Ahojte baby...gynekolog mi predpisal tabletky Duphaston na upravenie cyklu,a na babatko.
Beriem ho od 17.DC-27.DC (10dni po 2tbl.)
Mala mi prísť mrcha v sobotu (3.den) alebo v nedelu (4.den)
Teda taj som sa aj od viacerých bab docitatala ze Vám prisla mrcha po duphastone do 3dni.co myslite?
Ešte dodaaam ze s priatelom sme mali viackrat počas minuleho týždňa pohl.styk (snažíme sa) viem ze na konci cyklu su neplodne dni...ale pocula som aj sa radila s gynekologom ze sa kludne moze stať aj vyvolana ovulacia počas pohl.styku aj počas neplodnych dni,sám s tym mal skusenosti.
Môže byť ze počas minulého týždňa sa niečo podarilo a preto mešká mrcha,alebo aj vy ste to mali? Ja viemtak ze do 3dni by mala mrcha prísť,dokonca pisali niektore ze hned po dobrati im prišla mrcha,mne uz mešká teraz 4.-5.deň.
Ďakujem za rady 🙂
Mne vzdy doktorka predpisala duphaston az ked som uz bola tehu,naudrzanie a raz som ho brala na upravenie menstruacie, ale prisla normalne, ziadne meskania ani neprisla skor. Ovulacia moze prist vselija, len aby ti ten liek nevyvolal pseudoovulaciu,aj to sa stava. Uvidis ci dostanes a potom tak za dva tyzdne to skusajte,to by mala byt naj sanca, alebo si odsleduj hlien. Ked uz je taky hustejsi,ze ho vidis na nohavicka ch tak to uz neotehotnies.
Ja mavam aj.picas ovulacie take.hlienove viackrat...podla dr.je to normalne tak nwm...a co je pseudoovulacia???
Mne Duphaston absolutne rozhodil dovtedy uplne pravidelny cyklus. Mala som ho brat tiez kvoli zlemu hormonalnemu profilu a chcela som otehotniet. Skusila som 2 mesiace, ale uz som ani nevedela, cim sa mam orientovat, lebo v priebehu 2 tyzdnov som 2x mala mrchu a proste cele zle. Nehovoriac o tom, ze mi po tabletkach bolo zle fyzicky aj psychicky. Tak som ho prestala pouzivat radsej.
To je jasne ze pocas ovulacie mas hlien, ale plodna si vtedy ked ten hlien je priesvitny, tak mokry,vyzera ako lepidlo. Ked je hustejsi, bielozlty tak to uz plodna niesi. Niektore lieky mozu vyvolat aj dve ovulacie, pricom jedna je falosna,alety nevies ktora. Mne sa to stalo ked sme sa snazili o druhe dieta. Potom som lieky vynechala a na dalsi mesiac som normalne otehotnela.
@nightrover aj mne po nom bolo zle a to som si myslela ze mi je zle lebo som tehotna. Az ked som ho brala mimo tehu som zistila ze to z neho mi bolo zle.
Mne zle neni.vobec....iba mi meska 4.den....a viem zeby mi malo prist do 3dni max.preto sa pytan ci mate skusenosti....a ci môžem byť v tehu kedze týždeň sme spolu velakrat (zvyšok mesiaca je partner mimo)
A aj.keby som v tehu tak to este si pockam az koncom mesiaca na test...leno za tyzden mi to neukaze....to este sa max len uhniezduje..... ja len ci ste nemali s takymto skusenostiiii
@carla232 No ano, mne tiez meskala, potom zase prisla v polke, takze uplny bordel. Ja som praveze pocula, ze ked beries Duphaston, tal v tie dni uz k ovulacii nedojde - preto sa dava az v druhej polke cyklu, ked uz je predpoklad, ze je po ovulke. Ci to je pravda a ako to funguje, to presne neviem, ale asi by som to skor zatial zvalila na tabletky. Kazdopadne, drzim palce, nech sa mimco zadari 🙂
Mne ukazalo po 2 dnoch meskania a prekvapivo som mala z poobednajsieho mocu vzdy tmavsiu ciarku a z ranneho len takeho ducha 😁 Ale do "meskania" som si urobila viacero testov a ani jeden nic neukazal, i ked to bolo uz viac ako 2 tyzdne od oplodnenia, takze velmi by som sa na to nespoliehala. Kazdy pripad je iny, samozrejme a aj testy su rozne, ale chemia v tele si robi svoje 🙂
Duphaston,neblokuje ovulaciu...sukromny gyn.mu povedal.takze nic nesuvisi s ovulaciou a s tabletkami...preto su aby sa cyklus opravil nie aby upravil ovulaciu...a po 5dnoch sa neda zistit ja ked som bola zistili sme to v 4tyzdni....a v 5.bohuzial odišlo....ale to nechcem rozoberat radsej...takze po 5dnoch neukaze pretoze trva 48h prezitie spermii 5-7 dni kym sa dostane tam kam potrebuje cize do maternice a cca potom sa zacne zahniezdovat co trva minimumalbe 5dni az 10.takze najskor 14.-18.den po oplodneni sa da zistit....preto sa robi aj test po tyzdnovom meskani menstruacie....
@carla232 no neviem preco si sa potom pytala. Mne pri prvom synovi test ukazal po 4 dnoch od oplodnenia slabu ciarku, pri druhom na piaty den. Kazdy organizmus je iny,ale keby sa to nedalo urcit, tak neexistuju testy kde mas napisane po kolkych dnoch od styku ich mozes robit. To iste plati aj o duphastone. Na kazdeho reaguje inak. Ale ak nam neveris,tak ozaj nechapem preco si zalozila tuto temu.
@carla232 Dobre vediet, ze neovplyvnuje ovulaciu, aj ked po tej sarapate, co narobil v organizme mne, ho uz brat nemienim 😁 Ale teda odpoved na povodnu otazku - ano, mrcha mi meskala par dni. A ano, mozes byt tehotna, ale aj nemusis 😁
@nightrover a kolko ti meskalo?
@pininka zalozila som ju kolu tomu aby som sa spytala tych co brali duphaston a otehotneli,nie od tych ktore nan frfluuu....nepytala som sa o teste pretoze o tom viem vela...pytala som sa o meskani menstruacie od duphastonu od tych ktorym sa od duphastonu podarilo otehotniet
ahojte zeny, prispela by nieco do diskusie, tiez sa snazime o babo ale mam PCO, ovulaciu vsetko som mala len sa mi netvorila sliznica - vystelok pre babo, DR. mi predpisala duhaston kedze cyklus bol v rozpati od 30-35 na hojdacke. Dupfaston mam brat uz od 11 dna po 25 den cyklu s tym ze, upravi cyklus.....som dost nervozna s prispevkov ze zeny pisu ze to blokuje ovulaciu. Ako to vlastne je???Ak ma zena ovulku preco by ju liek mal blokovat????? Preco niektore zeny to beriete od 14,15 ci az 16 dna cyklu????
@mouse14 ahoj...pretoze cim mas dlhsi cyklus tym skor ti beries...ja mam 28dnovy cyklus len sa.mi trosku rozhodil tak ja mam na 17den....ty ho potrebujes brat skor aby sa ti nastavil cyklus na ukazkovy 28dnovy...nie neblokuje to vobec ovulaciu len pomaha nastavit cyklus a aj v pribalovom letaku je napisane ze pomaha Na UDRZANIE PLODU aby nenastal potrat.... 🙂 ked chcete vám mozem aj odfotit co mi dr pisal ohladom toho ci to blokuje ovulaciu
Neda sa mi poslat fotku...ale.mozem vam poslat na Mail ak by ste chceli
Vobec neblokuje.nic...toto neni antikoncepcia...ale beru to i tie zeny ktorym sa neda otehotniet dlho...alebo tie ktore maju nepravidelny cyklus
@carla232 Mne meskal asi 5-6 dni. Ale ako som vravela, brala som ho len 2x. A fuuu, mrzi ma, ze som tou spravou o blokovani ovulky sposobila paniku 😔
@mouse14 mne dr nasadila duphaston tiez chcem byt tehu. Mam ho brat az po ovu cca 17 dc 10 dni. Nesmiem ho brat pred ovulaciou.
@nightrover nic sa nestalo..moja myslíš 2.mesiac si ho brala?
@carla232 Ani neviem, ci sa to da nazvat 2 mesiace, lebo prvy som hi brala normalne - to mi meskala mrcha par dni. Ked som dostala, zacala som pocitat novy cyklus a na 14. den (ja som mala brat 14-24), kedy som vlastne mala zacat znovu brat, tak som opat dostala mrchu. Tak som bola zmatena, nevedela som, ci mam brat alebo nemam. Tak som radsej nebrala. Lekarka mi potom povedala, nech normalne beriem, tak som o mesiac zase zacala, ale opat ma to rozhodilo, tak som prestala.
@nightrover ejha rozumiem....tak ja ani nwm odkedy mam ratat.moje meskanie stvrtok rano som si dala poslednu tabletku lebo stredu vecer som zabudla tak som si ju dala rano kedze sa moze este do 12h.uzit ak sa zabudne...takze som stvrtok rano uzila...ale do 3dni by mala prist mrcha cize do nedele,a dnes je utorok
@carla232 A vies, na ktory den zvycajne ovulujes?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Hmm na to, aby ti meskal menzes vdaka pohlavnemu styku, ktory bol eln minuly tyzden, tak to by som si netrufla tvrdit. Prilis kratka doba, aby to malo nejaky nasledok. Ja si skor myslim, ze to ma na svedomi ten liek😉