Ahojte, zaujíma ma, či nejaká mamina momentálne užíva fytosoju na tehotenstvo pri Pco. Konkrétne ktoré dni cyklu a koľko tabliet.... Plus ci majú nejaké nežiaduce účinky. Ďakujem...
To vážne? Práveže vraj to pomáha na Pco polycysticke vaječníky pri otehotnenia, vraj dosť žien vďaka tomu otehotnela, je to akoby náhrada clostib., berie sa cca 4 až 8 deň cyklu po 7 tabliet... som prekvapená z toho co si napísala, si si istá ze to vyvolalo rakovinu? No som bola navnadena že idem do toho ale teraz neviem ale nechcem nikoho urážať len človek ako ma vedieť komu môže dôverovať tu na MK...
@ivankomonika studuj internet stranky su vacsinou v anglictine. Je vela pripadov, kedy po hormonoch zeny sice deti na svet priviedli ale dostali rakovinu. Skusala si zeleninove stavy a ocistit organizmus?
@renatka100 bola som nazhavena na tu fytosoju, nestudujem zahraničné stránky ale logika mi dáva že ak sa to ma užívať len 3 cykly po 4 dní tak by z toho nemala byť žiadna rakovina, fytosoja je hormalna podpora pri cykle... Možno keď žiaľ tvoja mamina to roky brala mohlo to niečo vyvolať ale jedna mamina mi to poradila že vďaka tomu 2 krát otehotnela plus 3 nejaké jej známe tiež co nemohli a nemajú žiadnu rakovinu aspoň si myslím teda a dnea už človek žiaľ z hocičo ho hocikedy môže dostať túto zákerné chorobu... Ale radšej sa predtým poradím so svojím gynekológom aký má on na to nazor
@ivankomonika ja by som neslo ozaj do nicoho, co nemam preskumane do hlbky. Na sojove fytoestrogeny najdes rozne nazory pre aj proti. Radsej skus nieco ine existuje vela moznosti a rastlin.
Na PCO nie je vhodné jesť sójové výrobky.Tiež som to tu v jednej téme študovala aj skúšala a žiadnu ovuláciu som po tej fytosoji nemala.Akurat hustý hlien a cyklus nedohľadne.
Až neskôr som sa v jednej knižke o stravovaní vhodnom na PCO docitala,že sója nie je vhodná.
Viem,že pár báb písalo,že im to pomohlo.Skus jeden cyklus a uvidíš.
Mne nepomahal ani clostilbegyt.Ja mám dieťa do umelom oplodnení a to sa podarilo až na 3-ti krát.
@ivankomonika Mne fytosoja pomohla, uzivala som tak ako pises, niesom este tehu, kvoli niecomu inemu, ale na PCO je to ozaj super.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@ivankomonika no neviem co je je pco ale soju by som urcite nikdy neuzivala. Su to fytoestrogeny a clovek nevie co to s nim porobi. Moja mama brala kvoli prechodu prave sojove preparaty asi pat rokov a zial uz je po nej. Dostala rakovinu tela maternice...vela som o tom zistovala a vo svete davno zname na Slovensko po revolucii este nezname - fytoestrogeny mozu vyvolat rakovinu u citlivych jedincov.