Prepačte že vas zas otravujem ale už 2 roky sa snažime o babätko s manželom sme obaja v poriadku každy deň premišlam a nič nič vedeli by ste mi odporučiť nieke vitaminy alebo niečo ine bola bi som veľmi rada teraz beriem len vitamin C som stoho už zufala srdce mi to trha neviem už mala tu už niektora z vas ďakujem veľmi pekne
Boli sme len na spermiorgam.
@norita445 Takze nemozete vediet, ze ste obaja v poriadku. Po 2 rokoch snazenia sa teda objednaj ku svojmu gynekologiv, alebo chodte rovno do centra asistovanej reprodukcie. Je potrebne poriadne vas vysetrit:
teba:
- folikulometria
- hormonalny profil
- stery na bakterie
- priechodnost vajickovodov
ak stale nic, tak neskor:
- endorkinologia
- hematologia
- reprodukcna imunologia
- genetika
- postkoitalny test
muza:
- spermiogram (treba zopakovat, parametre sa menia)
- hormonalny profil
- stery na bakterie
- usg semennikov
ak sa nic nenajde a stale nic, tak neskor:
- reprodukcna imunologia
- genetika
@1mata nieje to len v hlave, ani z daleka nie. Za 11 rokov snazenia som to x krat vypustila z hlavy a aj tak nic. Je uplne jedno ci na to myslis alebo nie.
@norita445 smer centrum asistovanej reprodukcie, mozes mat problem ty, mozes mas malo vajicok, alebo nepriechodne vajcovody, alebo nieco imunitne, hematologicke.... Moznosti je vela.
@norita445 veď ste pre to ešte skoro nič nespravili. Najskôr to treba riešiť s gynekolóhom a on vám povie aký je postup. Nie to riešiť tu na MK
Po 2 rokoch už treba hľadať príčinu a riešiť to s odborníkom, vitamíny atď nestačia. Aj mne hovorili, že je to v hlave, treba sa uvoľniť a podobné dobre mienené rady. V hlave to možno začalo byť keď sa veľmi dlho nedarilo a začala som sa sledovať ale skutočná príčina bola iná a po nasadení liekov som hneď otehotnela. Neviem koľko máš rokov ale odporúčam nesurfovať po internete a ísť rovno k lekárovi. Držím palce 🙂
Gynekologovi chodim každy mesiac a vždy mi hovori že som v poriadku že nemam žiadnu chibu manžel bol na spermiogram ... gynekolog pvedal že aj on je v poriadku ze na nemusime bat tak neviem kde je problem
Asi zmenim
@norita445 skôr kyselina listová ako vitamín C. Ak chceš skúsiť kvalitné vitamíny aj keď drahšie, tak Femibion
Mne neide či su drahšie nech stoja kolko stoja
Dakujem zajtra ich kupim
@norita445 navsteva CAR. Nestracajte cas. Konzultacia je bezplatna... zalezi kde bol robeny spermiogram, bola vysetrovana aj fragmentacia DNA spermii tzv.halosperm? U teba cyklus pravidelny? Ovulacia prebieha? HP je ok? Moze byt aj imunologicky problem- tvorba protilatok proti spermiam, zona pellucida vajicka, protil.proti trofoblastu atd. Atd.
@norita445 my sme sa snažili 2 a pol roka i keď už to bolo pri druhom . Pomohlo nám toto https://www.benulekaren.sk/partnersky-balicek-i...
@norita445 hlavne tu nepocuvaj strasiaky a neviem co.. 2r nie je vela. Treba ti ist za tvojim gynekologom a tam sa porad. Vysetri, poradi... Ak nie, vtedy ries dalsie postupy.
@norita445 skus kvapky gynex, naozaj prirodny zazrak poznam viac bab co do troch mesiacoch otehotneli po dlhej dobe, aj ja napr,,,, drzkaj sa
@andrea_prestastna anoo, aj ja som priklad😉
Skusim teda tie kvapky
mňa po roku vysmiali čo stresujem. Jedine čo som absolvovala bolo skontrolovanie priechodnosti vaječníkov a muž spermiogram. Tiež nám to trvalo 1,5 roka. A podarilo sa keď sme nečakali vôbec. Neznášam sa že to píšem, ale je to o hlave 🙂 Ale určite by som základne vyšetrenie absolvovala.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@norita445 Na zaklade coho pises, ze ste obaja v poriadku. Absolvovali ste nejake odborne vysetrenia?
Napriklad spermiogram, hormonlany profil, folikulometria?