Gonasi/Ovitrelle

23. sep 2024

Je nejaký rozdiel medzi týmito dvoma injekciami? Už rozmýšľam nad všetkým. Prvé tehotenstvo sa podarilo hneď so stimulaciou clostilom + ovitrelle. Mám krásnu dcérku 2,5r.
Momentálne sa snažíme opäť, mame už 3. pokus za sebou stimulácia clostilom + gonasi a nič.
Ovitrelle mi vtedy pichla sestrička v ambulancii a z tela mi vyprchal na 10ty deň. Od 11.dna mi testy opäť silneli kvôli tehu.
Gonasi som si doteraz pichali sama doma a nevyšlo to ani raz a v tele sa mi držal cez 14dni.
Je medzi nimi nejaký rozdiel? Že by som navrhla doktorovi či by mi radšej nepredpisal ovitrelle alebo medzi tým nie je žiadny rozdiel len názov? Od zajtra začínam so stimulaciou opäť s clostilom tak už teraz som nervózna. Veľmi by som si želala aby to vyšlo a tým že prvýkrát to vyšlo hneď s injekciou tak tieto zlyhania znášam ťažšie… preto určite chápete, že mi už po rozume ide všeličo prečo to nevyšlo.
Je nejaká možnosť, že som si to pichala zle? Že by folikul nepraskol alebo čokoľvek iné, že nezaucinkovala?

michaela329
23. sep 2024

Tam je úplne rovnaký efekt. Ide o prasknutie folikulu. Že ste mali dcérku tak rýchlo a bez problémov neznamená, že druhé pôjde rovnako rýchlo. Pobehala by som si vyšetrenia - endokrinolog, hematolog, imunolog. A manžela poslala na rozšírený spermiogram (halosperm). My sme sa snažili cca 7 rokov, podľa Dr. som bola dokonale zdravá a predsa som otehotnela až po11 rokoch a IVF, ked mi diagnostikovali veci, ktoré bežný gynekológ nevie.

autor
23. sep 2024

@michaela329 chodíme do CAR takze to nie je že by mi gynekológ predpísal lieky alebo tak. Chodím už len na kliniku. Chlapovi robili za posledné mesiace 2x spermiogram, berie vitamíny na zlepšenie kvality a mne robili hysteroskopiu, mala som hormonálnu liečbu, na endokrinologii som sledovaná každý rok, beriem lieky na štítnu atd. Mám PCOS a anovulacne cykly už roky. Keď sme sa snažili o prvé, snažili sme sa 2,5roka. Nereagovala som ani len na clostil, až neskôr som išla na obyčajnú prehliadku a tam mi našiel folikul na nejaký 20dc tak mi pichol ovitrelle že vyskúšame. No a vyšlo to. Teraz reagujem na clostil pekne, dominantne som mala zakaždým, pichla sa injekcia a nič… mame posledný pokus plánovania styku. Potom už chcú prejsť na IUI 😏

michaela329
23. sep 2024

Mne totiž plánované styky riadil môj Dr. A to som ovulovala ako hodinky 😏 Niektoré CAR dávajú ovitrelle a niektoré gonassi-asi zvyk. Ja som ešte zažila aj pregnyl. Takže len skúšať a veriť si, ak je všetko vyšetrené.🍀

autor
23. sep 2024

@michaela329 no na hematologii, genetike atd sme nikdy neboli a ani nás tam nikdy neposielali predtým ako sme začali so stimulaciou ovulácie čiže neviem či to je potrebné a čo sa tam vlastne zisťuje 😁 ale som z toho taká zmätená a bojím sa ďalšieho sklamania. Dali sme si teraz 3 mesiace pauzu aby sme sa odreagovali a ideme do toho znova ale akosi sa cítim ešte horšie ako predtým kvôli tomu že to už nevyšlo 3x a potom nám už navrhujú IUI a na to som čítala nie moc veľkú úspešnosť a ďalej je už len ivf 😢

michaela329
23. sep 2024

Ja Ti rozumiem, tiež sme z toho boli takí zarazeni. No už keď sa to rozbehne, tak to ide. Nám ani IUI neradili, rovno IVF. Niekedy je cesta kľukatejsia jednoducho 🤷

autor
23. sep 2024

@michaela329 nám práveže o ivf nepovedali ani pól slova. Zatiaľ skúšame stále plánovaný styk ale už vidím na nich že by radšej to IUI spravili. Neviem no. Mám zmiešané pocity

michaela329
23. sep 2024

Ja poznám presne jeden pár, ktorým IUI vyšlo - a to sa snažili 6 rokov a išli naň len vyskúšať pred IVF. Možno motyka vystrelí aj u vás. Pravdupovediac, byť to ba mne, už by sim na skúšanie s IUI nemala nervy - ale my sme mali 34, keď sme do toho išli.

autor
23. sep 2024

@michaela329 len partner ma zlu morfológiu a pohyblivosť. Mnoznstvo ma veľké len čo z toho keď 2% sú správne. A ďalšia vec je že som čítala že ani v takýchto prípadoch v iných Car neodporúčajú iui že je to strata času a peňazí a ja som zmätená že prečo nás chcú tlačiť do IUI. Že či tam je vôbec reálne nejaká šanca alebo len peniaze..

michaela329
23. sep 2024

No tak potom toto je skutočne strata času... môj bol na tom podobne, trochu lepšie a IUI nám rovno povedali, že nie.

autor
23. sep 2024

@michaela329 tak ja nechápem, prečo nám stále hovoria o IUI 🫣😏 ja už som na nervy z toho

michaela329
23. sep 2024

A nechcete zmeniť CAR? Aspoň na konzultácie ísť - že aky by mali pohľad na vec inde.

autor
23. sep 2024

@michaela329 ale to nám budú asi robit vyšetrenia ak inde nie? Dokumentáciu mi asi nedajú aby som ju mohla dať inému CAR či? No tuto kliniku mame 5 minút od domu čiže vieš je to pre nás najlepšie a zase skĺbiť to s mužovou prácou a dochadzanim je ťažké 😪

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre