Ahojte, najde sa tu žienka ktora mala
1 tehotenstvo biochemicke druhe MA a tretie bolo uspesne ? :(
Chcem mat aspon malu nadej 3x to uz nezvladnem len pre to aby som mala narok na vysetrenia.
Je nejaka sanca ze do tretice to bude ok ? Bojim sa uz aj snazit.
Ďakujem
Mna po dvoch potratoch automaticky poslali na gen.testy - ale nic nezistili. Takze podla mna si kvoli tomu ani nerob nejake starosti - malokedy sa nieco zisti, zial, tie potraty su teraz coraz castejsie ☹
Treba sa nejako nastavit, je to tazka situacia, cloveka to boli, ale nie je to koniec sveta. Ja som mala dva krat MA a treti raz uspesne. Ale bola som nastavena tak, ze sa budeme pokusat dovtedy, kym gynek.odobri - skor som sa bala toho, ze by mi uz dalsi pokus neodporucila, nakolko som mala problemy s krckom a pri cisteni sa ten krcok tiez namaha.
Zelam vela sil a nech to nabuduce vyjde...
@7tinka7 ja som mala za polroka 2 MA a doktor ma okamžite posielal na vyšetrenia takže určite chod smer hematologia, genetika a my ideme ešte aj na reproimunologiu do Prešova. A ja som mala ešte aj hysteroskopiu lebo som mala niečo na maternici a manžel ešte spermiogram a chceli by sme skúsiť po tých 3 mesiacoch to už budeme mať výsledky a aj vyšetrenia všetky.. a ja som bola ešte asi 1-2r dozadu na endokrinologii čiže po ten papier ešte musím skočiť k dr lebo je to asi v karte a ešte manžel bol aj u urológa kde mu spravil sono a vzal krv na hormóny.. a ešte si zisti aký máš ty krvný rh faktor a aký má tvoj partner lebo aj tam je problém keď ty si - a muž je + a nebola ti po potrate podana Rhega
@ninka99865 keby mi ich dali a mala by som na ne narok tak to tak riesim 😊 biochemicke tehotenstvo sa nerata za potrat tj az MA sa mi ratalo. Treba absolvovat 2 potraty aby sa nieco zacalo diat. Ano uz mam 3 tieho dr ..
Ja som mala prve tehotenstvo bez problemov, potom 2x potrat, najprv 8 tt a potom 10 tt (kyret), po druhom ma doktorka poslala obehat doktorov, genetiku a hematologiu=nic sa nenaslo, dalsie tehotenstvo rok po kyrete(s muzom sme sa vobec neponahlali a psychika robila svoje, hned ako som mala // som nabehla ku doktorke, lebo mi povedala, ze ked otehotniem, da mi lieky na podporu (brala som duphaston a aspirin) a vsetko nastastie dopadlo dobre...Nadej umiera posledna,ale na psychiku to bolo horsie tehu ako prvé, lebo som sa bala vsetkeho cudneho (a v tehu normalneho).
@blondiee83 rozmyslam ze skusim este 1 pokus aby som sa nestresovala dalsimi vysetreniami ale celkovo som v strese ze "ako to zas dopadne" prve babo ani neexistovalo podstate druhe ma zomrelo v 7 +3 cca. Nastastie existuju lieky na vyvolenie potratu tak prave som to absolvovala doma vraj sa po 1 menzese mame znova pokusat.
Toto MA bola ceresnicka na torte posledny den svadobnej cesty. :(
@mimuska328 este nemozem ist nikam lebo 1 biochemicke tehu sa nerata za "potrat" druhe tehu MA to sa rata teraz ako prve realne ma dokopy videlo uz asi 10 dr a kazdy ma rovnaky nazor. Skusim este zbehnut k obvodnej. Len neviem ci stres z vysetreni a cakani na vysledky hop trop bude pre mna ideal. Celkovo som momentalne pn po ma lebo cistenie tabletkou a som az moc podozrivo v pohode tak ja neviem ci som blazon alebo obrnena ale bojim sa ze dojde kriza.
Švagrine dali po 2 potratoch medrol a duphaston. Doma ma už 2 deti a čaká tretie
@trinneo to ti verim ze to je narocne ja som mala 9 tyzdnov hrozne sny ze krvacam potratim a uz som sa videla ako posledny den svadobnej cesty krvacam a cuduj sa tak sa aj stalo v noci sme isli hned z it do BA bez spanku kde som este dostala nalozene ze kde som do teraz bola.. no hmm cakala na pondelok na termin vysetrenia a soferovala bez spanku aby mi povedali o 5 rano Dieta nezije a ake mam moznosti potratu. Skoro ma vykotilo ani som prv neevidovala dalsie slova po plod bez akcie srdca. Tieto veci by sa vobec nemali dia
A potom su zeny co idu na potrat dobrovolne 😒
@7tinka7 rozmyslam este nad tym,skus zavolat na sustekovu unilabs hematologiu,ja som mala vysetrenia u ineho hematologa,ktoremu ked som spomenula lepive dosticky,tak ma vysmial,ze to je najnovsia moda,tak som sa nasrala a spojila so so sustekovou,zaplatila som si sice 100€ za odbery,ale mam presne liecbu na lepive dosticky,beriem anopyrin a chodim tam teraz na kontrolne odbery a uz nehradim nic,lebo mam diagnozu,na ktoru ma lieci
@7tinka7 my sme si obehali všetky tieto špeciálne vyšetrenia počas dlhého snaženia sa.. a nikto mi nikdy nikde nepovedal, že nemám nárok. Takže sa to dá
@bejbs123 ahoj, môžem sa ta opýtať na tie testy na Sustekovej? Tam si sa objednalo cez ich stránku? Na druhy deň ti asi prišli výsledky však? Prosím ta a rozumela si tým výsledkom? Lebo ja sa bojím že tomu nebudem chápať. Vieš presne aké testy si sa tam zaplatila?
@7tinka7 oba mala potraty v 8tt - MA, práveže lekárka ju nemala v plane nikde poslať. Ona to ale začala riešiť po prvom lebo všade sa čaká a s bratom nemali vek že majú neviem koľko času. Teda reálne to riešila a vybavovala hneď, skor s podporou obvod aká ako gyn. A ako to vybavovala tak otehotnela a potratila (ten druhy)
@ninka99865 samozrejme ze sa to da a to s vymennym listkom kde je uvedene co presne treba vysetrit ten nemam. Skusim este obvodnu ci mi neda.
Ale teda otazka prispevku znela inak 😊
Zistila som ze ked som bola s 1 potratom na antolskej robilo mi hematologiu 😬 mam vysledky aj v mobile mam dojem ze su ok rsp keby nieco nesedelo asi mi povedia ratam .
je mi luto, ale ako si sama napisala, biochemicke sa nepocita. A kazde stvrte tehotenstvo sa skonci potratom, je to beznejsie ako sa zda, aj ked to Ti moc nepomoze.A zalezi aj od veku, v 25ke je rozdiel ako v 35ke ked uz trosku tlaci aj vek. Ale minimalne nejaky hormonalny profil a podobne by Ti dat mohli.
Inac ja mam 2XMA, anembryomolu a dalsie tehu bolo ok.
@7tinka7 ahoj ja som mala iba jeden krát MA, žiadne biochemické a keď som povedala svojej dr že chcem vyšetrenia povedala mi načo...v tom momente som brala od nej kartu a nova dr ochotne hneď mi dala vymenny listok na hematologiu, hormonalny profil nejake obširnejšie stery mi urobila ..
Takže ak ti tvoja dr nechce dať "len" po 2 potratoch vykašli sa na nu a hladaj inde 🙂
@lucka010522 ahoj,na vysledky cakam vzdy 2tyzdne a nasledne mam termin s doktorkou,ktora ich ma a nastavuje liecbu,toto nefunguje ako odbery pre aamoplatcov,ktore sa robia v unilabs
@7tinka7 Ahoj, ja som mala tiež dva krát potraty, MA v 7tt a druhé biochemické. Gynekológ že mi dá výmenné lístky na hematologiu, reproimunologii a genetiku párov. Ale že mám povedať že som mala dva krát MA. Tak som to povedala lekárom na hemato, ostatné vyšetrenia. Všetko ok. Teraz som tehotná, je to moje tretie tehotenstvo, picham si preventívne clexane, vkladám si každý večer progesterón. Takže ja som naozaj rada že mám dobrého gynekológa, že chcel zabrániť ďalšiemu MA a chcel ma poslať na vyšetrenia.
@yamahka môžem sa opýtať keď pichas preventívne clexane tak ti zistili aj niečo alebo ti to doktor dal pre istotu ?
@7tinka7 tak to je smutné že ta nikto nechce poslat 😕
Ja som si povedala po prvom MA že chcem a nemala problem dr vypisat vymenny listok
Ja som mala problem zohnat hematologičku lebo v Nitre take nerobia, v Trnave ma nechceli zobrať tak nakoniec až v BA som našla
Neviem teda ja by som sa nejak snažila vynutit si ten vymenny listok
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@7tinka7 vyšetrenia si vieš obehat aj bez “naroku”. Opytat výmenné lístky a obehat si to sama. Držím prsty 🤞