Femibion 1 a priberanie

mrsbntm
23. jan 2024

Ahojte, s partnerom sme sa rozhodli, že je čas na dieťatko🥳 Kým sme iba ,,rozmýšlali” brala som čistú kyselinu listovú - ale nakoľko nie každý organizmus to vie zmetabolizovať vymenila som KL za Femibion1, kvôli pridaným folátom (vďaka ktorým to telo dokáže zmetabolizobať) Beriem cca mesiac, a pribrala som 2-3 kg a nonstop mám nafuknuté bruško, vyzerám ako v 5.mesiaci a to ešte ani tehotná niesom.
Aké máte skúsenosti? Chápem že kvôli B vitamínom mám aj väčšiu chuť do jedla, ale snažím sa jesť zdravo a nehádzať do seba zbytočné kalórie.. No ajtak som vkuse nafuknutá a zavodnená, objavil sa na mne aj taký ten bubľavý tuk a cítim sa hrozne.

gejb
23. jan 2024

@mrsbntm folat vieš kúpiť aj samostatne a stoji podstatne menej ako Femibion. Keď ti nerobí dobre, tak by som si ho odložila až na 1.trimester keď budeš tehotná.

aj47456
23. jan 2024

Moje skusenosti: brala som denne femibion 1, aj 2… teraz v 6 mesiaci mam +4kg od povodnej vahy. Nemyslim si, ze priberas z tych par vitaminov a mineralov. Ale ak mas pocit, ze je to z nich, tak skus proste len ine vitaminy. Ja si osobne myslim, ze ked este nie si tehotna, staci ti obycajna lacna kyselina listova. Ked budes tehotna, kup si nieco kvalitnejsie.

luxus10
23. jan 2024

toto ti urcite femibion nespravi...

diewcatqoo
23. jan 2024

Ja som brala Femibion chvilu pred otehotnenim, buduci tyzden zacinam 5. mesiac a pribrala som zatial 0,5 kg. To nebude Femibionom. Pripadne, ak mas pocit, ze je to fakt Femibionom, kup si nejake ine doplnky.

mrsbntm
autor
23. jan 2024

@gejb Práveže v predstihu sa to má užívať, vývoj základu centrálnej nervovej sústavy začína už na začiatku 3. týždňa, kedy ešte žena netuší, že je tehotná. V ranom štádiu tehotenstva má tá kyselina listová najväčší význam, a v neskorších fázach je to už kvázi zanedbateľné…
Ja som stiahla po FB1 kvôli tomu, že je najviac overený. Ak to nebude tým, tak budem pátrať z čoho to mám alebo ho vymením za iný doplnok, len som bola zvedavá čo povie väčšina 😊

gejb
23. jan 2024

@mrsbntm ja som písala ze keď chceš kyselinu listovú/folat nepotrebuješ Femibion. Nie ze je to zbytočné.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre