Duphaston pred tehotenstvom

lenicak
7. okt 2013

Ahojte je tu niektora taka, co zacala brat Duphaston pred tehotenstvom? A nasledne aj otehotnela po prvom cykle odkedy zacala brat Duphaston? 😉 Ak ano, kedy zistila, ze je tehu a ake mala priznaky.. 😀 ďakujeeeem..🙂

pupavkaa
7. okt 2013

@lenicak ahoj ja som ho tiez zacala brat len vcera a ak uspesne tak dam vediet ale tiez by ma to zaujimalo :D

adebi
7. okt 2013

29.9 som ho doužívala a dnes som si našla //

lenicak
autor
7. okt 2013

@adebi Jeeeej hrozme moc gratulujem 🙂 vela vela sily a zdravicka az do porodu aby bolo vsetko ok.. slzicky sa mi vtisli do očiek...

lenicak
autor
7. okt 2013

@pupavkaa ja som zacala brat 1.10.2013 takze este 3 dni..uvidime... dzzim paste 😀

adebi
7. okt 2013

@lenicak trošku mám strach. 4.7. som potratila v 7-8TT tak uvidíme..len náhodou som si robila test iba jeden

lenicak
autor
7. okt 2013

@adebi Neboj mysli pozitivne.. 🙂 Ked pojdes k Dr. nech ta vypise ak sa ti da... ci?

lenicak
autor
7. okt 2013

@lenicak neviem ci sa nemylim ale mala by si byt cca 5tt.. 🙂

lenicak
autor
7. okt 2013

@adebi neviem ci sa nemylim ale mala by si byt cca 5tt.. emoticon

pupavkaa
7. okt 2013

@lenicak tak daj vediet ako si dopadla potom 🙂 my sa s priatelom tiez snazime tak dufam ze dobre dopadne 🙂

lenicak
autor
8. okt 2013

@pupavkaa ani nehovor..🙂 vcera ma pichlo v podbrusku a hned som bola v pozore... 😀

lenicak
autor
8. okt 2013

Damy a je tu niektora taka co uz ma za sebou aspon mesiac alebo dva tehu? 😝

adenka28
8. okt 2013

ano ja som to brala, na udrzanie plodu....prve sme potretili, takze je to v pohode... a mame krasneho zdraveho synceka..a onedlho bude mat rok..tak vela stastia...

lenicak
autor
8. okt 2013

Odpovedá: Doc. MUDr. Jozef Záhumenský
Dobrý deň,
po ovulácii (cca. 12.-14. deň cyklu) dochádza ku tvorbe žltého telieska na vaječníku a k produkcii progesterónu. Ak u ženy nedochádza k ovulácii, alebo žlté teliesko nefunguje správne, je vhodné podať progesteron vo forme lieku (duphaston, provera, utrogestan). Ak nedojde k tehotnosti tak funkcia žltého telieska po 8.-10. dňoch začne klesať a dojde k menštruácii - lebo klesne hladiny progesterónu a sliznica maternice sa neudrží a odíde. Po vysadení duphastonu by malo dojsť k odkrvácaniu sliznice (menštruácii) do 5 maximálne 10 dní, ak k tomu nedojde tak sú dve možnosti:
1. tehotnosť
2. tzv. perzistujúce žlte teliesko - Vaše telo stále produkuje progesterón kvoli cyste žltého telieska.

Progesterón v forme lieku može skrátiť a zoslabiť menštruáciu hlavne u žien, ktoré majú dlhodobo cyklus bez ovulácie - tieto ženy nemali vlastný progesterón a sliznica maternice rástla do veľkých rozmerov. Takže považujte za menštruáciu aj slebé krvácanie.

toto som sa docitala a je to odpoved lekara 🙂

lenicak
autor
8. okt 2013

@adenka28 dakujeme za povzbudenie..🙂

pupavkaa
8. okt 2013

@adenka28 tak to som rada ja som tiez po dvoch potratoch tak strach tu je ale budem verit ze sa to podari 🙂

pupavkaa
8. okt 2013

@lenicak no ani nevrav mna od rana picha v podbrusku tak hadam sa tam deje nieco pozitivne uvidime 🙂

lenicak
autor
8. okt 2013

@pupavkaa a kedy si zacala brat duphaston? 🙂

isabel11163
8. okt 2013

Ahoj baby ja užívam duphaston na úpravu cyklu už 4 mesiac..cyklus sa mi upravil len teraz som nemala menzes ale len špinenie máte s tým skúsenosť ? od 11 rokov mávam menzes a hrozne silný preto som teraz vedľa z toho čo to malo byť.. o bábätko sa zatiaľ nesnažíme ale keby prišlo tak sa potešíme 🙂

nikus28
8. okt 2013

ahojte, chodite pocas uzivania duphastonu aj na folikulometriu?

lenicak
autor
8. okt 2013

@isabel11163 no asi tehu test 🙂

delica
8. okt 2013

ja som otehotnela v druhom cykle uzivania duphastonu, presne rok dozadu som si robila tehotensky test a dnes mam doma krasneho šikovneho štvormesačného synáčika

isabel11163
8. okt 2013

@lenicak to by bola pre mňa tá najúžasnejšia správa ale mi sa o bábätko nesnažíme čiže okrem nejakých kvapôčiek lásky neviem z čoho by sa podarilo 🙂 je pravdou že pred 4 týždňami sme mali veľkú udobrovaciu sobotu nemala som síce ani plodné dni, bola som po menzese.no test som si robila včera a bol negat.. viem že občas test ukáže až neskôr napr v 5 alebo 6 t.t. v piatok idem na preventívnu tak uvidíme ja len dúfam že to nebude zase nejaký problém lebo ma porazí.. ja som od 11 rokov mala cyklus ako hodinky a teraz posledný rok som mala aj 45 dňové cykli .. a teraz keď sa to konečne upravilo sa stane zase toto..

lenicak
autor
8. okt 2013

@isabel11163 no v tom pripade uvidis co u lekara... ale neboj sa urcite to je len momentalny vykyv..to sa stava nemozeme byt ako hodinky cely zivot.. myslim ze by sme nemali stresovat a plasit sa ohladne tychto veci.. 😀 aj ked viem ake to je pre mna tazke, ale aj tak 😀 😀 citala som na jednom fore rady od lekara...myslim ze mal pravdu tu je link: http://www.mamaaja.sk/poradne/archiv-poradne-gy...

riesi sa tu hlavne duphaston.. ale lekar to podla mna berie s nadhladom, ale to asi treba aby cloveku necvaklo z toho.. 😝

lenicak
autor
8. okt 2013

@isabel11163 mozno tam bude nieco co sa tyka ja teba 🙂

isabel11163
8. okt 2013

@lenicak ďakujem hneď to idem prečítať 🙂 no sama som zvedavá na ten piatok..a tebe sa nestalo že by si z duphastonu mala slabšie krvácanie ?

pupavkaa
8. okt 2013

@lenicak ja len teraz v nedelu som zacala brat bo mala som pockat tri mesiace a teraz ze sa mame snazit tak sa snazime 🙂

lenicak
autor
8. okt 2013

@isabel11163 ja ho beriem iba prvy cyklus a vo stvrtok vecer mam poslepdnu pililku.. tak uvidim ako to bude na mna vplyvat, ale urcite daam vediet 🙂

lenicak
autor
8. okt 2013

@pupavkaa tak to mame rovnako aj ja prvy krat.. 🙂 drziim teda paste..🙂

isabel11163
8. okt 2013

@lenicak tak dúfam že budeš spokojná a čoskoro sa podarí mimčo 🙂

lenicak
autor
8. okt 2013

dakujem moc..🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre