Grandulárna hyperplázia endometria

mery3012
23. sep 2021

Ahojte žienky, včera mi bola určená dg. Grandularna hyperplázia endometria o dva týždne ma čaká HSK+kyretáž.. Keďže sme sa s priateľom snažili dlhšie o bábätko a nedarilo sa tak som to začala riešiť s mojim gynekológom, ale túto dg.som naozaj nečakala.. Ste tu niektorá ktorej sa po liečbe podarilo otehotnieť? Lebo čo čítam kadejaké články tak je to dosť problém 😒

janetinka27
23. sep 2021

@mery3012 ahoj tiez to mam. ich je viac typov, ja som mala aj atypie, takze psychika isla dolu vodou. vysoka sliznica nie je dobra na otehotnenie, atypie su uz riziko. po kyretazi uvidis, treba ju drzat na uzde. mne nasadili dlhodobo brat progesteron a potom som sla na kontrolnu kyretaz teraz v juni po 10 mesiacoch od prvej. hyperplazia tam bola,ale atypie uz nie.
ty si mala problem s progesteronom? abo preco ti vznikla? ja som mala dlhorocne nizky progesteron, teraz mam inu dr,tak si idem dat zistit,preco je nizky.je tam podozrenie na nedostatocnost zlteho telieska,bo ovulaciu mam ,len progesteron nie.
ale mozu byt dovodom aj anovulacne cykly a tym padom progesteron nestupne.
ja som si o tom nacitala strasne vela clankov,najma z cudzich stranok,ono treba na to davat pozor. mne odporucali okamzite ivf,lebo ta sliznica sa neda len tak lahko udrziavat nizka,obycajne sa drzi nizka napriklad pomocou vnutromaternicoveho telieska,co je vlastne antikoncepcia,takze otehotniet sa vtedy neda.
my sme ivf odmietli, prihlasila som sa do creighton modelu, tam so mnou sleduju a vyhodnocuju pravidelne kazdy jeden den cyklu a naucia ma odsledovat si ovulaciu.potom sa progesteron nasadi presne az po ovulacii. bo obycajny doktor ak mas nizky progesteron,ti nasadi progesteron napr. kazdy mesiac od 16.dna cyklu.ale ak mas ovulaciu neskor,tak ti ju progesteron zablokuje a v tom cykle neotehotnies.
s hyperplaziou budes viac sledovana,neviem kolko mas rokov, mne to objavili v 37 rokoch,ale vyvija sa to dlhodobo. drzim ti palce, nech sa vam to podari a tebe zdravie 🙂

dejna_
23. sep 2021

@mery3012 ako lekár zistí túto diagnózu ultrazvukom? 🤔

mery3012
autor
23. sep 2021

@dejna_ áno pri ultrazvuku

mery3012
autor
23. sep 2021

@dejna_ sliznicu mam 16,5mm vraj tam je aj polyp minulý mesiac som mimo menštruácie stále krvacala tento uz to je ok

dejna_
23. sep 2021

@mery3012 aha jasne rozumiem želám všetko dobré nech ste čím skôr v poriadku 😪

mery3012
autor
23. sep 2021

@dejna_ ďakujem ❤️

mery3012
autor
23. sep 2021

@janetinka27 nič konkrétne nevravel prečo vznikla viac sa asi dozviem po histologii.. Dr. to zistil5 náhodne keďže som prišla na prehliadku nejaký čas sme sa snažili o bábätko a nedarilo sa potom som zacala minulý mesiac krvácať mimo menštruácie.

janetinka27
24. sep 2021

@mery3012 ahoj a predtym si naposledy bola kedy na sone? vtedy to bolo ok?
no uz 16,5 je vyssia, ja som mala pri prvom zisteni 19, raz az 28mm. ked je vysoka, tak sa stava, ze zena krvaca mimo MS alebo po styku.
drzim ti palce, dnes uz to vedia udrziavat, len treba trpezlivost a nadej 🌹

bluka2
12. feb 2023

@mery3012
@janetinka27 ahojte, ako ste za tie roky pokročili s touto diagnózou?

janetinka27
13. feb 2023

@bluka2 ahoj, od novembra 2021 beriem liecbu od novej dr gyn. Hned od prveho cyklu u nej sa mi cyklus drzi v termine.prve mesiace som mala ms v trvani cca 2 tyzdne(roky som mavala velmi dlhu ms),aj bolesti,musela som uzivat flector aj tabletky na zmiernenie krvacania. Kazdych 6 mesiacov mam odporucenu kontrolnu kyretaz (ale zatial som nebola,mam ine zdrav.problemy). Asi po 6 mesiacoch liecby a modlitbach,aby sa ten stav zlepsil,sa mi krvacanie upravilo,mi ms trva 3 dni a potom len slabe krvacanie alebo spinenie,bez bolesti.
Na creighton modeli ma naucili sledovat a vyhodnocovat priznaky pocas cyklu,mam lektorku,zaucenie trvalo par mesiacov,odvtedy sa sledujem sama,ale vzdy mi poradia ak nieco. Sledujem prichadzajucu ovu,idem na krv a podla vysledkov nasadim liecbu a fungujem🤩 moj zivot sa zmenil,toto som nezazila 19 rokov🙂

silvusenka
29. apr 2024

@janetinka27 ahoj,prosím ťa ako sa vola tvoja dr a kde má ambulanciu,ďakujem

janetinka27
3. máj 2024

@silvusenka pisem ss

bluka2
4. máj 2024

@janetinka27 Inak ja neberiem nic a uz som v uplne v normale, takze da sa z tohto dostat pre povzbudenie ostatnych

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre