Hodnota hCG u netehotnej

27. mar 2021

Dobrý deň,

Prehladala som vsetky diskusie ale nikde som nenasla odpoved, tak zakladam tuto temu s tym ze mozno niekto z vas ma rovnaku skusenost a bude vediet poradit.
Vysiel mi pozitivny tehotensky test- ten s vysokou citlivostou, a dva dni na to som zhodou okolnosti bola na odbere krvi u mojho obvodneho lekara. Krv mi bral kvoli beznemu vysetreniu vitaminov v krvi, ja som som teda poprosila ci moze skontrolovat aj HCG aby som vedela ci ten pozitivny test nebol nahodou falosny.

Vysledok vitaminov bol v poriadku, HCG v krvi bolo negativne kedze bolo pod 5. Moja HCG hodnota vsak bola 4,95. Chapem ze hodnota HCG pod 5 je normalna u netehotnych zien.
Testy z mocu mi cely tyzden vychadzali bud negativne alebo s extremne slabou ciarkou.
Doktor dalsiu kontrolu of odber krvi nenavrhol, kedze vysledok je podla tabuliek negativny, iba odporucil viac vitaminov.
Mna zaujima ci niekto mal podobny vysledok HCG a ci vam lekar robil nejake dalsie vysetrenia? Moze to signalizovat nejaky iny zdravotny problem? Pytam sa na skusenosti, nie na stanovenie diagnozy.

(Mam nepravidelny cyklus, dnes je to 42DC, co je aj tak dlhsi cyklus ako v priemere mavam. )

luluusko
27. mar 2021

Áno do 5 sa to berie ako norma

mikasz
27. mar 2021

Ano, ako pise @luluusko, hodnota do 5 sa berie ako norma, negativny vysledok.
Pokial si mala pozitivny tehu test a neskor slabu ciarku ci negativny, je mozne ze to bolo biochemicke tehu, ktore sa neudrzalo a hcg zacalo klesat. Ak sa do par dni nedostavi ms, isla by som ku gyn na kontrolny odber

hlubik
27. mar 2021

ja som mala tiez HCG 5 a vyklulo sa maternicove ani som nevedela az kym som neskončila v nemocnici.

ninkaa1
4. jan 2022

Ahojte prosim Vás som tehotná dr ma hneď poslal na BetaHCG test v pondelok a Ajtra čiže o 48 hodín na ďalší mám jeden potrat za sebou tak sa bojím dr mi povedal že zajtra mi má vyjsť dvojnásobok výsledku pondelka .V pondelok to bolo BHCG=260,0 IU/l myslíte že mi vyskočí za 48 hodín až o toľko ? Vraj keď nie mám mu hneď volať

anazuz20
22. máj 2022

Ahoj ja som tak mala,mám nepravidelný cyklus,nemeskaju mi krámy teraz a PM bola 1.5 -7.5.2022 ,spravila som si test a vyšiel mi pozitívny,objednala som sa na gyndu že chcem ísť na preventívnu prehliadku.. dr som povedala že chcem poriešiť ms, preventívnu ,a že mi vyšiel test ,tak sme šli na sono a mi vraví že vidí tam malú dutinku 6.5mm ,že mi vezme krv a uvidí sa podľa HCG že ako no len že som bola na pohotovosti pre strašné kŕče v podbrušku a tam mi povedali že akurát mi vidia ranu po cisársky tak teda nechapem tomu ,to HCG sa mi nezvyšuje tak teraz mám čakať a skúsiť spraviť test alebo čo ?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre