Mam 37,5 rokov a bojim sa, ze nemozem otehotniet. Nikdy som si extra nedavala pozor. Mala som s priatelom pohlavny styk pocas plodnych dni hned po sebe a nic sa nestalo preto mam obavy ci vobec som plodna. Chcela som od gyn. aby mi urobila vysetrenie na plodnost a odmietla mi ho urobit vraj citujem: ,, Naco by Vam to bolo? Vydata nie ste. Vo vasom veku na dieta zabudnite uz najlepsie roky na oplodnenie ste uz presvihli. To ste mali prist ked ste mali 20 a nie teraz ked Vas nahanaju biologicke hodiny. Nevidim dovod vam take testy robit." Je necitliva a hruba. Nepaci sa mi jej pristup alenik ma nechce zobrat. Co mam robit kde by mi toto vysetrenie urobili? Ked som mala menzes 2x za mesiac iba mavla rukou, ze prehanam. Led som jej volala, ze spinim a mam cierne hrudky zavolala ma a ked som tam prisla ma zvozila preco kvoli takym hlupostiam ju otravujem zrovna ked idu na obed.
Však ju zmeň. Nájdi si inú gyn.
Najdi si ineho gynekologa
A prečo si ju nevymenila?
Cozee a to si preco nechas? Hladaj ineho doktorka/ doktorku a ber si odtial kartu...a ked aj v inom meste,vela zien dochadza.
Co tak navštíviť radšej centrum na plodnosť?
Nápis z akého si mesta a baby ti odporučia dobrého gyn
Obehala som vsetkych co su v nasom kraji a nechceli ma zobrat
Za prve ak sa Ti to samej nepaci, naco u nej zostavas, Tvoja chyba ze o tom vies a nejdes k inemu.
Za druhe z jedneho pokusu netreba mat hned obavy ze si neplodna, na "prvu supu" to je skor vynimka, ziadna samozrejmost, daj tomu aspon par mesiacov a mozno budes cochvila v tom 🙂
Radím ti vymeniť ale pravda je aj ta ze gyn nevie ako v ordinácii urobiť test priechodnosti vajcovodov. Ostatné krvné testy by mala vediet urobiť
@colsami praveze uz sme mali niekolkokrat nehodu aj s byvalimi a nikdy sa nic nestalo a ja mam uplne presny menzes. Viem presne kedy zacina kedy mam ovulku atd. Popytala som sa u nas aj na sukromnych aj kamoska sestricka sa mi snazila vybavit a nic
Chod do centra asistovanej reprodukcie, tam ta vysetria najlepsie. Ze je to centrum asist.reprodukcie neznamena, ze hned musis na inseminaciu ci IVF. Urobia komplet vysetrenie tebe aj partnerovi. Je ich ma Slovensku dost. Nestracala by som cas u vseobecneho gynekologa v tvojom veku.
Nechce sa mi veriť ze by sa v celom kraji nenašiel žiaden gynekológ ktorý by ta vyšetril. Môžeš skúsiť aj centrum asistovanej reprodukcie alebo súkromní ka. A myslím ze na priamu platbu ta vezme ktorykolvek
A vysetria ma aj bez toho aby tam musel ist moj partner?
Jedine co viem ze mam dobry folikul, pekne prechodne cesty a ze ziadne cisty.
@monsterablue nemam vytvoreny domov pre dieta byvame v podnajme. Dokial nedoriesime byvanie a svadbu na dieta musim chvilu zabudnut. Priatel nesuhlasi robit si dieta nadivoko
Potom načo chces testy na plodnosť? Stačí ti kondóm, či tabletky, alebo inú antikoncepciu.
Tak toto potom nieje dôvod na test plodnosti 🤦♀️ bože žena keď nechceš otehotnieť tak existuje ochrana hak kondóm 🙏
Prečo chceš riešiť plodnosť teraz keď o rok môžeš mať úplne iné problémy.Plodnosť sa vyšetruje zložitejšie než jedným testom a po určitej dobe snaženia sa o dieťa.
Gynekolog ti aj tak vie spravit len niektore vysetrenia. Pokial ako vravis mas dobry folikul a prechodne cesty, gynekolog zase az neviem co vsetko ti uz vysetrit nevie. Este mozno zobrat krv, aj to spravi len menej presne testy a na presnejsie uz posielaju do centier. V centre ak by si chcela byt vysetrena, to nie je ze prides, pozru ta a povedia, ze ci dobre ci zle. To ti spravia vstupne vysetrenie a napriklad len kvoli hormonalnemu profilu musis ist na vysetrenie viackrat, nie raz. Vela vysetreni je neprijemnych a dlho trvajucich a musia byt v konkretnej faze cyklu. Niekedy su to uplne malickosti ktore robia rozdiel medzi plodnostou a neplodnostou. Pokial ty mas dobre folikuly a ovulujes, tak si povazovana za plodnu. Ostatne malickosti keby si chcela vysetrit, ze ci nahodou nie je nejaky iny problem tam, to by si musela doslova mesiace chodit po vysetreniach, aby vysetrili uplne vsetko.
Väčšina lekárov vyžaduje aj spermiogram partnera, aby vedeli vyhodnotiť, či má pár nejaký problém, ktorý treba riešiť. S tým asi tvoj partner tiež súhlasiť nebude. Ak je nejaký závažnejší skrytý problém, tak sa zisťuje postupne, rôznymi a často aj nákladnými testami na špecializovaných klinikách, nefunguje to tak jednoducho. Mnoho párov je “zdravých”, ale aj tak sa nezadarí.
uplne chápem tvoju gynekologičku...dieťa nechceš, len chceš vedieť či si plodná....o rok o dva bude výsledok zbytočný lebo nebude mať žiadnu výpovednú hodnotu...
Od takejto pizdy by som si v sekunde vzala kartu,zdvihla sa a uz nikdy nikdy v zivote by ma vo svojej ambulancii nevidela.Spravis spolocnosti sluzbu ak tu napises mebo tej chuderi.
Tak keď dieťa teraz nechceš je úplne zbytočné niečo také riešiť keďže o rok dva môže byť všetko ináč.
A ak by si chcela vedieť akú máš ovarialni zásobu ešte (amh), tak to si vieš nechať spraviť za nejakých cca 15eur aj v la akú ako samoplatca. Ale aj ta vekom klesá. A o rok dva môže byť výrazne iná ako aktualne
Co je to "test na plodnosť"?
Plodnosť sa zisťuje mnohymi vysetreniami a veľa z nich nerobí gynekolog. Okrem toho aj napriek tomu, ze budu vsetky v poriadku nemusíš nikdy otehotnieť
Urad pre dohlad a nasledne zmena lekara a smer CAR ak chces dieta stihnut do 40ky.
Ty koki, ze v 37 na dieta cas a priatel ho nechce “nadivoko”. Moje nervy.
Lekárka má pravdu ohľadne veku. Pravda je tiež tá, že z jedného cieleného pokusu a pár zriedkavých "nedali sme si pozor" sa nedá o ne/plodnosti súdiť veľa.
Ale tieto informácie sa dajú podať citlivo. Profesionálny prístup tiež predpokladá, že lekárka nemá čo hodnotiť, že nie si vydatá. Ak nevieš sama nájsť iného lekára, požiadaj o pomoc svoju zdravotnú poisťovňu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
A prečo si ju už nevymenila?