Hematológia po potrate v 6. týždni

paola357
22. feb 2021

Ahojte chcem sa poradiť. Som po potrate v 6tt v Novembri 2020. Lekárka ma poslala na hematológiu. Dnes prišli výsledky. Na hematológii mi povedala, že všetky výsledky mám v poriadku a som úplne zdravá. Ale po dôkladnom preštudovaní výsledkom som zistila že mám PAI-1:675 4G/5G- heterozygot. Na internete som sa dočítala, že by to mohlo spôsobiť problém pri ďalšom tehotenstve. Vie niekto poradiť ako to teda je?

e1i
22. feb 2021

@paola357 škoda ze len toto vysetrila. Ono celkovo je mutácií 7, vysetrila 2 najčastejšie. Leiden a protrombin. Bolo by fajn vyšetriť aj syndróm lepivych dosticiek. Kde si bola?

paola357
autor
22. feb 2021

@e1i Ahoj bola som u Dr. Fedorovej v Dolnom Kubíne. Potratila som “iba” 1 krát a preto sa somnou nikde nechceli ani baviť aj napriek tomu že som to mala odporučené z nemocnice po potrate. Táto dr ma aspoň vyšetrila. Vieš mi poradiť aké mutácie si mám dať vyšetriť?

mikasz
22. feb 2021

@paola357 zial u nas su urcite zauzivane postupy, preto sa s tym vela lekarov ani nezaobera, napr.aj taky antifosfolipidovy syndrom sa vysetruje az po opakovanych potratoch. Hlavne do 6.tt ani neberu ako potrat, pokial nemal plod potvrdenu srdcovu aktivitu, ale ako biochemicke tehotenstvo, stava sa to zial casto 😔

paola357
autor
22. feb 2021

@mikasz Áno bola som svojou gynekologičkou jasne oboznámená “že som vlastne ani nebola tehotná”. Keďže embryjko bolo prítomné ale bez srdiečka. Aj napriek tomu som sa chcela dať vyšetriť na hematológií keďže v prepúšťacej správe z nemocnice som to mala odporučené. A viem, že sa to stáva často a, že niesom ani prvá ani posledná ale ak by sa do budúcna dalo tomu vyhnúť tak by som bola rada.

mikasz
22. feb 2021

@paola357 och tak to fakt pomoze taka reakcia 😔 verim ti, urcite patraj.
Pricin moze byt vela, mohlo to byt slabe embryo, infekcia... Potom dalej sa patra po imunologickych, hematologickych, ci genetickych pricinach. Niekedy staci dopomoct len preventivnym vkladanim progesteronu na udrzanie sliznice.
Drzim palce

e1i
22. feb 2021

@paola357 predovšetkým syndróm lepivych dosticiek. Vyšetrujú asi tebe najbližšie v Martine. Pozri na stránke alphamedical kde tam majú centrum hemostazy a trombózy. Liekom prvej voľby na to je anopyrin. Lebo napr clexane alebo fraxiparine na to nestačí.

sekerka18
23. feb 2021

@paola357 nooo ja som potratila 2x a tak mi spravili komplet vyšetrenie. Vyšlo 5 mutácií zo 7. Syndróm lepivych dosticiek a trombofilia atď. Musím užívať dlhodobo zatiaľ anopyrin a vitamíny. Teraz som 6tt konečne tak som zvedavá ako to bude pokračovať.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre