Milé mamičky alebo tehuľky,
Prosím Vás aké máte skúsenosti s týmito tabletkami na stimuláciu?
Ktoré ste používali, a aké máte skúsenosti ? Po akej dobe sa vďaka nim podarilo otehotnieť?
Ktoré je podľa Vás účinnejšie alebo menej rizikové pre zdravie?
Mne lekár dal na výber na konzultácii a v apríli si mám ísť po ne.
Ďakujem za každú odpoveď 😊
Ja idem na clostil druhy cyklus. Cakam na MS. Mne clostil pomohol po prvom cykle . Nemala som.ziadnu ovulaciu ale vraj sa to lepsi. Len sa mi zda ze som z clostilu taka podrazdena az upistana niekedy.
brala som obe len jeden alebo dva cykly, potom som uz bola tehu 🙂
Mas nejaku trombofilnu mutaciu? Ja mam leiden a este jednu neviem nazov a uzivala som clostil bez problemov. Dokonca som si presla aj ivf cyklom s omnoho vyssimi davkami hormonov a vsetko ok. Zial ale neotehotnela som ale problemov mame viacej.
@daniela.ho áno mám žiaľ, sú pre mňa hormóny rizikové a aj tehotenstvo bude, podľa hematológa. Mám dvanásty, trinásty faktor,heterozigot ( neviem či je to takto zrozumiteľné, lebo pre mňa nie úplne ešte, len viem s čím si musím dávať pozor)
To ma mrzí, že sa ešte nepodarilo, je to hrozné čo sa my tu natrápime niektoré...
@zuzka1120 aj si budes musiet pichat fraxik? Ja mam tu najhorsiu mutaciu faktor 5 Leiden, takze musim pichat fraxik uz od zaciatku tehu. Ale myslim ze v pohode mozes clostil, ten sa berie vacsinou od 3dc do 7dc a potom nasledne po ovulacii duohaston alebo progesteron
Aj ja budem musieť fraxiparine... Len nech je to už... Dnes mám druhý deň cyklu, veľmi ubazujem či nemám skočiť po clostil dnes. Mám ho začať od apríla, dovtedy nám dal čas, ale teraz som toľko energie nabrala vďaka Tebe, že uvažujem či by nebolo lepšie čo najskôr začať.
❤
Kam chodíš na hematologiu?
Ja do nových zámkov ale vraj Nitra je veľmi dobrá.
Ja uvažujem že počas tehu by som možno prešla tam, aj keď to mám ďalej.
Vraj veľmi do podrobností rozoberú všetko a kým v Zámkoch dáku výsledky na jednu A4, tak v nitre len cca jednu hodnotu na jednu A4. S čím ešte bojujete? Ak nevadí, že sa spýtam.
@zuzka1120 urcite by som ho uz vyskusala ak by sa dalo 🙂 kolko sa snazite? No mne na tie mutacie prisli v centre asis.reprodukcie. Potom ma poslali na hematku. Bola som tu v trencine a porobili mi ostatne testy. Potvrdili mi mutacie a ostatne mam dobre.
Ja som mala myom pred rokom, uz je vonku ale jazva na maternici... plus zlyhavanie vajecnikov a manzel zla morfologia spermii. Boli sme uz na jednom vklade, aj sa podarilo ale dlho neudrzalo, biochemicke tehotenstvo. Este mame dve embrya zmrazene, trosku sa oklepem z neuspechu a pojdeme na vklad. Snazime sa dva a pol roka
@daniela.ho Chvala Bohu my ešte nie sme v takom štádiu, ale pomaly a isto naša cesta tam smeruje.
Snažíme sa 9 mesiacov, Ja som sledovaná na hematológii od detstva. Mám trochu zvýšený testosterón ale vraj to nemá byť prekážka v oplodnení. Priateľ mal spermiogram, má počet viacnásobne vyšší ako je norma ale má ich pomalšie , má byť 50% no my máme 30 % berie na to vitamíny , ale podla Dr. by ani toto nemal byť problém....Lenže ten problém niekde musí byť keďže sa nám stále nedarí.
Ak nám nevyjde kombinácia týchto liekov tak mám ísť na laparoskopiu priechodnosti vajíčkovodov, a následne do centra asistovanej reprodukcie. Takže postup je už dohodnutý, len dúfam, že sa stane zázrak.
Stále tam máte šancu, hlavne nestrácaj nádej a skús myslieť pozitívne aj keď je to veľmi ťažké. Musí to vyjsť ❤
@zuzka1120 nam tiez v podstate vsade povedali ze nevidia az taky problem v otehotneni ale tak niekde je isto problem. Kazdy mame nieco a jednoducho to spolu nefunguje... ale kazdy sa tvari ze ved to neni zle. Asi je ked to nejde... ale verit treba stale 😍
Baby poradite?mala by som zacat zajtra brat druhe balenie clostilu. Lenze menstruaciu mam strasne slabu neviem skoro ziadnu. Stalo sa vam to niektorej z vas ze ste mali po clostile slabu menstruaciu?
Nerobila lebo mensruacia prisla tak.ako mala
Ja som brala Duphaston kvôli nepravidelnemu cyklu(nemala son a nemám a ovuláciu), keď sme chceli bábo, začala som s Clostylom, po druhom cykle som ostala tehotná, prvé týždne som brala ešte Duphaston pre istotu na udržanie...pri braní Closylu som nechodila na sledovanie folikul a nebol mi pichany pregnyl.. takže pri druhom babu to budem riešiť podobne 🙂
@jannies15 Ahoj,ty sI brala clostyl bez sledovania?Lebo mne ho teraz predpisal gyn.na 3 mesiace,ale vsade pisu,hovoria ze bez pravidelnych kontrol u gyn.sa nedoporucuje,este aj v lekarni a ina doktorka mi to potvrdili.A mam ist na kontrolu az po pol roku,tak som ho radsej neuzila.
Ja som duphaston, neskôr utrogestan brala kvôli PCO, kedy som vôbe nemala menštruáciu. Dlho po prvom pôrode sme sa snažili otehotnieť, ale nedarilo sa. Práve pre PCO mi minulý mesiac moja doktorka nasadila clostil ktorý som brala od 5 do 9 dňa cyklu, od 11 dňa som chodila merať folikuly, na 14 deň som mala tri celkom veľké, tak mi pichli pregnyl a niekedy do dvoch dní od pichnutia som musela otehotnieť, pretože sa podarilo a dnes začínam 5 tt. Takže mne táto kombinácia pomohla na prvý krát a to som nemala vôbec ovulácie. Zabudla som dodať, že som ešte pila aj inofolic 🙂
@ssslnieckooo Aj ja užívam Inofolic teraz druhý mesiac. to si užívala súčasne s clostilom? Ja mám všetko v pohode a on mi ho predpísal, ale bez kontroly, nie je normálny asi.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Na vyber?
Zaujimave.
Duphaston som brala aby mi prisla ms.
Clostil sa podava potom /u mna na 6.den od 1.dc/na vyvolanie ovulacie.
Nakoniec sa este picha pregnyl na prasknutie folikulu.
Ale mozno mas iny problem-informuj sa.