Ahojte baby chcem sa opýtať či sa niektorej z vás podarilo otehotnieť keď ste brali Duohaston?
Ja ho užívam pravidelne nakoľko mám menzes len vďaka týmto liekom.
Ak ich neberiem tak menzes nemám :(
Už rok máme s priateľom nechránený styk, a ja som neotehotnela. samozrejme duphaston užívam cca rok pravidelne. A sex mávame bežné aj počas plodných dní.
Lekár mi po narodení dcérky povedal, že ďalšie dieťa nebude problém no nevyzerá to tak 🤔
Aký je nato váš názor?
Predtým mi dávali injekcie (neviem si spomenúť názov).
@dianna3571 ono duphaston je progesteron, v normálnom cykle sa začína zvyšovať po ovulácii zo žltého telieska, ktoré sa vytvorí z prasknutého folikulu a ak sa podarí otehotnieť, tak zabranuje spusteniu menzesu. Ked začneš užívat duphaston, tak automaticky ti po dobratí tých 10 dní progesteron klesá a menzes sa dostaví, len nie je zaručené, že ovulácia prebehla a bez nej neotehotnieš. Ono nieje dôležité či máš menzes, ale či ovuluješ. Veľa žien neovuluje, ale menzes dostane aj tak síce je nepravidelný, ale dostane. Bolo by dobre urobiť folikulometriu, prípadne si doma sledovať či dochádza k ovulácii bud testami alebo teplotou, lebo ak aj sa chystá nejaká ovulácia a ty si nasadíš duphaston napr. ten 16 deň a ešte k nej nedošlo tak sa môže zablokovať. Neviem, ako si mala pred dcérkou cykly či si mala takýto problem a tie injekcie boli asi agolutin ten sa pichá ked nedojde menzes a tiež je to progesteron, len vo vysokej dávke
@veronika4495 priateľ má 2 detičky z predchádzajúceho vzťahu
@dianna3571 Duphaston umelo zpravidelní menštruáciu, ale nedonúti telo ovulovať. Ak nemáte menštruáciu, nemôže to byť tým, že ste športovkyňa alebo máte nízku hmotnosť vzhľadom na výšku? Vtedy bývajú cykly veľmi dlhé, často anovulačné.
Ja som ho brala síce kratšie asi iba 4 mesiace ale vôbec mi nepomohol - síce mi predĺžil MS ale ako náhle som ho prestala brat po 2 cykloch som zas mala 21 dňový cyklus - a iba som sa musela krotiť v strave lebo som začala priberať. Ale mne pomohol hormonálny profil - kde som mala zvýšené hodnoty TSH (a po nasadeni tabletiek som hneď otehotnela) a manžel bol predtým na spermiograme a potom sme vlastne riešili iba mňa.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.