Genetické testy

22. jún 2024

Ahojte, snažíme sa o bábätko už strašne vela rokov, aj cez car, a vždy to skončí pri biochemickom/MA. Všetky vyšetrenia máme v poriadku,aj spermiogram aj ovulacia odsledovana, priechodnosť vajickovodov, protilátky žiadne, všetko máme ukážkové, ešte nám napadla posledná možnosť pred ivf, či viete poradiť, kde by vedeli spraviť vyšetrenie, či ja alebo partner vieme donosiť/splodiť určite pohlavie. Ide o to, že on už chlapca má s inou, ale ja otehotniem len v deň ovu, a vždy to skonči predčasne. Či teda nemôže byt problém, že napr on má len chlapské spermie, a ja proste nemôžem donosiť chlapca (čítala som prípady, že pary mali len jedno pohlavie napr).

spanielka44
22. jún 2024

Tak to nie je že on ma iba chlapské spermie, spermie sú vždy aj XX aj XY môže byt že niektorých je viac a niektorých menej . Ak by bola pravda že neviete donosiť určite pohlavie tak je to chyba z vašej strany nie z partnerovej, ale inak ano mám to aj ja že partner ma už syna s inou a už sme mali v januári MA v 10tt preto sa obvinujem že je to moja chyba že on už dieťa má…ale predsa je teraz o 8 rokov starsi ja mám už určite vyšetrenia za sebou no niekedy sa dôvod nenájde je to len hlupa zhoda náhod 😏

mimuska328
22. jún 2024

Toto je len to ze si to vymysleli ženy ako útechu keď potratia a podobne. Tie protilátky ak myslíš reproimunologiu sa to rôzne mení cize keď raz to nemáš neznamená ze to nebudeš mat neskôr. A čo hematologia? Tam sú rôzne krvne mutácie ktoré tiež môžu spôsobiť potrat. Pri genetike skôr riešia keď sa zistí ze napr mate zlý gen ktorý sa prenesie na dieťa a narodí sa postihnuté alebo umrie a vtedy je možnosť povedať ze dievča by bolo zdravé a chlapec chorý a tak

autor
22. jún 2024

@spanielka44 áno veď na to sa pýtam, ktoré vyšetrenie by to mohlo odhaliť, či niečo náhodou take nemám že neviem donosiť pohlavie.

@mimuska328 Na hemato aj endo som vždy išla po zistení //, všetko absolútne v norme, žiadna mutácia, dostatok vitamínov aj b12, aj kyselina listová, nezistili fakt vôbec nič preto sme zúfalí.😔už boli nasadené lieky sk na udržanie aj prirodzene, proste vždy to skončilo. Preto ako to jedine nás ešte napadlo to pohlavie lebo inak neviem fakt.

mimuska328
22. jún 2024

Reproimunologiu máš tiež spravenú alebo len to co robí centrum? A spermiogram je tiež úplne v poriadku?

@spanielka44 spermie starnú takisto a spermiogram sa tiež mení čiže to aj keď ma už syna neznamená ze nemôže byť problém u neho.. véd si pozri koľko párov je aj tu na MK ze jedno dieťa majú a ďalšie sa nedarí a pritom chlap katastrofálny spermiogram ale zázrak sa stal

spanielka44
23. jún 2024

@mimuska328 ano viem že sa to stáva preto som nám nasadila vitamíny a zdravý životný štýl obaja veľa športujeme a vyšlo to na druhý pokus teraz som v 8tt, na spermiogram sme inak chceli ist ale to bola komédia 😂 skoro sa tam rozreval že on tam nechce byt a pobalil sa že odchádzame

mimuska328
23. jún 2024

@spanielka44 😂😂😂😂 nooo my sme tiež rok odkladali spermiogram lebo najskôr ze on nejde a potom ze no dobre ale nebola som pripravená na to vedieť výsledky a počúvať ho cestou tak keď viem ako sa bojí aj zubára 😂😂 no u nás spermiogram čistá katastrofa a zajtra začíname 16tt .. cize pre mňa je tehotenstvo len o šťastí ci vyjde alebo nie. Mam za sebou 2 potraty tak stále to beriem s pokorou

alchemylka2
23. jún 2024

Genetické vyšetrenie neplodných párov je tiež súčasťou liečby neplodnosti. Už ste si dali s partnerom vyšetriť aspoň základ- karyotyp ? Indikovať ho môže len lekár genetik. Veľká časť pacientov klinických genetikov sú neplodné páry, nie je to nič nezvyčajné. Len čakačky na termín a potom výsledky bývajú dlhé. Určite odporúčam. Niekedy je dôvodom neplodnosti genetická zmena, ktorá vám nespôsobuje žiadne ťažkosti avšak pri oplodnení nemôžu vznikať "zdravé" embryá.
Existujú aj genetické ochorenia, ktoré sú smrteľné pre plody niektorého pohlavia, ale to je naozaj veľmi veľmi vzácne, u 99 % prípadov ide naozaj o náhodu pokiaľ majú páry deti len jedného pohlavia 🙂
Spermie samozrejme vznikajú 50/50 buď s chromozómom X ( bude dievča) alebo chromozómom Y ( bude chlapec) pretože muž má v bunkách chromozómy v kombinácii XY
Pri tvorbe spermií sa chromozómy rozdelia - spermia dostanete buď X alebo Y.

sense
23. jún 2024

Ja mam dceru z prvého manželstva plus 2 MA jeden s ex manželom, druhý s terajším chlapom a od toho posledného MA prešli 4 roky a nič, u mňa sú ze vraj protilátky (mala dom ich už pri prvej dcére), ale údajne v norme ktoré nebránia otehotneniu, chlap Spermiogram nie ukážkový ale ani nie najhorší... Ja som to ale vzhľadom na vek vzdala hoci by nám poisťovňa ešte 3 iui preplatila

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre