Genetické testy

12gacoperik15
10. jún 2024

Ahojte zienky.
Prosim Vas o radu.
Som v 26 tt tehotenstva.
Doteraz uplne super ukazkove tehotenstvo.
Bola som u doktora Grochala ten mi nameral uzky profil tvaricky u babatka. Vsetky testy mam okej..
poslal ma však moj gynekolog na geneticke testy.
12.6 som objednana..
co ma tam caka? Odbery? Testy?
Moze to byt len plany poplach? 😓
Dakujem Vam zenušky za kazdu odpoveď..

glorika
13. jún 2024

Ahoj neboj sa nič hrozné ťa nečaká. My sme genetiku podstupovali po ukončený tehu v 23 tt kvôli vrodenej vývojovej chybe - rázštep chrbtice. Pôjdete tam obaja partneri ,bude sa s vami rozprávať lekárka ohľadne vašich rodinných anamnéz, prípadne vám vysvetlí čo by to mohlo byť, čo Vás čaká ak by sa to potvrdilo. Potom vám vezmú krv obom a je hotovo a už len pár mesiacov čakať na výsledky. Aspoň tak to bolo u nás. Držím palce nech je všetko v poriadku a nech je bábo zdravé.

glorika
13. jún 2024

Prípadne ma ešte napadá Amniocentézu - odber plodovej vody ti nerobili? Alebo neuvažovali ste o Trisomy testoch alebo iných? Sú drahšie ale odhalia z krvi matky rôzne syndrómy.

monicatko20
13. jún 2024

My sme mali tiež nález, genetické vyšetrenie jak v komentári hore, ale následne odporúčaná amnio kvôli potvrdeniu. Odberné vyšetrenie nám robili až po UTP keďže sme mali žiaľ zle výsledky.. Držím palce aby všetko dobre dopadlo

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre