ahojte, som objednana na vysetrenia po potratoch v oboch pripadoch to maju byt kompletne , avsak posledny potrat bol nedavno a bola som objednana tak ze to vychadza cca 6 tyzdnov od toho posledneho.
Podla dr. je to postacujuca doba, avsak citala som aj tu na MK ze malo by sa ist az po 8 tyzdnoch....
myslite ze je to ok?
potraty boli hned na zaciatku tehotenstva, vyvin vzdy zastal tak 6-8tt...
dakujem
@petamich no mne povedali, ze staci 5-6 tyzdnov byt ta pauza...tak neviem ci im verit...idem vsak do Presova
neviem veru, u nas sa ma presne pytala, ze kedy bol posledny a aj tak ma objednala ale ked tvrdia, ze to je v poriadku pre nich, tak snad
@petamich tiez si hovorim, su predsa dr.snad sa vyznaju... sice tie vyseterenia chcem mat cim skôr z krku ale zas nechcem nic zanedbat :/
@petamich a rozmyslam ze ako to tie vysledky mozu ovplyvnit ...falosne pozitivne,? ked zas 6 tyzdnov (co je sestonedelie) mi pride dost na to aby sa telo spamatalo z tehotenstva..ale tak neviem🙈
no napr. hladina hormonov este nemusi byt v norme alebo uplne reflektovat tvoj bezny stav, NKK (natural killer cells) tiez, ak tvoje telo tvori protilatky proti alebo napr. hematologicke koagulaty boli dovod, tak tam tiez trva, kym sa ten krvny obraz dostane do normalu 🙂
oni proste potrebuju mat vysledky z tvojho bezneho hormonalneho profilu a krvneho obrazu atd.
ale podla mna oni vedia, by ta neobjednali, ked by si nemysleli, ze to je ok 🙂 a drzim paste!!!!!!
@petamich dakujem za vysletlenie, dufam teda za sa pricina najde :/ lebo dva potraty za sebou asi nahoda nebude :/
nebude ani u mna nebola, vyriesili to "jednoducho" injekcie na riedenie krvi a v zaciatku progesteron - u mna pomohlo a uz mi tu pobehuje krpcek, velmi zelan, aby to u vas tiez tak dopadlo 🤞🏻
@petamich no ja mam take podozrenie na mutaciu v krvi...po ocovi..aj jemu nasli uplne nahodne ..len skoda ze akurat ked som bola uz 2x tehotna mu na to prisli co uz bolo neskoro...
hej aj ja som mala nejake mutacie, nastastie nie tie uplne vazne a tak to injekcie vyriesili - tiez mi hematologicka povedala, ze som jej mala dat vediet, ze sa snazime, ze zenam po tromboze sa nasadzuju automaticky, no mne to ani nenapadlo, ze zrovna jej mam volat 🤷♀️ hlavne, nech "nieco" najdu, vedia co s tym a dalsi pokus uz budete mat uspesny
@petamich to ma tesi ze dalsie tehotenstvo dopadlo u teba dobre, dava to aj mne nadej 🙂 ze snad uz bude dobre 🙂
a este k tym mojim vysetreniam ...ak dobre rozumiem...tak ak by predsa tych 6 tyzdnov bolo málo..tak by som mala nejake parametre v krvi zvysene alebo znízene? teda skôr by sa nieco ukazalo ako nie OK ?...
@autorka po pôrode sa ešte injekcie na riedenie pichaju 6 týždňov, kvôli hormonálny zmenám. Výsledky by boli skreslené. Aj ja som mala 3 potraty za sebou, a injekcie pomohli. Pritom 2 deti predtým v pohode. Tretie veľmi ťažko. Tiež mam mutácie a trombofiliu. Majú ju aj deti po mne. Dávala som im to robiť.
no nie je to uplne tak ako si predstavujes napr. hormony, skreslene vysledky mozu kvoli tehotenstvu a zostatkovej hodnote ukazat napr 3 (vymyslene cislo) ale v beznom zivote ich mas -2 a to je malo - vtedy je to skreslene a napr. by ti nenasadili progesteron, ze ved ho mas dost ale ty nemas a to moze byt problem
proste by si mala skreslene vysledky, bodka ;) vedia preco potrebuju ciste a tych 6 tyzdnov im staci
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
my sme boli v Nitre u Dzurillu a poziadavky boli taketo:
Minimálne 7 dní pred odbermi musíte byť obaja zdraví, neužívať antibiotiká, lieky proti teplote ani proti bolesti. 8 týždňov pred termínov už nemôžte absolvovať
žiadne umelé oplodnenie, insemináciu a pod., tiež po potrate musí byť pauza 8 týždňov.
A tiez som mala potraty v 6-8. tyzdni ako ty