Ahojte, mam 27 rokov a cely zivot problemy s menstruaciou, to znamena, ze viac ju nemam ako mam. Vsetky vysetrenia som mala viac menej v poriadku, teda aspon podla mojho lekara. Mala som zvyseny testosteron(vyse 4) zvyseny LH hormon a zvyseny estrogen. Doktor povedal ze ale to je vsetko ok, len mne sa to nejak nezda, kedze vsade sa pise ze tieto pomery nie su uplne idealne. Nasadil mi Duphaston (11d.c-25d.c) vsade citam ze blokuje ovulaciu, ktoru ja zrejme ani nemam( podla BT a testov). Naozaj som uz zufala, nic viac mi k tomu nepovedal, a samozrejme som mu povedala o mojej tuzbe po dietatku, neviem co si mam o tom mysliet, ci naozaj doverovat a "skusat" alebo zmenit lekara,
@kika738 ak by si išla niekde do car tam by ti robili vyšetrenia na Psco ako prvé ..moja kamoška mala cyklus hala bala skôr nie ako áno ..veľa krát riesila u lekára či nemá psco nie všetko je ok ..prvé vyšetrenie v car ..bum.diagnoza Psco ..ona chchela otehotnieť vyvolali je ovulaciu a hneď prvý cyklus otehotnela
Prečo 11-25. DC? Nemá sa brat až po ovulacii? Ja som ho vždy brala až od 17.DC.
Treba zmenit doktora alebo povedat tvojmu priamo ze mas strach ze nemas ovulaciu a nepaci sa ti takyto cyklus a chces s tym nieco robit. PCOS casto vylucia pretoze je zena chuda aj ked to moze mat kludne aj chuda zena. Ak chces babo tak zmen doktora alebo sa porad v centre asistovanej reprodukcie. Hneva ma takyto pristup lekarov aj ja som si musela doslova vydupkat testy, oni asi chcu len preventivku ster a zbohom.
@kika738 treba podrobnejsie vysetrenia a progesteron nasadit az po ovulacii. maloktory doktor sa ale bude pinkat s tym, kedy ma zena ovulaciu. treba sledovat plodne a neplodne dni a naucit sa odsledovat vlastnu ovulaciu. zial, to neurobi ziadny lekar nikdy za nas. zena sa moze zbytocne snazit otehotniet aj 100 rokov, ked jej lekar dava progesteron pred ovulaciou.
To čo je za doktor? Však aj v pribalovom letáku je to napísané...🤦
Pri luteálnej insuficiencii (premenštruačný syndróm, nepravidelná menštruácia a premenopauza) je obvyklá účinná dávka je v rozpätí 200 – 300 mg /deň:
- buď 1 kapsula (200 mg) v 1 dávke pred spaním,
- alebo 300 mg (jedna 200 mg kapsula a jedna 100 mg kapsula) rozdelená do 2 čiastkových dávok, 10 dní, zvyčajne od 17. do 26. dňa cyklu.
@kika738 ahoj aj ja mam hormonálnu nerovnováhu, nedarí sa nam otehotnieť. Dr mi nasadí liečbu tak snáď to bude lepšie.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@kika738 zmen lekara, ak to aj tak nepojde tak CAR a rovno IVF..mla som rovnaky problem a toto bolo nakoniec jedine riesenie