Hormonálny profil

simonka_ba
18. mar 2023

Ahojte, gyn ma objednala uplne prvykrat na hormonalny profil, kedze sa snazime uz dlhsie cas otehotniet a zatial nic. Povedala mi vsak, ze mam prist po skonceni menstruacie..to mi pride cudne, vsade citam ze 2-5 den cyklu. Viete mi niekto poradit? Ďakujem

e1i
18. mar 2023

@simonka_ba mne robila endokrinologicka a vzdy 2-5dc. Potom sa sice robi aj okolo polovice cyklu,ci prebehla ovulacia. Ale dolezite je vediet aj hodnoty na zaciatku.

e1i
18. mar 2023

@simonka_ba ono aj vysledky hp su rozdelene ze folikularna faza,ovulacna a po ovulacii kedy su vzdy ine referencne hodnoty. Aj v car robievaju hp v prve dni ms

simonka_ba
autor
18. mar 2023

@e1i Ďakujem🙂

helen_167
18. mar 2023

@simonka_ba áno aj ja som tak bola😊tuším na 4 deň cyklu.

narlie
19. mar 2023

No najlepšie je keď sa robí HP z troch až štyroch meraní počas cyklu a sa urobí krivka všetkých hormónov a pekne sa ukáže čo je dobre a čo zle, ale u nás sa to moc nerobí a mne zobrala doktorka iba raz na 2DC. Vtedy som si neuvedomila, že to nestačí a netrvala som na dalších meraniach a jednoducho som jej doverovala, ale teda aspoň 3 merania treba (na začiatku, pred ovu resp. čo najbližšie k ovu a po ovu a pripadne potom ešte na konci). Tak skús sa na to opýtať, že či ti nespravia viac meraní v jednom cykle 🙂

simonka_ba
autor
19. mar 2023

@narlie ďakujem 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre