Dvakrát som potratila. Kedy môžme znova snažilkovať?

nikita32111
5. jan 2017

Ahojte dievčatá je tu nejaká ktorej sa to stalo tiež? Pozratila som uz druhý krát v obidvoch prípadoch v 6tt neviem co mam to robiť 😔 Kedy opäť začať skúšať veľmi sa bojim aby to znovu tak nedopadlo 😔Mam ist na nejaké testy? Najhorsie je ze žijem v UK.... ďakujem za každú odpoved

sibalka21
5. jan 2017

@nikita32111 Pokial si nemala kyret a vycistila si sa sama, tak sa mozte snazit po prvej MS... Ale tak zalezi co ti povedal lekar... Ja som v Uk potratila raz v 8tt a lekarka co mi robila sono, povedela ze som sa sama pekne vycistila tak ze po prvej MS sa mozme snazit.. Aj tak sme pockali 3 cykly a po dalsich troch som otehu 🙂 Drzim palce 🙂

nikita32111
autor
5. jan 2017

@sibalka21 ďakujem nie nemala som kyret len sa bojím aby to znovu tak nedopadlo prvý krát to bolo v Auguste snažili sme sa hned potom ale nedarilo sa az teraz no zas to tak skončilo .... 😔 Moze byt ze je niekde problem?

sykorkauhliarka
5. jan 2017

skus zvysit prijem kyseliny listovej ta je zo zaciatku velmi potrebna

los_andreos
5. jan 2017

@nikita32111 odporucam ti ist na vysetrenia - hematologia, genetika, papier ti da tvoja obvodna lekarka. Potrat bol spontanny? mala si gestacny vak?

katy31
5. jan 2017

Baby, prepáčte, že sa pýtam takú smutnú vec, nechcem jatriť Vaše rany, ale keď žena potratí tak skoro, prebieha to ako menštruácia to čistenie? Ako to vyzerá? Mne test ukázal takých duchov čiarky, také slabé, ale potom som dostala obrovské krvácanie, ako silná menštruácia, trvalo to dva dni, nestačila som meniť vložky, tak neviem, čo to bolo... Beriem aj hormóny na štítnu žľazu, tak možno je to tým...

sibalka21
5. jan 2017

@katy31 Pokial by si bola tehotna a mala si len duchov, MS prisla s oneskorenim, tak sa to neberie ako potrat ale ako biochemicke tehu.... Vajicko sa zle uhniezdilo a nasledne odislo s meskajucou MS.... Ak si nemala velke bolesti v podobe kontrakcii tak islo len o akoby meskajucu MS.... Pri potrate, v mojom pripade v 8tt, som najprv spinila, bolesti sa stupnovali, krvacala som tak, ze som sedela len na zachode, co som sa nemohla ani postavit, neskutocne bolesti, az take ze som skoro odpadla.... A ked vlastne ten plod zo mna vysiel, tak v tom okamihu bolesti prestali a krvacala som normalne ako pri MS dalsie 3 dni....

sibalka21
5. jan 2017

@nikita32111 V Uk tazko povedat, ci ta poslu na nejake testy ako tu na Svk, mozno u nejakeho sukromnika..... Problem moze byt aj nemusi... Skus si nasadit kyselinu listovu a najdi si na nete, co predavaju v Uk co by ti dopomohlo k tehu.... Vela stastia 🙂

los_andreos
5. jan 2017

@katy31 niekedy to prebehne samo ako spontanny potrat, niekedy sa stane ze je iba gestacny vakv ktory je prazdny - mne sa vtedy ms nespustila a musela som na kyret

los_andreos
5. jan 2017

@katy31 pravdepodobne s krvacanim babo odislo

juriva
5. jan 2017

@nikita32111 samo ze chod....

majba
5. jan 2017

@nikita32111 treba aby sa vylúčil trombofilny stav na hematologii a skontrolovať štítnu žľazu na endokrynologii. To je základ. Ale problém môže byť aj v imunite to sa rieši na reprodukčnej imunologii alebo v genetike.

majba
5. jan 2017

@nikita32111 alebo ešte môžu byť spermie nekvalitné. To by trebalo vyšetriť u androloga.

katy83
5. jan 2017

ja som potratila 3x, bola som na hematologii, robili mi aj geneticke vysetrenie . Zistili mi zlu zrazanlivost a ked som otehotnela znova pichala som si fraxiparin a nasledne bolo moje tehotensto bezproblemove a to druhe tiez. Drzim palce !

majba
5. jan 2017

@nikita32111 alebo to bola len veľmi, veľmi nešťastná náhoda.😔

leellee
5. jan 2017

Nechcem sa Ti do toho miešať, ale daj si spraviť vyšetrenia najprv. Aj keby si len kvôli tomu mala chodiť na SK a zaplatiť si to... Prinajlepšom prídu na to, že to bola fakt len blbá náhoda a aspoň sa nebudeš tak báť.
Alebo si vymysli nejaký iný problém a nechaj sa poslať minimálne na hematológiu.
Aj podľa slovenskej legislatívy sa na vyšetrenia posielajú až ženy po treťom potrate, ale väčšina gynekológov je ľudská a už po druhom Ťa riešia, aby si sa zbytočne netrápila.

nikita32111
autor
5. jan 2017

Ďakujem vam baby naozaj 😔 Budem musiet ist asi na tie testy na SVK lebo tu to všetko začínajú riešiť asi az po 3 tom potrate... mala som gestacny vak ale prázdny necistili ma odišlo to samo so strašnými bolesťami... a doma musím mat nejaké odporúčanie od gynekológa?na tie testy? Inak asi neviete kolko môžu tie všetky testy stať? Lebo doma si neplatím poistenie len tu...

majba
5. jan 2017

@nikita32111 a europsky preukaz by ti nemohol platit? hematologia stoji dost vela ako samoplatcu. ja som bola v hemomedike, co ja viem, tam riesia taketo stavy okolo tehotenstva. skus tam zavolat a informuj sa o moznostiach, aby si to nemusela platit. Endokrynologia nie je draha a aj spermiogram je zhruba za 50 eur. Vysetrenie DNA spermii trochu drahsie.

nikita32111
autor
5. jan 2017

@majba ďakujem za info neviem ci by mi európsky platil povypytujem sa

sykorkauhliarka
5. jan 2017

@nikita32111 ked pridu moji pribuzny z uk riesit doktorov vzdy platia ako samoplatci ale za zistovanie nic nedas aspon budes mudrejsia vtej problematike 🙂

majba
5. jan 2017

@nikita32111 inak k tym vysetreniam. na hematologiu nevezmu hned po potrate ale az po par tyzdnoch. asi preto, aby sa tehotenske hormony ustalili. a na vysledky sa tiez dlho caka. cez poistovnu asi 5 tyzdnov. bez poistovne neviem. ale urcite tam cim skor zavolaj aby si vedela co a ako. drzim prsty nech vam pomozu.

majba
5. jan 2017

@nikita32111 ale inak tiez viem, ze dievcata, ktorym sa nedari otehotniet ani cez umele, a nemaju hematologicke vysetrenie davaju fraxiparin preventivne. aj imunologiu ak nemaju, a nedari sa, tak davaju preventivne kortikoidy. mozno by ste mohli zajst aj do nejakeho CAR-u, na konzultaciu. snad by vam tam tiez mohli poradit, co by pre vas bolo naj. my sme boli napriklad v brne a za konzultaciu sme nic neplatili. neviem ako na slovensku.

nikita32111
autor
5. jan 2017

@majba ďakujem naozaj veľmi pekne za rady ja sa skúsim aj tu v anglicku opýtať ci nerobia nejaké testy lebo neviem ako by som to riešila ak by mi nedaj bože niečo zistili tak ako by mi nasadili liečbu keďže žijem zatiaľ tu... vies ked niečo predpisu dáke lieky tak len na určitý cas nie na cele tehotenstvo alebo nejaké tie injekcie a potom neviem ako by som musela lietať domov každý mesiac alebo každé dva ....😔 Úplne som z toho zúfalá nikdy som si nepomyslela ze budeme mat takýto problem 😔 Navonok sa snažím byt v pohode ale vo vnútri štrasne trpím este ked viem ze cele detstvo som po ničom
Inom netúžila len aby som uz bola mama... mamina moja sa mi stale smiala ze ved pride tvoj cas a teraz ked sme sa začali minuly rok snažiť rok po svadbe ked sme usúdili ze je ten správny cas tak sa nam stalo toto.... neprajem to ani najhoršiemu nepriateľovi toto... 😢 Nech mi nikto nehovorí ze problémy pribúdajú s vekom my sme obaja mladý mame 26..... 😔

majba
5. jan 2017

@nikita32111 ono to ci ta lekar posle na vysetrenie je iba na nom. ja som na svojho tlacila aby ma poslal uz po prvom potrate. a dobre som spravila, lebo odkedy picham clexan, je vsetko v poriadku. neviem si predstavit, zeby som mala ste dvakrat potratit aby som mala narok na vysetrenie... a ano, na kontroly sa chodi v tehotenstve na hematologiu kazdy mesiac.

majba
5. jan 2017

@nikita32111 a este nezufaj, viem, je to tazke, ale ked sa pustite do boja a bude sa to riesit, urcite sa posuniete dopredu a casom sa vsetko podari tak ako ma. len aby sa s tym nieco zacalo robit. drzim palceky a vela trpezlivosti. ❤

nikita32111
autor
5. jan 2017

@majba ďakujem veľmi za povzbudenie a milé slova ❤ dúfam aj ja ze sa to vyrieši a podarí sa to do tretice úspešne ❤

katy31
6. jan 2017

@sibalka21@los-andreos dakujem za odpoved

leellee
6. jan 2017

Drzim palce aj ja velmi. Zries lekarov a bude dobre, uvidis.

nikita32111
autor
6. jan 2017

Ďakujem dievčatá ❤

peta1223
18. máj 2017

Ahojte žienky tak 22.4som podstúpila prídu iui boli sme radi že všetko dobre ide a že sa to podarilo prvú kontrolu som mala 5.5.2017a na sone nič nebolo vidno tak mi zohrali hcg Ale hcg som mala 19,2 viem je to malo ale bola som chorá tak možno preto také nízke no išla som na ďalšiu Kontrolu to bolo 9. 5.2017 na sone som ani nebola brali iba hcg a to vislo až na 180.200cize super išlo hore ďalšia kontrola bola 12.5.2017 už aj zo sonom a zase nič nebolo vidno iba že sliznica maternice je dobre vysoká hcg som mala pekne 924.300 a na ďalšiu Kontrolu som išla vcera 17.5.2017 dr mi potvrdil že som tehotná ale že nevidí kde sa to tehotenstvo tvorí no tak mi zase brali krvi a hcg boli 29.5cize som potratila
Chcem sa spýtať idem 22.5.2017 ešte na sonografiu a chcela by som sa informovať alebo pista keď bi som mohla ísť znova na iui alebo ivf na základe tohto že asi vyskrab mi robiť nebudú keďze nič nebolo vidno na sone.Vopted veľmi pekne ďakujem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre