Ahojte som po potrate v 8 tt a vhcem sa podeliť o tejto teme lebo sa zanu hanbime a vsetky mamicky co nefajcia nas nevhapu a neznasaju ... Za orve je nas vela za druhe chceme byt mamami a nefajčít a za tretie prestat ked sa objavia dve čiarky nepomôže pretoze mame v tele cele tri mesiace zvysky toxických latok qj nadalej a riziko je rovnake ako keby sme fajcili . Ked som objavila dve čiarky prestala som a trpela abstinenciou .... V 8 tt som potratila .... A auto aticky psychika zle a zapálila si lenže s lekárom som sa otom bavila co sa venuje závislostiam a dal mi jasnu pravdu ked som prestala tak som nic aj tak nezmenila moje telo malo toxicke latky v tele rovnako qko ked som fajcila a az 3 mesiace by som ich mala .. a povedal ze kedze sa ideme snažiť je najleosi cas teraz postupne prestat s liecbou napkastou a tabletkami tato liecba sa znizuje az ju uz nepotrebujeme ... Telo sa postupne očisťuje od stareho zvyku fajcenia ...ba ked otehotniem uz moje telo nebude mat toxicke latky tak ako ked som prestala pri zisteni tehotenstva a vdaka tomu ked budem tehotná tak nebudem musieť trpieť nahlym prestanim ktore nepimoze v 1. Trimestri a je to to iste ako keby fajcim ... Vfaka panovi doktorovi teraz uz mám len tabletky a som na druhej faze takze ivh postupne znizujem na 4 ... Dalej ovistujem telo vitamínmi ... . Takze vsetky snazilky mate teraz najlepsiu možnosť prestat bez abstinencie a bez toho aby ked sa podari holo v tele všetko zle . 🙂 Niesme zle , ze fajcime , sme odvážne že chceme prestať a a ze nam to vyjde
"vsetkym mamicky ktore nefajcia nas nechapu." a co na tom treba chapat??
@deean ano. Vcera pisala ze fajci a ci je to ok. Skus si najst tu diskusiu. Sice sa zbytocne rozculis ale co uz.
Pre autorku- prestan fajcit ci si alebo nie si tehotna. Samozrejme ze telu chvilu trva kym sa zbavi vsetkych skodlivych latok ale vyhovarats a na to ze mozem aj tak fajcit je hlupost. A ja som.byvala fajciarka prestalo som len tak zo dna na den (nie preto ze som bola tehotna ale preto ze som dostala rozum). Nikto nebude chapat zenu ktora vedome skodi svojmu babatkum prajem vela sil
@elisella iqis je skodlive takisto. Treba si o tychto cigaretach nieco nastudovat.
to inak obcas fakt ostava rozum stat co maju podaktori ludia v hlavach..ci len snurku aby im usi nespadli..miesto mozgu
@miriam1983 no to neviwm vyse roka som to fajcila a notmaln3 mi uz smrdeli upl e ked moj manzel prisiel kolkorazy zasmradeny
@elisella smrad je jedna vec,smrdia inak to ano. Ale skodia rovnako. Jedna skodliva latk,co he v normalnych cigaretach he len nahradena inou skodlivou latkou. Vela ludi si mysli,ze iqos neskodia,ale to je velky omyl. Skodia rovnako.
@miriam1983 skodi iqos to som pochopila pred vianocami v 2019 ked som sa z nich brutalne dusila dostala taku chripku ze som povedala ze iqos odkladam
@elisella ale vela zien fajci aj v tejotenstve. Zasa kazdeho vec,mne by to neislo,nie ze mi to neskutocne smrdi,ze ma az napina,ale obava a taka nejaka zodpovednost za make mi to nedovoli 🙂
Asi ste niektore nepochopili ja som prestala len vo vysiel pozitivny test ale v 8 tt som samovolne potratila potom som si zapalila jednu vigu no a rodinny priatel robí lekára ohladom zavislosti a mi povedal ze je super ze som prestala len co som zistila ze som tehotna ale ze teraz ked sa budeme snazit aby som zacala teraz s lievbou naplastami atd ak potrebujem a aby ked zistim ze som tehotna moje telo nemalo zvysky tocickych latok lebo ze ked som prestala zo dna na den tak vi tak moje telo malo to iste ako ked som fajcila takze to az tak nezmenilo situaciu v tehu
A nikde som nepisala diskusiu o fajceni 🙂 toto je prva aby som sa 0odelila o to ze uz len v snazeni treba prestat ... Nie az ked sa objavia dve ciarky 🙂
@majah212 nic som take nepisala , a nefajcila som ked som zistila ze som tehu ale teraz viem ze uz fajcit nebudem ani teraz pri snažení pretoze aj ked zena prestane zo dna na den tak telo sa neovisti zo dna na den
@deean nie nepochopili ste ja som prestala hned ked som zostala tehu ale rodinny priatel co je lekar povedal ze uz pri snazeni tenoraz nemam fajcit lebo telo zo fna na deň nevycystim od toho ..... Chcela som len upozornít ze ked žena zostane tehu a prestane az vtedy tak jej telo neni o nič čistejšie a trrba prestat skor ....
no ja som prestala fajcit a pit kavu zo dna na den ked som zistila ze som tehotna ,no seklo to so mno 😂 nic si nepamatam len tma,a to som isla k svojmu lekarovi a ten mi este vynadal ze takto radikalne skoncit zo vsetkym nebolo rozumne,tak u jednej kavy denne s dvoma cigaretamy ku kavicke som ostala syn je krasny 10 rocny chalan nic mu nebolo 3400g porodna vaha 52cm a to som este 3 roky v kuse kojila takze nech sa paci do mna 😝 prajem pekny den
@nikolas0503 nepochopim ked sa niekto do teba ma pustit .. podla mna je super ze si obmedzila a dala na seba .... Kazdy ma iny nazor a pre kazdeho je to ine a gratulujem
Pred tehu som fajcila a dost, s muzom sme sa snažili cca pol roka...od zaciatku planovania tehusom uzivala kazdy den zinok 15mg s obedom a vecer 1lyzicku omega3 oleja s vecerou + 2krat denne gynex kvapky kvôli nepravidelnemu cyklu..hned ako som sa po pol roku dozvedela z tehu testu ze som tehotna, vysadila som zinok aj gynex, uzivala som iba 500mg c vitamin pre tehotne a omega3..hned na druhy den po pozitivnom testesom si rano poslednu zapalila pred navstevou gynekologa, bola vidiet iba mini bodka na sone, nasadil mi duphaston a o 2tyzdne som mala kontrolu..to uz som bola v potvrdenom 8tt..ta ciga po teste rano bola posledna..okamzite som stym skoncila, svedomie ma kvôli babatku v brusku jednoducho nepustilo a mame krasneho zdraveho 3rocneho synceka💙len chcem povedat ze je ulpne jedno ci ide no klasicke cigarety alebo premoderny iqos...ucinok zial rovnaky na organizmus.a ked sa ma dr opytal ci fajcim na prvom vysetreni s pozitivnym testom povedal iba okamzite prestat, aj som veru hned prestala..tolko k mojej skusenosti
@nikolas0503 ahojky mne zatial kava chuti ale poslednu dobu mam vysoky tlak tal vtedy si kavu nedavam a uz ani asi pit nebudem.rano mi uz nechutila a to som v 13 tyzdni
@blackwidow123 nie napisala som to len preto lebo ked mamicka vychadza s tych tabuliek perfektnych mamiciek co by ju ukrizovali ze fajci v ,,,tehotenstve"" !!sama musis povedat ze take sa tu nachadzaju! priznam k tej kave proste musela byt sice na dvakrat som ju stiahla ale dala som si urcite ze svedomie ma hryzalo!!!
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@blackwidow123 ja som uz v 13 tyzdni a fajcila som iqos vyse roka cize toxicke latky za rok trocha zo mna zmizli.len pred dvoma tyzdnami som presla na normalne aj to rano sa zle dychalo.aj kamoska mi napisala,ze to mi telo dava najavo,ze uz babo a telo cigaretu nechce.