Zdravím. S manželom plánujeme bábätko, ale trápia ma už dlhodobo hemoroidy. Viem, že aj po pôrode sa vedia objaviť, preto by som sa Vás chcela spýtať či je veľká šanca, že sa mi počas tehotenstva a pôrodu ešte zhoršia alebo nie. A či by som to mala vyriešiť ešte pred otehotnením. (Mám strach z vyšetrenia konečníka) Ďakujem.
Ja mam tiez s tym problem.Vnutorne.Myslim,ze pocas tehu sa to trocha zhorsilo.Ale po porode uplne oka.No je to dost individualne.Prvy krat po porode ist na zachod snimi,je veru tiez zazitok.
Takto po prvom porode sa mi hemoroidy objavili, po rokoch skor bezbolestne zato s krvacanim ale dalo sa preliecit doma a teraz pri druhom tehotenstve sa mi to veru zhorsilo. Spravil sa mi tam hematom s tym ze sa krv valila a dost to bolelo. Chirurg mi kazal to riesit. Vraj by sa dalo gumickovanim po porode uz len operacia co je vraj narocnejsie.gumickovanie nestiham, lutujem ze som to skor neriesila. Vysetrenie je bezbolestne a to ma videli dvaja chirurgovia behom tyzdna. Lekar ti skor povie podla tvojho stavu ze ako dalej.
Ja som ich mala pred tehotenstvom a mam ich aj od zaciatku tehotenstva.. moj otec si to dal zoperovat a aj tak sa mu to vratilo..preto to zatial riesim len tradicnou medicinou z lekarne
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Aj keby si ich dala laserom odstranit, v tehotenstve sa ti mozu spravit dalsie. Ja mam od porodu (vnutorne), je tomu uz rok a pol, najhorsie je zahojene, ale aj tak sa ozyvaju obcas. Som zvedava uz teraz, co bude po druhom porode.
Odporucam sledovat si stravu bohatu na vlakninu, vela pit a pri velkej potrebe si podlozit nohy detskym stupienkom.