Ahojte, 5 mesiacov sa snažíme o bábätko. Cyklus mám 32-35 dňový. Doktor mi nasadil duphaston od 15 dňa na 10 dní. Vzhľadom na dlhší cyklus mávam s veľkou pravdepodobnosťou posunutú aj ovuláciu. Nemyslite si, že je to pre mňa skoro užívať od 15 dňa, keď sa snažíme o dieťa ? Máte s tým skúsenosti ? Hodne som čítala, že keď je nasadený pred ovu, tak ju blokuje. Okrem toho som začala užívať opäť aj inofolic.
Ďakujem za Vaše skúsenosti.
@domcavesel a duphaston ti načo nasadil? Sama menzes nedostanes? Máš spinenie pred? Máš nízky progesteron? Ci ho nasadil proste iba tak? 🙄
Ak ho teda potrebuješ uzivat tak odsledovať ovulaciu a až po prebehnutej ovulke nasadiť 2-3 dpo.
@ninka99865 krámy mávam, cca na 32 až 35 deň, spojenie pred nemávam žiadne a hormonálny profil mi nerobil. Presne ako píšeš, nasadil to asi iba tak. Nepáči sa mu moje nepravidelné resp. predĺžené cykly. Tak predpokladám, že ho nasadil hlavne kvôli tomu.
Nemám s tým moc skúsenosti, tak neviem či postupoval správne, ale určite nevie v aký deň mávam ovuláciu. 15 deň nasadenia duphastonu si určil on sám.
@zuza265 ďakujem. Tento mesiac si plánujem robiť pravidelne ovulacne testy.
@domcavesel mne tiež nasadil bývalý gynekológ duphaston bez toho aby mi zistil ovulaciu na základe toho že som mala cyklus +40 dni. Nakoniec som zmenila gynekológa ktorý zistil že ovulaciu nemám vôbec takze duphaston problém vôbec nerieši a nakoniec sme aj tak skončili v CAR. Bez hormonálneho profilu a bez informácie že máš nízky progesteron by som tento liek neužívala.
@natalis1998 ďakujem za info, tento mesiac odsledujem ovu cez testy, ak nič, pravdepodobne budem zmenu gynekológa riešiť aj ja.
@domcavesel to neni predložený cyklus, cyklus medzi 21-35 je úplne normálny cyklus
@domcavesel presne ako psie
@natalis1998 telo si na umelý progesteron rýchlo zvykne a potom môžeš mat problém s vlastným. Skús začať merať bt a rovit ovu testy mne to veľmi pomohlo 🙂
@ninka99865 ďakujem za info 🙂
@domcavesel ovulačný test je fajn, ale ten ti neukáže, v ktorý deň máš ovu ... Test môže byť pozitívny v deň ovu, aj 12-24-36-48h pred ovu ... Takže ovu testy sú iba na potvrdenie dostatok LH hormónu, čo tiež nezaručuje, že ovulácia prebehne, že praskne folikul ... Najistejšie pre domáce overenie je ešte k tomu merať bazálnu teplotu
Určite merať bazalnu teplotu, dávať do appky. A duphaston si dať až po ovulacii. Tiež sme sa dlho trápili, lebo som brala duphaston príliš skoro, telo sa mi z neho celkom zblblo. Ale ja som teda mávala špinenie hocikedy z nedostatku svojho progesteronu a ovulaciu len občas, a tak aj nepravidelné cykly 35-60-80 dní. Duphaston mi robil veľmi zle. Aj potom v tehotenstvach, hrozne nevoľnosti. Mne vôbec nesadol.
@domcavesel ja som brala duphaston pol roka tiež som mala nepravidelne dlhšie cykly ...brala som myslím že od 15. dňa ....ovulacne testy som si robila 2 roky v kuse každý deň okrem ms (ani nechcem vedieť koľko to je peňazí) a za tie dva roky som mala pozitívny test Max 2x ....posledný mesiac čo som doužívala duphaston sme sa boli prihlásiť do CAR, vyšetrili nás , nastavil mi liečbu na PCOS a anovulačne cykly, po ďalšej ms som mala začať jesť lieky a tá už neprišla ....teraz máme doma skoro 11 mesačného chlapčeka
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Suhlasim co pises. Tym padom by som si sledovala ovulaciu - merala teplotu a podla toho nasadila duphaston. A teda az po potvrdenej ovulacii