Frustrácia - otehotnenie

nikolavalencia
15. sep 2021

Poznáte to? Ten smútok keď príde mrcha, vyhodené obaly od ovulacných testov, tehotenské testy negatívne. Len podráždenosť a smútok. Prečo sa to nepodarilo keď sme sa snažili presne v čase ovulky? Preplakane príchody menštruácie, pohľady na tehulkky na ulici a strašne chcenie bábätka:( Moc to boli.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
7lenka11
15. sep 2021

Ja toto zazivam uz viac ako dva roky.. u mna sa skor striedaju rozne nalady - lutost, smutok, flegmatizmus, racionalne zmyslanie (vsak nam je zatial dobre aj dvom a nic nam nechyba), nadej...
Ale uz nenechavame nic na nahodu, chodime do CAR a otvorene sa tam s lekarmi bavime na com sme...

nikolavalencia
autor
15. sep 2021

@7lenka11 je to hrozne, nespravodlivé :( a hlavne co to robí so psychikou

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bagre
15. sep 2021

bolo také obdobie... prajem nech máte dôvod na radosť 😉

nikolavalencia
autor
15. sep 2021

@hazelgracegus ja viem máš pravdu

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
15. sep 2021

treba sa s tým zmieriť, s daným stavom, ja menštruácii napr. v duchu aj poďakujem, že prišla, lebo to znamená, že som ešte žena v plodnom veku ....
čo má prísť to príde, či budem revať každý mesiac, alebo nie🙏🤗

lusyc
15. sep 2021

Treba si pochodiť vyšetrenia. Nám sa tiež nedarilo skoro tri roky. Potom som uz musela zmeniť lekára kvoli sťahovaniu, predpisal lieky, ale tie som ani nestihla užívať a otehotnela som. Psychika robí veľa, rodinné vzťahy, nervy v práci, životospráva. Kolotoč. Držím palce.

nikolavalencia
autor
15. sep 2021

@mondolina skúsim mat taky postoj je to zdravšie

nikolavalencia
autor
15. sep 2021

@hazelgracegus samozrejme ja som celou hlavou v tehotenstve, až mi to príde nezdravé len sa mi to ťažko ovplyvňuje

mondolina
15. sep 2021

@nikolavalencia
cesta k tomuto postoju bola u mňa dlhá cez 2 roky...nehodlám už čakať na niečo čo možno nikdy nepríde...a znižovať kvalitu svojho života a utápať sa v sebaľútosti.
držím ti palce♥️♥️ už neplač

luccija
15. sep 2021

@nikolavalencia a liečis sa či podstupujes vyšetrenia?

lavienocka
15. sep 2021

@nikolavalencia jasne poznám už vyše roka, 😪hrozne dačo keď to príde na mňa. Učím sa to prijať ale nejak mi to nejde. 🙂

savanna
15. sep 2021

Nepoznam vobec. Mat dieta nie je jedinou alfou omegou, zmyslom mojho zivota. Tehotenstvto prinasa aj krcove zily, hemeroidy, jazvy, kila, ovisnutu kozu a prsia...nie je to idealny stav na oblaciku, ked vidis tehotenske brucho. To akoby niekto na voziku zakazdym plakal, ked vidi okolo seba zdravych ludi, alebo zena bez vlasov nemohla ist uz nikdy do prace, lebo kolegyne maju vlasy, atd., atd. Kazdy ma nalozeny nejaky ten svoj udel, ale cele dni sa utapat v ziali, plakat, lebo clovek prave nema to, co chce, to nie je riesenie.

janetinka27
16. sep 2021

@nikolavalencia ahoj, my cakame 4 roky 🙂 neplac, netrap sa, lahko sa to povie, ale ked na to budes stale mysliet, nebudes skutocne zit. zivot prinasa kazdy den kopec radosti aj starosti a tie treba tiez zit, nie odsuvat na druhu kolaj. co ma prist, pride.
mozno by neboli na skodu nejake vysetrenia, nemusi to byt vazny problem, mozno staci nieco iba podporit. daj si spravit sono, zmerat progesteron atd.
pozitivne ovu testy nezarucia, ze ovu prebehne. ony reaguju na pritomnost LH, ale ten musi ovela ovela viac stupnut, aby doslo k ovulacii. cize mozno nestupne dostatocne, sice testy su pozitivne, ale k ovulacii nedojde.
prajem vam naplnenie tuzby po babatku. dovtedy zite zivot naplno so vsetkym, co vam ponuka ❤

nikolavalencia
autor
16. sep 2021

@savanna lenže ja tým ženám nezávidím, a nie ani sa nerozplačem keď vidím kočík, smútok nosím sama v sebe. A pre mňa áno pre mňa to je to najviac, ten najväčší zmysel. Zrejme máme odlišné hodnoty.

savanna
16. sep 2021

@nikolavalencia s tym plakanim som to samozrejme nemyslela tak, ze places priamo na ulici, ale vnutorne sa utapas v ziali a lutujes sa. Ako pise kocka nado mnou, zivot prinasa aj kopec inych veci, si plnohodnotna bytost aj sama o sebe. Poviem to takto, keby pre kazdeho bolo jedinym zmyslom zivota splodit potomstvo, prezit zivot ako taky sam o sebe by predsa nemalo vobec ziadny zmysel. Lebo tym zmyslom by bolo vzdy zase len to buduce potomstvo.
A potom pride o dve generacie klimaticka kriza a je po celom potomstve. Mozno trochu nadnesene, ale nie je to az tak daleko od pravdy.

nikolavalencia
autor
17. sep 2021

@savanna chapem, je v tom kusok pravdy co pises a uvedomujem si to, len to nastavenie mysle asi potrva chvilu. Zo dna na den to nejde, tiež nechcem každu svoju myšlienku upnut len na dieta.

lalilla
19. sep 2021

Hej hej pozname aj ked ja sa neopustam este. Mam sem tam stav kedy si poplacem a polutostim, najma ked mi kamoska posle opat pozitivne tehu test, a druhe babo sa im podarilo na prvu supu opat. Vsetky kamosky tehotne cely fb tehotny. Mne pomaha vzdy ked mi je na hovno si povedst ze sme zdravi a mame sa dobre, mam uzasneho muza, fajn zivot. Najdolezitejsie je zdravie a vazit si dany okamih. To ma vzdy tak ukludni a poviem si ze nemam sa preco lutovat. Samozrejme ze ma to mrzi, ale verim ze to babo pride. Najviac ma asi boli ze moj muz by bol skvely tatino, a “ja” mu neviem dat dieta. Pridem si potom menej cenna a uvazujem skor ze s inou by bol stastnejsi. Porevem si a poviem so vzchop sa ideme dalej a ako kocka vyssie pise aj ked mi pride ms som vdacna, lebo nova sanca. Su zeny co nemaju ms alebo ovu a to je o to vacsi boj. Takze ideme dalej je nas tu vela, verim ze sa dockame zeny

janetinka27
19. sep 2021

@lalilla ahoj, tieto mysluenky obcas prepadnu aj mna, ze moj muz by bol dobry otec a ja som neplodna. a ze s inou by....
tieto myslienky treba poslat kade-lahsie. nikde nie je iste, ze s inou by mal zivot lepsi.
zienky, vzchopme sa.
ak to niekomu pomoze a niekto to tak citi v sebe, tak by som vas rada povzbudila nad pouvazovanim nad adopciou, ci uz na dialku(napr. deti v rozvojovych krajinach) alebo aj klasicku ♥️

lalilla
19. sep 2021

@janetinka27 ano ano sak hned ich poslem prec ale v kutiku duse tam stale zavadzaju. U nas adopcia nehrozi, muz je zasadne proti, zmena nazoru vobec neprichadza do uvahy a ja mozno by som sa nechala nahavoeit ale tiez to tak necitim. Ah podla mna lazdy kto chce mat dietata by ho mal mat. Ale tak zivot nie je fer, treba proste zit!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre