Hormonálna hladina krvi

san090
23. sep 2021

Ahojte zienky, bola som na hormonálnom rozbore krvy cez MS pred týždňom a volala mi sestrička že mám zvýšený hormón (vôbec som si nezapamatala ako sa volal, ale začínalo to niečo na “K” ) tak má objednala na další odber o 23DC. Povedala že mám prísť hneď z postele ani sa napiť a ani si zuby neumyt, úplne na lacno. Prosím vás stretla sa s tým niektorá z vás? Chcela by som si to preštudovať ak by mi niekto vedel poradiť bola by som vďačná.. pretože mám trosku strach snažíme sa o babo vyše roka manželovi zistili asthenoteratozoospermiu, tak som myslela že aspon ja budem mat fajn výsledky :( ďakujem

megan777
23. sep 2021

@san090 ahoj na rovnovahu hormonov je bud gynex kvapky od energy alebo pupalkovy olej a pre muza na spermie folandrol moj to bral a mozno sa zadari nam pomohlo az IUI lahsia forma v sanatórium Helios Martin na prvy sup a toto sme brali plus ja clostilbegit a pregnyl inak nam davali v tom centre 2% ze to IUI nepomoze stalo to 100eur ze neveria ze to vide v 40ke a aha vyslo na prvy sup chceli aby sme isli na uplne umele IVF ci ako sa to vola drzim palce

e1i
23. sep 2021

@san090 kortizol?

san090
autor
23. sep 2021

@megan777 ahoj akurát som objednala mužoy ten folandrol a pre seba inofolic.. snáď sa zadarí uvidím aké budú ďalšie výsledky

megan777
23. sep 2021

@san090 ten inofolik je super na amh na vajicka drzim silno palce mne sa 5rokov nedarilo potom napis ci sa zadarilo este sleduj ovulacne testy

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
23. sep 2021

@san090 na hormonálnu nerovnováhu nepomáha Gynex, ale ani neuškodí.Tu su hormóny kedy má ktorý prevahu.Ak ide o kortizol to rieši endokrinolog to je hormón stresu

luccija
23. sep 2021
janetinka27
23. sep 2021

@san090 ak rovno z postele, tak to moze byt kortizol. ja som ho mala vysoky, mne to zistila endokrinologicka. ale moze to byt naozaj premietnuty stres

san090
autor
23. sep 2021

@janetinka27 môže to byt ten kortizol asi .. idem si o tom prečítať.. to sa nejak lieči? Alebo moc to zabraňuje otehotneniu?

karush
23. sep 2021

@san090 Kortizol najčastejšie býva zvýšený z akútneho stresu napr. pred odberom/vyšetrením, z väčšej fyz. námahy, ďalšie príčiny sú alkoholizmus, vážnejší a dlhotrvajúci chronický stres, depresie... Potom sú zriedkavejšie príčiny ako hormonálne aktívny nádor niekde v tele, ale o tomto by si isto vedela, že sa ti s telom niečo deje nad čím nemáš kontrolu, mám žiaľ bohaté skúsenosti.

san090
autor
23. sep 2021

@karush tak stresujem sa to je pravda aj keď nemusím a pred odberom som týždeň nespala koly strachu mám panicky strach z ihiel takze môže byt že to bude tým. Dá sa to nejak vyliečiť? Alebo treba brat nejaké lieky na to ? Lekárka povedala že to zabraňuje otehotneniu tak teraz mám ešte väčší stres jak som mala ..

ikonica
23. sep 2021

A nebol to prolaktin? Tam sa odporuca prist do 2 hod od prebidenia na ober, nemat predtym styk, nestimulovat bradavky, nechodit pred nejakymi skuskami a pod... neviem o tom ze by sa bezne kontroloval kortizol pri HP.

ikonica
23. sep 2021

Balíček Hormonálny profil pre ženy je určený ženám vo fertilnom veku. Vyšetrenie je vhodné vykonať 2. deň menštruačného cyklu. Okrem pohlavných hormónov (estradiol, progesterón) obsahuje regulačné hormóny hypofýzy (folikulostimulačný a luteinizačný hormón) a prolaktín. Okrem toho je súčasťou balíčka diagnostika porúch funkcie štítnej žľazy (tyreotropný hormón, voľná frakcia T4).

karush
23. sep 2021

@san090 Treba odstrániť len príčinu, ak je to stresom ako hovoríš, tak treba sa dať do pohody, nič viac. Samozrejme, ak je tam dlhodobá nadprodukcia, tak to bráni otehotneniu, ale predpokladám, že nie si 24h v nadmernom strese.

san090
autor
23. sep 2021

@ikonica bože baby ja vôbec neviem, volala mi v práci a 2 x som sa jej pýtala ako sa to vola a ja som si to aj tak nezapamatala lebo som popritom vybavovala :( 23dni DC som si vypočítala na 8 októbra som objednaná na ďalšiu krv .. povedala že to neni vážne ale mne sa to nejak nezdá

ikonica
23. sep 2021

@san090 nestresuj.. chod na test a uvidis... Ked by ti vysiel vysoky prolaktin, skus nasadit vitex... Mne to pomohlo ..

luccija
23. sep 2021

@san090 nestresuj sa veď dostaneš potom komplet výsledky.

san090
autor
23. sep 2021

Ďakujem vám každej za radu ❤️

megan777
23. sep 2021

@san090 My držíme silno palce a nestresuj sa ♥️

san090
autor
23. sep 2021

@megan777 ďakujem ❤️❤️

renata1405
23. sep 2021

To bude prolaktin

san090
autor
23. sep 2021

@renata1405 môže byt ten prolaktín je tiež zo stresu?

ikonica
23. sep 2021

@san090 ano moze... Mne vysiel vyssi a nechceli s tym nic robit ani gyndos ani endokrino... Vraj stresogenne podmienene pri odbere... Tak som sa na nich vy... a zacala som uzivat najskor mastodynon a potom cisty vitex.... A do dvoch mesiacov som bola tehu... Bohuzial to vtedy nedopadlo dobre....

karush
23. sep 2021

Podľa mňa to nebude prolaktín, ale kortizol zo slín, preto to odporúčanie neumývať si zuby.
@renata1405 @san090

san090
autor
23. sep 2021

@karush no ani sprchu nemám dať ani sa umyť proste nič tak ja nechápem

renata1405
23. sep 2021

@san090 aj zo stresu. Vlasy ti nepadaju?

san090
autor
23. sep 2021

@renata1405 vieš čo možno teosku viac ale to odvtedy ako som sa naposledy zafarbila takze nejak extra že nie

dejna_
23. sep 2021

@san090 určite kortizol to bude ..hormón stresu ...

san090
autor
23. sep 2021

@dejna_ mala si niečo podobne ?

dejna_
23. sep 2021

@san090 nie ale keď som bola na odbere u endokrinologicky tak mi kontrolovali hladinu ..kvôli opakovaným potratom ..a vtedy mi hovorila ako sa mám pripraviť na odber krvi

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre