Ekologické hľadisko - plánovanie dieťaťa

28. nov 2022

Keď ste plánovali/ak ste plánovali druhé dieťa brali ste do úvahy aj ekologické hladisko? Fakt že planéta je preľudnená, že nás naozaj veľa a resp. či ste sa vôbec zamýšľali nad napr. že novorodenec (až do 2-3 roky) má obrovskú spotrebu plienok ktoré vytvárajú veľkú časť komunálneho odpadu (Teraz neriešme látkovky, rešpekt ale je ich tu fakt pramálo).. proste takéto zamyslenie sa nad tým akú spotrebu celkovo svetu ale aj domacnosti “prinesie” ďalšie dieta?

petamich
28. nov 2022

druhe dieta neplanujeme ale nie z ekologickych dovodov, toto do rozhodovacieho procesu nevstupovalo

mimi3008
28. nov 2022

Absolutne nie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

nyusika
28. nov 2022

Pokial toto nie je vyplod mozgu nejakeho trolla prosim, vy sa naozaj nemnozte

autor
28. nov 2022

@mimi3008 bolo nutne tu dať tie emoji ?

sissy27
28. nov 2022

Keď sa Energetický a průmyslový holding a im podobní začnú zamýšľať nad ekologickým dopadom svojho konania na životné prostredie, potom môže každý, kto fakt nemá nič lepšie na práci, rozmýšľať o plienkach po dieťati…

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanaete
28. nov 2022

Sice planeta je preludnena, ale Europa vymiera. Prinplanovani deti sme ekologiu neriesili. Ale dufam, ze z nasich deti vyrastu ludia, co si budu prirodu vazit a budu ju v ramci svojich moznosti chranit.

julish
28. nov 2022

Áno, nežijeme na planéte izolovane a snažím sa čo najmenej prispievať k jej zániku. Nenakupujeme blbosti, oblečenie dedí, ja nakupujem pre seba minimum, aj keď v práci by sa vyžadovalo paradenie a parametre na to mám. Nekupujem avokáde, masko dostáva maly z lokálnych zdrojov, ja do veľkej miery žijem vegansky. Aj tak je stále naša ekologická stopa stále väčšia ako tých biednych, čo majú veľa deti

natalala
28. nov 2022

Pri planovani dietata sme ekologiu neriesili, teda nebola by to vec, kt by ma odradila mat prve alebo aj druhe dieta. Ekologiu riesime v kazdodennom zivote, recyklujeme, snazime sa co najviac nakupovat v bezobalovom obchode (potraviny, drogeria, kozmetika), mame hybridne auto a iba 1 v rodine, snazime sa netvorit odpad kupovanim lacnych blbosti kt. velmi skoro skoncia v kosi, neplytvame vodou/potravinami ani elektrinou, nemam problem kupit veci z 2 ruky aj ked financie nas k tomu nenutia atd. Myslim, ze planetu nespasime ak nebudeme mat deti, ale ak ich naucime zit v suhlade s nou.

vroni
28. nov 2022

Skus tieto svoje radobyzelene ekoteroristicke kydy riešiť kdesi v Afrike alebo Indii, tam je problém s preludnenostou. V Európe mame akurát problém vysokou toleranciou ľavicových radikálov, ktorí vedia akurát tak trepať a terorizovat svoje okolie. Čím pozdravujem nielen Gretu ale aj lepiacich sa idiotov.

evica17
28. nov 2022

@vroni ok,sú preludneni,ale.ich ekologická stopa je malá.oproti tej našej, európskej či americkej. A väčšinou činnosť ktorá sa robí napr v Afrike,Ázii sa robí kvôli Amerike,či europe. Napr taký fast fashion v Ázii, značná časť ide do vyspelých krajín, a oni si tam ničia prírodu,vodu kvôli nám, za smiešne platy.taktiez v Afrike kakao, ťažba prírodných neratsnych surovín a ich použitie v elektroechnike pre vyspelé krajiny, také pestovanie avokáda, banánov a palmovych stromov na palmový olej ,to tiež ničí ich prírodu, vyrubuju sa dažďové pralesy, lebo USA a eú za to zaplatia veľké prachy a majú veľkú spotrebu toho.
Proste pekné že s nad tým zamýšľa autorka. Ja jej držím palce. Ale skôr by som to riešila tak,že sa správam veľmi ekologicky a udržateľne. A učím to aj deti. A v ekológii idem hlbšie ako mnoho ľudí, u mňa to nie je len o triedení odpadu

nyusika
28. nov 2022

Ja inak, ekológiu, riešim komplexne.
Nielen pri konkrétnej situácii.

guliver19
28. nov 2022

@nyusika praveze viac takychto kriticky zmyslajucich ludi nyusika puszika by nam trebalo.a menej takych ako ste vy.

nyusika
28. nov 2022

@vroni
Píšeš blbosť.
Uhlíkové stopy ľudí v (tvoje slová) v Afrike sú výrazne nižšie

guliver19
28. nov 2022

Ja som sa zamyslala a je spravne ze su ludia ktori uz rozmyslaju kriticky a sudne..Nemozes ocakavat celkom relevantne odpovede od mamiciek tu nakolko je ich ti velmi malo podobne zmyslajucich. Ale ja ta chapem. Druhe dieta mame, a ten ekologicky aspekt sa snazim riesit aspon cez minimalizmus celkovo vo vychove v potrebe veci,saty z druhej ruky atd..

thoughtfulweirdo
28. nov 2022

Máme to úplne rovnako ako @guliver19 🙂 rozhodovanie, či mať alebo nemať druhé dieťa bolo naozaj komplexné a áno, aj tento ohľad bol jeden z bodov. Deti máme 2, ale beriem to ako pozitívum, keďže z našich deti rozhodne budú aj v tomto ohľade uvedomelí ľudia.

nwnw
28. nov 2022

To uz co su tu za otazky? Planeta nie je preludnena koli matkam ktore planuju dalsie dieta a budu ho lubit, venovat sa mu. Planeta je preludnena, lebo velka cast populacie nema pristup k vzdelaniu, ovplyvnuju ich sekty (alebo nabozenstva ci ako to vymyvanie mozgov nazvat).
Odpadu je vela lebo sa preferuje konzum a nie koli hygienickym potrebam.
To je jak tu si nemozes uz pomaly kupit auto s poriadnym motorom a po roku 2035 uz vraj vobec spalovacie 🤣🤣🤣, lebo auta znecistuju. To som kua zvedava jak potom budu vsetok ten tovar prevazat v elektro-kamionoch. Na jesnom leteckom dni presrali koli zabave tolko phm ako cela nasa dedina vsetci obyvatelia za niekolko rokov.
Tak nech idu do riti s ekologiou.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nwnw
28. nov 2022

@luscious to tiez nepojde lebo aj plasty, lieky, elektronika potrebuje ropu.. nic vratime sa do drevenych chajd a ku konom.. ale to bude musiet vymret znacna cast nasej populacie.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. nov 2022

@julish
@natalala ďakujem baby, presne takéto názory som chcela prečítať v diskusii 🙂

autor
28. nov 2022

@evica17 aj tebe ďakujem, úplne si tuto tému pochopila a napísala(vyjadrila) lepšie ako ja🙂

hederamonstera
28. nov 2022

Tito ekofasisti😁 neboj sa, planeta ma v prdeli, ta prezije vsetko, aj nas druh.

hederamonstera
28. nov 2022

Toto si kukni, aby si nepanikarila, ze sme premnozeni.

https://www.youtube.com/watch?v=QsBT5EQt348
acrobaleno
28. nov 2022

@nyusika Nie je to troll, poznám osobne ľudí, čo takéto veci rozprávajú, či tomu aj naozaj veria a nie je to iba virtue signalling je otázne.

acrobaleno
28. nov 2022

Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale ja by som tým ľuďom, čo obhadzujú farby, polievky alebo sa prilepujú k umeleckým dielam, alebo sedia na ceste takú švacla, že by sa zastavali niekde na pastvinách a tam by žili až kým by nepomreli.

nyusika
28. nov 2022

@acrobaleno zial, aj ja takych poznam

katka700
28. nov 2022

@vroni A potom si na súkromnom lietadle odletia na klimaticku konferenciu

vroni
28. nov 2022

@nyusika, čo je na tom blbosť? Ja nepíšem, že je ich uhlíkova stopa väčšia ako naša. Ale ze majú problém s preludnenostou. A najväčší nicitelia životného prostredia sú práve ázijské krajiny, nie Europa. Ale treba vždy gezovat tých, ktori za to najmenej môžu. Občania budú šetriť energie, vodu, kupovať (úplne chorimyselne) Elektroauta, ale ze každá sliepka si najprv musi dat dve okružné jazdy Európou, než sa dostane do obchodu, to je ťažká pohoda. Pošleme podporu Afrike, aby im deti neumierali od hladu, ale banány budeme pestovať v Poľsku, aby mali certifikát EÚ a nekúpime ich z Afriky, kde rastú prirodzene. Chcem tým povedať, že je fajn neminat zbytočne elektrinu a kupovať ekologické plienky. Pripadne nekupoval čínske plastové smejdy. Ale na životné prostredie to ma mizivy vplyv. A to, čo by ten vplyv naozaj malo, to nikto nerieši, lebo veď načo, keď nakukame obyvateľstvu, že je na vine ono, tak budú držať hubu a krok. A ze im to vychádza, šikovníkom.

katka700
28. nov 2022

@evica17 EÚ akože hra na ekológiu (v skutočnosti ide o prachy až na prvom mieste) ide na úkor zvyšku sveta, stačí si pozrieť za akých podmienok sa ťažia vzácne kovy do elektromobilov.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre