Dobrý deň,
som tu nová a popravde som si založila tento účet najmä kvôli situácií, v ktorej sa teraz nachádzam. Dnes mi bol gynekologičkou predpísaný Duphaston na cystu, ktorá po opakovaných kontrolách nemizne ale zväčšuje sa. Viem, že je tu na tento liek už veľa diskusií ale skôr sa týkajú problémov s menštruačným cyklom alebo problémom s otehotnením a udržaním tehotenstva. Ja sa preto chcem opýtať žienky, či máte niektorá skúsenosť s týmto liekom čo sa týka cysty. Zmizli vám po dobratí tohto lieku ? Som z toho trošku vykoľajená a po prečítaní príbalového letáku nemám absolútne chuť brať tento liek, pretože reagujem dosť citlivo na lieky a mám celkom strach ho začať brať. Za každé zdielané skúsenosti vám ďakujem 🙂
Dufik nie je na cysty. Ale že vôbec.
@roztlieskavacka vďaka za info 🙂 aj mi to bolo čudné, prečo mi ho predpisala po preštudovaní príbalového letáka. Myslím, že jej zavolám, že to brať nebudem a nech nájdeme inú alternatívu.
Užívala som Duphaston presne kvôli nepravidelnému cyklu a problému s otehotnením. V minulosti vždy, keď som mala cystu, dostávala som niekoľko dní thiamin injekcie aby sa cysty vstrebali. Prajem veľa zdravia.
@lucijalucy Ďakujem krásne za info. Skúsim sa na to opýtať. Aj vám prajem veľa zdravíčka 🙂
Nooo duphaston naozaj nie je sranda . Už som to písala do nejakých diskusii , ja som ho brala tri roky dozadu - nepravidelný cyklus - porobili sa mi oooobrovske modriny cez celé stehná (aj stehná obrovské samotné takze take veľké modriny haha) , bola som úplne psychicky na dne , Placliva nešťastná a strašne dlhy pms som mala a bývalo mi naozaj zle , raz som musela aj odísť z roboty jak mi bolo strašne . Menzes síce upravil ale teda za mna nič prijemne . A to ja som teda typ že som už brala všelijaké lieky antibiotiká neviem čo všetko a nikds som nemala žiadne vedľajšie účinky … držím palce nech nájde dr iné riešenie 😘
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jenny248 ja som z neho plakávala. Mala som ho na silnú menštruáciu, ale neberiem ho kvôli tomu, že som mala z neho depresie.