Dobry den skupinka, rada by som sa vas - ktore planujete babatko spytala, ako sa spravaju vasi muzi/manzelia. Urcite sa na babatko tesia...ale zaujimalo by ma, ci to davaju najavo resp. ci hovoria o nejakych planoch do buducna (co s nim budu robit, kam budu chodit, co ich budu ucit,..proste ako si to budu uzivat) u nas totiz panuje dilema ci o tom muzi hovoria alebo nie a ci to vobec ma pre muzov zmysel.. za seba si myslim, ze je to nieco co si treba uzit este pred tym ako dieta pride a treba si vediet veci predstavit - vysnivat, "idealizovat" a tesit sa..milovat to dieta este predtym ako pride..a nebat sa hovorit o tom ako ho budem ucit lyzovat aj ked este nie je medzi nami a mozno nebude mat na to vlohy napriklad..dakujem vam dievcata za vsetky odpovede..😉
Hlavně nehledej, jak je to u jiných a užívej si to u vás - jen to je dobře. Co znamená - vysnivat, "idealizovat" a tesit sa..milovat to dieta este predtym ako pride.....nic. Vůbec nic. Jen představa. Lepší je žít realitou....
na deti sa tešil to áno, ale my sme skôr typovali ako bude bábo vyzerať.... na koho sa bude podobať.... dokonca prvé deti sme ani nevedeli pohlavie - a tak sme hádali či to bude dievčatko alebo chlapček....
pozn. : Chlapček sa nikdy nepodaril...🙄
Ak dôjde na túto tému tak muž hovorí ako naučí dieťa svojmu športu už od bábätka aby ovládalo základnú zručnosť ktorú by mal vedieť ovládať každý a ja s ním plne súhlasím.
Hovorí ako sa s ním/s ňou bude učiť do školy predmety ktoré sa mu v živote zídu, naučí dieťa disciplíne, rešpektu, slušnému správaniu.
Ako spolu budeme robiť všetko, napríklad.
Výchovu sme si už prebrali aj také základné veci.
Milovať dieťa ktoré neexistuje mi príde už trochu cez.
Máme svoju predstavu a realita bude určite iná, takže načo sa tým až takto zaoberať.
áno, manžel vybral mená pre naše deti ešte keď sme sa spolu slobodní prechádzali na rande 😀 rád hovoril/hovorí o našej spoločnej budúcnosti a mne sa veľmi rátalo, že so mnou počíta 😍 ďalej bolo pre mňa dôležité poznať jeho hodnoty a predstavy, čiže my sme pred dieťaťom mali ujasnené všetko, peniaze, výchovu, názory... (mnohým na koňovi by to tiež prospelo 😉 ). čo sa týka výbavy tak tú vôbec neriešil. poradil keď som ho požiadala - napr. ktorá z týchto 2 postielok je lepšia?
Nie, neprezival to dáko 🤷♀️ale teraz je otcom na 100%. Nemá vyznam si niečo vysnívať, zidealizovat, keď nakoniec to môže byť úplne inak...
@zazvorka87 Ako jasné ak už dieťa čakáte tak je to iné 🙂.
Autorka písala (plánujete bábätko) tak, tak som to aj pochopila.My ešte len plánujeme, nečakáme takže ani jeden z nás nemôže prežívať emócie.
Muž nikdy nepocíti to čo žena pretože žena je s dieťaťom v kontakte oveľa skôr, ale presne tak ako píšeš je dobré ak si muž uvedomuje, že žena nosí jeho dieťa a neignoruje to.
Krásne akého máš starostlivého muža 😊.
Nie, nepadlo ani slovo o ďalekej budúcnosti, ale venuje sa.mu od narodenia najviac ako sa dá, so synom bol dokonca na Materskej, čo všetko ten krpec ako 4.ročný vie, niekedy žasnem.
Takže ak je to praktický chlap, bude sa praktizovať po narodení dieťaťa a nie mať kopec rečí a nakoniec ani nehne prstom.
Nie. Velmi nehovoril. :D A taky vacsi vztah cca pred 1 rokom. Dovtedy nevedel,co s dietatom..akoze obcas prebalil,komunikoval,pomohol pri umyvani ale taky skutocny vztah...medzi 9 az 12m. Pri oboch detoch.
ani moj manzel velmi nerozpraval, co bude s nim robit...tesit sa tesil, hladkal brucho, pusinkoval...ale take, ze bude chodit na bike, na lyze a citat knihu tak to nie.
...ale ja si myslim, ze je dolezite prezivat naplno pritomnost a dany moment, ako nieco planovat co ani vlastne nemusi vobec nastat...
@kikus0000 aj podľa mna to moc prežívaš . To ani ja som takto dopredu nehovorila že teším sa ako budem dieťa lyžovať atd . Celé tehu som len myslela na to aby mala bola zdravá a v poriadku a takúto ďalekú budúcnost že čo ju budem učiť a tak. Mám pred takýmito vecami rešpekt čo sa týka ďalekej budúcnosti a nerada by som niečo zakrikla .
Toto som ani ja nerobila nie to este moj muž 😁 a nerobím to ani teraz ked uz je dieťa na svete, nevidím v tom význam zit v nejakom sne 🤷🏼♀️
Trošku aj áno. Vždy hovoril "urobme si bábätko, podelíme si nožičky, moja bude ľavá, tvoja práva" alebo "už sa teším, ako budeme spolu opravovať auto v garáži" ..."teším sa, ako bude pred nami cupitkať náš synček" "budem rozmaznávať našu princeznú" atď...na to má aj dostal. Ešte sme len plánovali. A najkrajšie bolo, keď kúpil po mesiaci nášho chodenia cumlíky pre naše budúce deti 😂😂 pre chlapčeka a dievčatko. A tak aj máme. 😊
A aj teraz stále rozpráva, čo s nimi bude robiť, že sa teší kedy ich čo naučí, kde pôjdu, a také.
@kikus0000 áno vždy rozprával o budúcnosti ešte keď sme len plánovali. Ako ho bude učiť športovať, ako budeme chodiť na výlety, aké asi bude. Tehotenstvo moc neprežíva ale plánuje stále. Väčšine chlapov to dopne až keď je dieťa na svete. Takto je to pre nich často abstraktná predstava a nevedia si to tak predstaviť ako ženy.
@kikus0000 môj muž mal problém rozprávať sa o snahe otehotniet ked sa nedarilo, väčšinou mal len minútový preslov ked ja som to už nedavala a rozrevala som sa. Ale viem, že detickycl chce tak isto ako ja. Teraz sme v 4 mesiaci a veľmi sa o tom este nerozpravame(možno je to aj strachom z toho čo sme uz prekonali) len občas podoktne ze už mi vykuklo brusko 😇 čiže záver; tešíme sa obaja najviac na svete ale nepotrebujeme o tom.nahlas hovoriť
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
nie moj manzel to veru takto "nepreziva/l", na maleho sa tesi, planovali sme ho ale ani v tej faze a ani teraz netravime zrovna cas tym, ze by sme si predstavovali ake to bude a ako ho bude ucit lyzovat a bicyklovat 😃 a teda ani ja sama som to nerobila a to som zena a manzel uz vobec nie, ani pri planovani a ani teraz a to rodim o tyzden 🤷♀️ kazdy to asi preziva po svojom a napr. my to tak nemame a nie je to tym, ze by sme sa netesili, nemilovali ho alebo sa bali o tom hovorit a pod.