Hyfosy pred ovuláciou a následné snaženie sa o dieťa

frida1990
1. apr 2021

Ahojte,
Prosím vás, tie, ktoré máte za sebou vyšetrenie priechodnosti vajcovodov pomocou kontrastnej látky a ultrazvuku, chcem sa vás opýtať, koľko dní pred ovuláciou ste na tom boli?
Ja mávam ovuláciu až 21.deň cyklu (opakovane potvrdené testami aj ultrazvukom) a v CARe odporúčajú robiť HyFoSy práve okolo ovulácie najlepšie deň pred. V tom čase ale moja doktorka má dovolenku tak som sa objednala na 15.den cyklu, čiže cca 5-6 dní pred ovuláciou. Boli ste v takomto predstihu niektorá a bolo to OK? Mohli ste mať v ten deň hneď aj styk? Nám povedali že áno hneď v ten deň, ale rôzni odborníci majú rôzne názory, niektorí to naopak neodporúčajú kvôli riziku infekcie, tak teraz neviem. Ďakujem za každú skúsenosť 😊

miky25117
1. apr 2021

@frida1990 bola som 9 DC na hyfosy počujem prvý krát že by sa malo robit tesne pred ovu viem že sa má robit v čase od ms do ovu a keby ja by som sa určite nesnažila v den zákroku mna to hrozne bolelo bola som minulu stredu a stále špinim

nafka0483
1. apr 2021

@frida1990 Ja som bola na 8DC a tiez som este nepocula o tom, ze by sa to robilo tesne pred ovulaciou. Ako pises, pre istotu kvoli moznej infekcii nie je vhodne mat hned styk.
Netusim z akeho dovodu by to chceli robit tesne pred ovulaciou, ved ti kontrastnou latkou pretlacaju vajickovody, co ak nastane ovulacia trochu skor a vyjde to pocas vysetrenia.

Neviem kto ti toto povedal, ale mne sa to nepozdava.

veronikaa006
1. apr 2021

@frida1990 ja som bola na 10dc a ovu som mala okolo 16dc. A nesnažili sme sa v ten deň, nakoľko by to bolo ešte skoro keďže som ovu mala až o 6 dní a aj tak som v ten deň špinila.

petkasaurus
1. apr 2021

Mne bolo povedané, ze po menzese..

sylvia_123
1. apr 2021

@frida1990 ahoj, ja som bola tiez pred mesiacom na hyfosy, ale na 9 DC, cyklus 28 dni. A sex bol az 14 DC kvoli krvacaniu a miernej bolesti a citlivosti po vysetreni asi 5 dni. Samozrejme, zd ms zas dosla...

petkasaurus
1. apr 2021

@sylvia_123 ahoj, aj bolelo? Ja idem buduci tyzden.. Snad sa vam zadari coskoro..

nafka0483
1. apr 2021

@petkasaurus Mna nebolelo vobec, nic som necitila. Ziadne spinenie, krvacanie, vobec ziadne problemy. Cele vysetrenie trvalo kratko, nemas sa coho bat.

sylvia_123
2. apr 2021

@petkasaurus ahoj, vysetrenie nebolelo vobec, a cca dve tri hodky po som mala asi 3 dni bolesti a krce a od vysetrenia som spinila a jemne krvacala 5 dni.

frida1990
autor
2. apr 2021

Ďakujem vám dievčence, no mne sa to tiež absolútne nezdalo, išlo mi to proti zdravému rozumu, ale ozaj v CARe mi to takto tvrdili, že je to kvôli tomu tak tesne pre ovu, lebo je vtedy krčok otvorený a celé je to tam také poddajnejšie a že sa lepšie robí vtedy ten zákrok.. Tak ešte že ma tá moja doktorka okolo mojej ovu dovolenku a že ma teda objednali 6 dní pred ovu. Nakoniec lepšie tak. Ďakujem všetkým za odpovede 😊.

nafka0483
2. apr 2021

@frida1990 V ktorom CAR?

frida1990
autor
2. apr 2021

@nafka0483 Gyncare

nafka0483
2. apr 2021

@frida1990 Aj ja som na to bola v gyncare v KE, no netusim preco ti nieco take povedali

kundiboo
12. sep 2022

@frida1990 ahoj aj si na tom bola? chodíš do gyncare NR ? ja tam tiež chodím a chcela by som ist na priechodnost, neviem čo od toho očakávať ale mne to dr ani nenavrhol ...

frida1990
autor
12. sep 2022

@kundiboo bola som, doktorka bola veľmi fajn, jemná, nebolelo to, no a výsledok - nepriechodnosť ľavého vajcovodu, nedalo sa ho spriechodniť, takže mám priechodný iba pravý vajcovod, ľavý ostal nepriechodný. Ale tak spolieham sa na ten jeden, väčšinou ovulujem stale iba z toho prechodného

kundiboo
13. sep 2022

@frida1990 a mala si aj nejaké "tušenie" alebo príznaky že by jeden mohol by nepriechodný ? Mne povedali že všetko je OK, ale ako to môžu vedieť ked mi nerobili priechodnosť, a mne to v gyncare v NR ani nenavrhli vôbec :( pýtala si si to sama?

frida1990
autor
13. sep 2022

@kundiboo vieš čo , nikdy som nemavala zápaly ani som nemala podozrenie že by tam mohla byť nepriechodnosť, ale prišlo mi to ako jedna zo základných vecí, ktoré treba predsalen vyšetriť, žena môže mať aj mega kvalitné vajíčka a muž super spermie, ale čo z toho ak náhodou nie je voľná cestička k nim vieš, tam si nepomôžeš, tak som si sama zmyslela, že to vyšetrenie chcem, navrhla som to doktorke, tá hneď na to že uuuurčite mne žiadne také vyšetrenie netreba robiť , ja som si to napriek tomu presadila, a výsledok bol aký bol, jedna strana nepriechodná. Ale tak ja mám aspoň tú druhú stranu priechodnu tak som si povedala, že to nebudem zatiaľ riešiť, nepriechodnosť aj tak nejde vraj spriechodniť, takže to už neriešim. Ale keby napríklad viem že obe strany by boli nepriechodné, tam je jasné že treba ísť potom cestou IVF. My zatiaľ stále čakáme na zázrak

kundiboo
13. sep 2022

@frida1990 mňa s tým DR úplne odbil ze načo by mi to bolo , že som v pohode a bla bla bla ..ach , prístup na nic a hneď by tlačili len do IVF...tiež síce čakáme na zázrak ale rada by som vedela ci nie zbytocne ak by nahodou neboli priechodne

frida1990
autor
15. sep 2022

@kundiboo no mňa tiež odbili ale presadila som si to, veď ja si to platím.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre