menej preventivne kvoli veku a prvemu nevydarenemu tehotenstvu. Povedala som si, ze ak nepomoze, tak neublizi. Davala som si denne dva sacky - jeden rano, druhy vecer, niekedy ked som zabudla aj pba sacky naraz a k tomu Melatonin 3 mg na noc (az ked pojdes do postele, lebo budes ospala). Tak som to nasla v jednej studii, navyse v zahranici je aj preparak, ktory okrem kys listovej a inozitolu (inofolic) obsahuje aj ten melatonin. Nasadila som si ho v prvy den cyklu, efekt bol, ze mi skratil cyklus z 28 na 25 dni, pocas 4. cyklu som otehotnela (dnes mi v postielke spinka 4 mesacne babo), a v tom case som velmi silne citila ovulaciu na tej strane, kde nemam poskodeny vajickovod. objednavala som ho spolu s melatoninom z inetovej lekarne vzdy na mesiac (vyslo to lacnejsie), a ked som dostala kramy, tak som si objednala na dalsi.
Co sa tyka manzela, no darmo budes zlepsovat svoju ovulaciu a kvalitu vajicok Inofolicom a Melatoninom, ak mozno vobec netreba a problem je v manzelovych spermiach...

janickacrazy
12. sep 2014

@koka231 A ty si bola na nejakých vyšetreniach? Si v poriadku? Ak áno, tak sa mi zdá ozaj zbytočné, aby si ty dačo brala, ked si zdravá a mladá baba. S manželom je to tažko radit, kamoška tiež mala takýto problém, snažili sa 10 rokov o bábo, pričom on nechcel íst k lekárovi, ked ho tam konečne doslovne dokopala, zistilo sa, že problém je u neho, mal málo spermií a ešte aj málo pohyblivé boli. Navrhli mu nejakú liečbu, no on s tým nesúhlasil, nechcel brat lieky ani nechcel umelé oplodnenie, proste čistý somár. Nakoniec sa rozviedli. Ona si našla iného a s ním má bábo. Otehotnela asi po 4 mesiacoch snaženia. Možno by si mohla manžela trochu postrašit týmto príbehom, inak neviem. S chlapi je to tažko, oni takéto veci velmi neradi riešia, pre nich je to zlyhanie a to si neradi pripúštajú. Držím palce, aby sa ti podarilo ho nejako presvedčit.

paskolinka
12. sep 2014

@koka231 presne ako pise @janickacrazy dolezite je aj ci ty si bola na nejakych vysetreniach alebo zatial nie? ist na spermiogram nie je asi pre ziadneho chlapa nic kam by sa ponahlal, ale zase ak chce vlastne dieta, tak by sa mohol premoct a ist tam... si si sta, ze deti chce? inak pokial viem, ak by boli u teba vsetky bezne vysetrenia ok a dr. by ta chcel poslat na nejake komplikovanejsie zakroky (napr. laparka), tak by asi ziadal pred tym spg, aby sa vylucila tato pricina. to mozes mozno na manzela skusit ... je jednoduchsie, ak on bezbolestne podstupi toto a vyluci sa moznost, ze je na vine (alebo naopak sa to potvrdi) a az potom by sa eventuelne riesili komplikovane zakroky u teba. to je bezny postup ak sa chcete niekam pohnut...

koka231
autor
12. sep 2014

doktor mi bral krv posielal mi ju na vysetrenie a robil mi aj normalne vysetrenie a povedal ze u mna je vsetko v poriadku ze teraz musi ist teda by mal ist manzel na vysetrenie a az potom mozme pokracovat lebo ze pokial manzel nepojde tak to nema vyznam aby mna dopovali niecim ..ja uz som normalne zufala on najskor chcel ale ako nahle som mu povedala ze ma ist na spg tak uz o dietati nechce ani pocut ja mam 24 on mal 30 tento rok ...v rodine z kazdej strany sa namna valia deti i uz z mojej alebo manzelovej strany ..kazdy den sa ma svagrina svokra pytaju ze kedy bude babo a ja uz nemam sil na nic ...na manzela som isla aj tym ze ak do polroka nepojde na vysetrenie tak odidem od neho ale nepomohlo nic ...stale mu to opakujem a on len ze ked sa nechcem pohadat tak mu mam dat stakymi vecami pokoj ...ja uz fakt neviem

@paskolinka
@janickacrazy
@vlockasnehu

paskolinka
12. sep 2014

@koka231 hm, tak to tazko radit, ked uz si hrozila aj rozchodom. kto vie, preco sa tak zasekol... 😒 vsak v dnesnej dobe vela chlapov chodi na spg, nie je to uz nic vynimocne...

janickacrazy
12. sep 2014

@koka231 Bože tí chlapi, tvária sa akoby mali íst na popravu a aj si od neho odišla? Či si sa len vyhrážala? Alebo ešte toho pol roka neuplynulo? Svokre a švagrinej povedz, nech sa opýtajú manžela. Aké máš s nimi vztahy? Nemohli by mu ony dohovorit? No máš to tažké, ja by som mu asi napísala list a všetky svoje pocity, ako sa cítiš, ako velmi túžiš po bábatku, atd. možno by sa trocha uvedomil.

koka231
autor
12. sep 2014

@paskolinka
@janickacruz aj rok uplynul od toho ako som mu to pvedala on len daj mi pokoj stym teraz ...no a so svagrinou a svokrou vychadzam super 🙂 lepsie som si nemohla vybrat 🙂 no uz mu to vela ludi vravelo pytali sa ho ale on ziadna reakcia uplne ma nahaku ...uz som mu aj velakrat pisala sms ale on kto ti zas co povedal a proste nahneval sa ked som mu nieco o babetku spomenula ☹ ja uz fakt neviem uz som to skusala aj cez jeho kamaratou ale nic nefunguje ....eviem co snim uz robyt

jalucija
12. sep 2014

@koka231 informuj sa u doktora ci je mozne doniest spermie v nadobke. Pocula som aj o takej moznosti, proste odoberiete vzorku doma a letis k doktorovi a staremu daj po gebuli, nech laskavo zacne spolupracovat, ze je trapny .) bez jeho spermiogramu to skutocne nema zmysel.

paskolinka
12. sep 2014

@koka231 a chce deti? lebo keby chcel, tak sa snad premoze a spravi pre to vsetko...

dorotka2013
12. sep 2014

@koka231 mozno nechce dieta...To ze mu mas dat s takymi vecami pokoj znamena ze mu mas dat pokoj s vysetreniami a lekarmi alebo s dietatom? Toto si treba ujasnit...pretoze pokial chce babatko tak podstupi vysetrenia ak sa vam nedari...ale pokial chces babo len ty tak ho asi nijako nedonutis :(.

lenz
12. sep 2014

@koka231 vsak ked manzel nechce ist tak tak urob odbber domka ked sa hanbi a vybavene chlap nemusi nikam chodit mi sme tiez doniesli na spermiogram sperma z domu ;)

matarka
12. sep 2014

4 roky je uz naozaj dlha doba. Manzel asi tusi, ze velmi pravdepodobne je problem u neho (ak Ty si uplne ok), a preto sa brani tomu, aby to mal aj "cierne na bielom" (tusim za tym muzske ego). Alebo deti nechce.. bavili ste sa o tom este pred svadbou? Skus sa s nim porozpravat o tom, co vlastne do buducna chce, ci v nej vidi deti, atd...ci by suhlasil s odberom spermii doma.

koka231
autor
12. sep 2014

@lenz.... no lenze co som citala tak do pol hodinky od odobratia sa musia spermie uz vysetrit ci ako no a ja kym by som sa dostala k doktorovy tak by som to nestihala kedze byvam tristvrte hodinu od mesta kde je doktor

koka231
autor
12. sep 2014

@matarka praveze on po prvych dvoch rokoch aj chcel ale potom stym uz zostal ticho a o detoch sme sa ani nebavili teda ja som sa snim bavila ale len cez sms kedze normalne sa nechcel o nich rozpravat ...tak som mu vsetko pisala :-/ ale vidim nepomohlo nic ....dnes som mu tiez pisala ze chcem aby sme boli uz traja ci aj on ale zatial sa nevyjadril 🙂 tak uvidim co povie napise popripade

koka231
autor
12. sep 2014

@paskolinka tojeto ze neviem teraz ci chce alebo nie ....mozno aj hej ale do vsetkeho taha este aj peniaze lebo sme v obecnej bytovke musime najom platit a z jedneho prijmu by sa to nedalo ..a ze nemame peniaze na dieta a tak no proste vyhovorky

petuskaa1
11. okt 2014

ahojte,uzivam inofolic zobrala som uz tretiu krabicku a je mozne ze mi prisiel menzes o 4 dni skor no nechapem a pri tom ho mavam na 28 den. ☹ tak zasa nist 😒

simonkazga
11. okt 2014

musíš pochopiť, že pre nich je to strašne ponižujúce. My to berieme tak, že odovzdá vzorku, počká si na výsledok a je to, ale chlapi sú ješitní. Oni si zvyčajne vôbec nepripúšťajú, že chyba môže byť na ich strane. Oni sú dokonalí, ich mužnosť tiež, tým pádom ani v plavcoch nemôže byť chyba. Píšem ti to z vlastnej skúsenosti Aj u nás boli nenormálne hádky kým som ho dokopala na spg - a pritom mal úplne suprové výsledky. Ešte spred dvier ordinácie mi volal, že on tam proste odmieta ísť, je to ponižujúce, keď to má byť takéto, tak radšej dieťa nechce....

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre