Euthyrox - nevoľnosti

7. feb 2024

Ahojte, prosím, začala som užívať euthyrox 50 (prvé 2 týždne ho beriem). Dávam si ho ráno, nalačno a pol hodiny na neho nepijem a nejem. Býva mi však troška nevoľno z neho počas dňa. Bolo niektorej takto po tomto lieku, prípadne zvykne si moje telo na dávku a bude to už potom ok? Snažíme sa o bábo, vysadiť ho nemôžem. Ďakujem.

mmoni89
7. feb 2024

Nie nikdy mi nebolo a to beriem o dost vacsiu davku
Ale skus na noc teda davat,ked ti je zle,ja beriem tak uz roky

bykaterina
7. feb 2024

a nezacala si najprv 25 ? urcite volaj dr co ti to predpisal

klementinka58
7. feb 2024

Mne je nevolno vzdy ked mi meni davku. Trva to par dni

autor
7. feb 2024

@bykaterina nie zacala som hneď 50.

autor
7. feb 2024

@klementinka58 aha, super dakujem, tak snad si telo navykne. Tie nevolnosti nie su nič hrozné, ale pripisujem ich tomu lieku.

bykaterina
7. feb 2024

no mne davala preto 25 aby si telo zvyklo a potom o apr dni kontrola a zvysenie davky

autor
7. feb 2024

@bykaterina mne dala hneď takúto, nakoľko sa snažíme o bábo a som aj vyššia a pýtala sa ma aj na váhu.

bykaterina
7. feb 2024

ved to je ok ale zacina sa od nizsej davky a postupne zvysuje.

autor
7. feb 2024

@bykaterina no tak neviem teraz čo urobiť, či to dalej tak užívať a telo si zvykne alebo si dať len polku tabletky...

bykaterina
7. feb 2024

nic nerob bez konzultacie s dr. zavolaj a konzultuj s endokrinologom

autor
7. feb 2024

@bykaterina ozvem sa teda, dakujem

sofia1979
7. feb 2024

Vôbec nič mi z neho nebolo, ale začali sme mierne najprv malé dávky aby si telo zvyklo

autor
7. feb 2024

ja som uplne blbá, teraz som pozrela správu a je tam napísané, že týždeň som mala brať polku tabletky a potom až celú... porazí ma, lebo ja som hneď začala celú jesť. Dúfam, že sa mi nemohlo niečo stať.

bykaterina
7. feb 2024

chod podla spravy uz ako ti napisla

babushkaem
7. feb 2024

Ak by ti bolo stale zle, povedz to doktorovi, su aj ine lieky ako euthxrox, napriklad tirosint a lthyroxin, niektorim to pomoze. Ucinna latka je stale rovnaka.

aiv
7. feb 2024

Postupuj podľa toho ako ti naordinoval lekár.. a jedz ich pravidelne, len tak majú účinok. Zo začiatku si možno telo potrebuje len zvyknúť, predsa je to liek na lacno. A prosím ta, určite ho neužívaj na noc. Tento liek sa má užívať výlučne rano nalačno a po 30 min mozes niečo konzumovať.

unicornlady
7. feb 2024

Telo potrebuje čas, aby si zvyklo. Navyše, asi 4 roky dozadu sa menili pomocné látky, aby boli tabletky bez laktózy, a z toho napr. mne vtedy bolo týždeň na vracanie a strašné migrény.

Ja som začínala na Euthyroxe 50 prvý týždeň a potom 100-ku (akurát, že ja som bola po operácii a tým pádom som potrebovala tabletky.)
Zavolaj dr. Ale asi by už bolo pre telo spätne šok vrátiť sa k polovičnej dávke, ale spýtať sa môžeš.

eternity24
7. feb 2024

Áno, mne bolo z neho tiež zle. Tiež mi pár dni, týžden… trvalo, kým som identifikovala z čoho vlastne mi je zle. Zavolaj svojmu endokrynologovi, zmení ti liek. Ja beriem Tirosint. Ten mi sedí super, ale musíš si ho sama zaplatít. Teda poisťovňa ho neprepláca.

autor
7. feb 2024

Ďakujem baby za pomoc

adrbat
7. feb 2024

Mne nikdy nebolo z neho zle. Ale na začiatku som brala 25 a neskôr 50.

cindy22
7. feb 2024

Ja som brala rok 50ku a nič. Asi 5 rokov 25ku a tiež vôbec nič.

gvenduska
7. feb 2024

Skúste kontaktovať endokrinologicku a sťažovať sa možno vám nesadol

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre