Prosím Vás. Na to že som tehotná som prišla v 7tt, doktor mi hneď predpísal Duphaston 2x1. Na druhý deň som dostala silnú migrénu (na migrény som sa liečila ale v pospednej dobe ma zvykla len trochu bolieť hlava) , triasla som sa od bolesti niekolko hodín, napínalo ma, zvracala som, začala som špiniť a tak som si dala Novalgin ktorý zabral. O dva - tri dni som potratila. Myslíte ze duphaston mohol vyvolat migrenu ? Je v tomto pripade lepsie brat duphaston alebo utrogestan alebo radsej nic ? Myslim ze dr mi znova nieco predpise pri novom tehotenstve kedze som potratila.Ďakujem.
Podla mna moze takto posobit... Zahustuje krv a to vyvolava migrenu.... Mna z neho bolela hlava len prvy den... Ale nebola to migrena...
@ikonica
@veronika4495
Ďakujem za odpovede. Rozmýšlam nad tým že najbližšie ho odmietnem. Myslím že taký mig.záchvat s triaškou a zvracaním uškodí bábu viac ako nebrať duphaston 😕 (mám tušenie že to bol aj dôvod špinenia a násdneho potratu 😓, dovtedy mi nič nebolo) hlavne keď sa pri tom nevyhnem tabletke od bolesti (paralen mi nezaberá) - potrebujem minimalne flector alebo novalgin inak mi bolesť trvá aj tri dni.
@bibiankaka na hematologiu nechodis?
@ikonica bola som tam na vysetrenie kedže sa snazime uz vyse roka a pol a vsetky vysledky boli ok.
Duphaston mohol spustit migrenu ak si nato hakliva. Potrat urcite nie. On prave zabranuje potratu. Mozno by si nabuduce lepsie znasala utrogestan cez posvu. A preco to teraz predpisal duphaston? Mas menej progesteronu alebo si prekonala potrat uz?
@milus777 nemyslim si ze duphaston sposobil potrat priamo. Ale myslim ze sposobil migrenu .. a potom ta bolest, silna triaska, zvracanie a napinanie z bolesti ktore trvalo vyse 10hodin - vtedy som zacala aj spinit. Predpisal mi ho preto ze som konecne po roku a pol otehotnela po 3 IUI a dokonca som o tehotenstve do 7tt nevedela nakolko som mala uz pocas tehu 5dnovu "menstruaciu" ktora bola v case normalnej ms. Tak ako sme zistili ze som tehu 7+1 mi nasadili hned duphaston. Nabuduce skusim pytat ten utrogestan.
@bibiankaka jasne chapem. Ano urcite akus ten utrogestan. Kedze sa da brat aj oralne aj vaginalne tak pri vkladani nema az tolko neziaducich ucinkov. Drzim palce aby to nabuduce vyslo 🙂
@bibiankaka niektore zeny su haklive na hormonalne vykyvy a z toho byvaju neskutocne migreny. Duphaston je hormonalna liecba. Ja som mavala take migreny pri hak. Nepomohlo nic, musela som vysadit.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.