Chcem sa spýtať či niektorá z vás čo sa snaží o dieťa cvičí. Myslím s činkami,na strojoch atď. Žiadny pilates a podobne. Viem,že fitka sú zatvorené,my máme mini posilky doma. Royslam nad tým či si tým viac neskorom ako pomáham. Cvičím 3az4x do týždňa polhodku.
@deti95060810 no ide o to,že ja som bola dvakrát tehotná prve bolo mimomaternicové a dlho som sa dávala dokopy a druhé nevedela som,že som v tom.Pocas cvičenia mi prišlo zle.To boli ešte fitka otvorené a dosť tvrdý tréning som mala(nohy a zadok). Na druhý deň som mala spinenie a menštruáciu som mala dostať až o nejakých päť dní,ale test ukázal dve čiarky. Samozrejme sa to neudržali.Odvtedy cca rok sa nám nedarí.Rozmyslam či neseknem s cvičením,ale už nemám také tréningy ako kedysi😰možno si to len namyslam
Nemuselo to byt cvicenim. Ono ak je plod zdravi udrzi sa za kazdych okolnosti 🙂 presla som si tym aj ja opakovane. Nateraz budte opatrnejsia, cvicit len lahke cviky a na podporu otehotnenia skuste cviky ludmily mojzisovej / mne to mozno pomohlo/ spevnilo sa mi brusne svalstvo, nohy a aj chrbat. Nie je to na skodu. Drzim palce nech sa vam coskoro zadarí!!!!
@miskamicha Ďakujem idem pozrieť čo sú to za cviky.
Podľa mna ak je mimi zdrave a má sa udržať, tak je to ok. Samozrejme nacvičiť až do úplného vyčerpania, ale ked tak normalne, tak v pohode. Sú dokonca ženy čo chodia behať aj ked vedia že su tehotne
No takto, ja som tiez cvicievala, sice asi nie tak tvrdo.. Proste doma, drepy, vypady, cinky, expandery, závažia na clenkoch atd.. Nam sa dlho nedarilo.. Sekla som s tým, začala som cvicit tu mojzisovu a otehotnela som.. Ale pridala som si k tomu vselico ine, tak neviem, ci čisto to cvičenie pomohlo, mozno dopomohlo.. Len sa priprav, ze zvlast pre teba bude strasne nudne.. No a hlavna vec, ja som chodila cvicit s fyzioterapeutkami a povedali mi, ze z tych Mojzisovej cvikov mam vynechat tie, co spevnuju- napr. necvicit mostik, nenapinat zadok .. Ale len tie strecingove sa maju cvicit..
Ja som cvičila ,dokonca som bola v príprave na súťaž čiže moje tréningy boli dosť náročné a intenzívne takisto strava bola prísna..a napriek tomu sa naše bábätko udržalo 🙂 tiež som toho názoru ,že ak sa má bábätko udržať tak sa udrží 🙂 ja som dokonca ešte donedávna cvičila a to som v 9tom mesiaci 🙂 a malinký je maximálne v poriadku 🙂 samozrejme to boli ľahšie tréningy žiadne ťažké váhy a podobne 🙂
Jasne ved to nebrani nicomu. Ako vyhla by som sa far burners, gainerom. Ale inak samotne cvicenie mi pride ako prinos. Tiez mam doma svoj gym.
Inak ked sa rok po MA nedari, tak ja by som nechala uz checknut asi vsetko , co sa neinvazivne checknut da. Aj partnerov spermiogram. Ja som mala s byvalym partnerom MA a potom molarne tehu, potom teda dlho nic a teraz som napriek dost fyzickej namahe v praci, do toho som 3x za tyzden chodila do fitka na prvy sup otehotnela so sucasnym partnerom. Cize s mojho pohladu, pokial zena naozaj ze nerobi zveriny ( pichat steroidy, testosteron) a iba normalne cvici ako Ty, tak nema byt aky zadrhel v otehotneni udrzani plodu. Pocas tehu, kym sa dalo a nedosla corona s lockdown som chodila na tehu jogu a to bolo tiez nie uplne lahucke to cvicenie. Iny typ cvicenia a pohybu, ale urcite ziadny iba relax. To su moje skusenosti. Teraz cvicim zase aj pri dietati a zvazujeme este druhe.
Ja som cvicila s tazkymi vahami aj pred tehu a este aj do 5tt..potom som presla na lahke vahy, pretoze telo jednoducho nezvladalo to co predtym..o par dni prisli nevolnosti a tie mi nedovolili v podstate ziadny pohyb okrem kratkych prechadzok..
Ak by mi bolo dobre cvicila by som dalej s prohliadnutim na pravidla - tep do 140 a cvicit tak, aby som sa citila komfortne..
Ja behavam. Aj keď som na zaciatku tehotenstva, a momentalne som to stopla, nakoľko počasie a chodniky niesu v bezpecnom stave hodlam sa k tomu čoskoro vrátiť beh je pre mna ako droga 🙂 mesacne zabehnem 100-150km.Popritom cviky s vlastnou váhou a joga. Ale hlavne treba pocuvat svoje telo, doktora a nic nesilit.
@milovnikbehu ahoj a môžem sa spýtať v kolkatom si mesiaci? Dodrzujes tie zásady že tep do 140 alebo podľa čoho sa riadis? Ďakujem 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ja som cvičila kde aké cvičenia, ale najviac aerobic... takmer som vlastnou hlúposťou potratila... odležala som si to v nemocnici ... neodporúčam.