Duphaston a snaha o bábo

anazuz20
7. sep 2022

Ahojte,snažíme sa o bábo 2roky ,mám taký problém že mám nepravidelný cyklus (niekdy mi vyjde ms 2x do mesiaca a niekedy raz ),posunutú ovu, ľavá strana vajíčka mi nepracuje dobre,pravá strana je v poriadku,sliznica mi tam ostala ,dostala som duphaston 2x1 tbl denne že mám brať a ak sa výsledky nedostavi manžel ide na spermiogram.Chcem sa opýtať podarilo sa niektorej do 1-2mesiacov byť tehu 😌 Ďakujem za odpoveď 🙏

ninka99865
7. sep 2022

@anazuz20 ach ďalšie nasadenie duphastonu ako vselieku miesto riešenia príčiny prečo je cyklus nepravidelný… 🙄

bublinka1426
7. sep 2022

@ninka99865 nici ne lekari riadne nevedia lenze je dufaston (chce se mi blejt velebnosti)

anazuz20
autor
7. sep 2022

@bublinka1426 lebo ja som zúfalá už z toho že naše slovenské zdravotníctvo je také aké je

bublinka1426
7. sep 2022

@anazuz20 akoze toto nie je riesenie,pricin moze byt omnoho viac. napr aj imunoogia, kopec zien ma prehnanu reakciu na prijatie plodu, plod je votrelec pre telo.... kedze nesie 50 % matky 50 % otca. nechapem preco vsade tlacia dufaston... a nase lekarstvo, o tom pomlcim. zial.

ninka99865
7. sep 2022

Klasicky bežný postup.. 1 žene z 20 sa to možno upraví tak, že áno podarí sa otehotnieť. Ale keď sú nepravidelne cykly treba urobiť komplet HP a ísť aj na endokrinológiu a urobiť odbery aj tam, že prečo, ci nejde o PCO a tak… nehovoriac o tom, že ja som svojho poslúchla nasadila ho na 17 DC a ovulacia už nebola… zmenila som lekára ktorý sa rozmie problémom s plodnostou a ten nás najprv poslal na komplet vysetrnia a tak nasadil clostyl. Takže obehat si všetky vysetrnia, hemato, Endo, HP, priechodnosť, reprodukcna imunologia spermiogram a tak rieist ďalej.. a fakt sa vyser na takéto skúšanie, len zbytočne strácate čas

stanzi
7. sep 2022

@anazuz20 Nie, nepomohol, ako pisu baby vyssie, treba najst pricinu (u mna to bolo PCO a brala som lieky na vyvolanie ovulacie). Ak mas ms niekedy 2x do mesiaca, tak zrejme mas tie anovulacne cykly (mozno nie vsetky, ale niektore ano). To, ze muza chcu poslat na spermiogram je sice fajn, ale treba riesit aj tvoj problem. Zmenila by som gynekologa alebo isla rovno do CAR (na vysetrenia aspon, nemusite hned riesit ivf).

janetinka27
7. sep 2022

@anazuz20 ahoj, bolo by mozno lepsie poznat presnu dlzku tvojich cyklov (aj zdravej zene vyjde niekedy MS do mesiaca jedenkrat a inokedy dvakrat, pretoze cyklus je kratsi ako kalendarny mesiac).
lava strana vajicka je zrejme lavy vajecnik... neboj, staci ti aj pravy vajecnik.
a kde ti ostala aka sliznica? mas endometriozu?
a ako vies, ze mas posunutu ovulaciu?
vyskusat mozete aj duphaston, ale zas na tehotenstvo treba trpezlivost. niekto moze otehotniet aj za 1-2 mesiace, ale na to sa neda spoliehat, aj zdravym parom to trva casto dlhsie.
duphaston je liek prvej volby, ak nezaberie, treba riadne odsledovat cyklus, hormony (aj na vysku hormonov v jednotlivych fazach cyklu su tabulky).
a treba byt hlavne trpezlivy.
ja som brala duphaston denne 5 mesiacov vkuse a mala som normalny cyklus - aj MS, aj ovulaciu. a niekomu duphaston zasa ovulaciu zablokuje. duphaston je synteticky, su lepsie lieky.

anazuz20
autor
7. sep 2022

@ninka99865 no ja ho mám brať od 16.dňa cyklu
@janetinka27 dĺžka môjho cyklu je 7dnova a robím si ovu testy čiže ovu mi vychádza 13.,14.den približne tak mi aspoň minulý mesiac vyšla čo mi aj sedelo 🙂 teraz tiež robím a zatiaľ mám negatívne testy,preto sa Vás pýtam o skúsenosti o radi ,predsa ste tu ženy ktoré už niečo prežili (v dobrom myslím)

ninka99865
7. sep 2022

@anazuz20 dĺžka tvojho cyklu sú dni ktore trvá cyklus.. čiže 26,28,30? Tých 7 dni je dĺžka menštruácie. Ale ak máš ovu 13-14 deň a duphaston das na 16 deň tak to kože byt ok. Myslela som že máš cykly dlhé aj 40 dni..

anazuz20
autor
7. sep 2022

@ninka99865 no podľa kalendára mám 28dňové cykly aspoň tak mi ukazuje ,tak neviem či mám kalendár brať do úvahy ale nie

ninka99865
7. sep 2022

@anazuz20 tak ty musíš vedieť koľko dni prešlo od predchádzajúcej ms do ďalšej ms 😃 keď si to značis presne na deň do kalendára tak to tak bude. Ak to robíš halabala tak nie

anazuz20
autor
7. sep 2022

@ninka99865 dneska som 11DC a do ďalšieho cyklu mám 18dni ,keď mi vyjde 2x do mesiaca tak od posledného do ďalšieho cyklu mám 21dni ,a keď 1x 22dni

janetinka27
7. sep 2022

@anazuz20 ano, aj ja ti pisem v dobrom🙂 takze z toho, co si napisala, tak nemas nepravidelny cyklus. cyklus mas cca 28 dni. ovu si sledujes, takze vies, kedy nasadit duphaston.
pozitivne ovu testy este neznamenaju ovulaciu, iba potvrdia zvysenie LH. nepovedia vsak, ci ovu prebehla - nemusi byt totiz LH dostatocne vysoke alebo nemusi prasknut folikul a vznikne cysta atd.
ale zatial nemas dovod na obavy, da sa predpokladat, ze ovu prebieha normalne 🙂
to pocitanie dlzky cyklov si este trosku dotiahni, prvym dnom krvacania sa pocitanie cyklu zacina. nie je tam dolezite, ci je to dvakrat do mesiaca alebo iba raz, lebo mas cyklus kratsi ako je kalendarny mesiac. takze neber do uvahy absolutne, ci to bolo dvakrat ci raz do mesiaca, ale kolko trval cyklus od prveho dna krvacania do prichodu dalsieho krvacania 🙂

anazuz20
autor
7. sep 2022

@janetinka27 no tak 28dni to mám od prvého dňa krvacania do ďalšieho krvacania 🙂 tak dúfam že keď budem brať duphaston že sa všetko urovna a ostanem tehu ,velmi by som si to priala

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre