Duphaston a Clostylbegit. Je to nákladná liečba?

katarinka183
17. jún 2018

Ahojte,mám diagnostické Pco a chcela by som si dať predpísať tieto lieky,nakoľko som čítala veľa recenzii a strašne veľa ženám dopomohli k bábätku.Lenže mám taký problém,že mám dlh na zdravotnej poisťovni a naposledy ked som bola u lekárky mi niečo spomínala,ze nech si vyrovnám dlh,lebo že inak to bude nákladná liečba??Je tu niekto kto ma podobný problém??Ako nákladná asi cca.môže byť?Ďakujem za rady...Zatiaľ mi dala len inofolic combi,ale zatiaľ žiadne tehotenstvo😕

29simona29
17. jún 2018

@katarinka183 ja beriem dlhodobo duphaston a pred rokom keď sme sa snažili o babatko som brala aj inofolic combi, teraz mám doma 2mesacneho synceka☺️A od 14rokov som mávala nepravidelnú ms, takze mne to pomohlo, otehotnela som za 2mesiace...S tým dlhom ti ale neporadím...

katarinka183
autor
17. jún 2018

@29simona29 Aj my by sme už veľmi chceli bábätko a preto verím a dúfam že aj mne to pomôže...Mám tiež strašne nepravidelnú,niekedy aj pol roka nič😕😕😕..Je to strašné toto...

milus777
17. jún 2018

Nemyslim si ze to by bola nejaka nakladna liecba. Niesu to az take drahe lieky aby sa to nedalo zvladnut. Pri ivf som brala utrogestan je to podobne ako duphaston a uz sa presne nepametam kolko stal ale nebolo to dajaka velka ciastka. Ten clostil si niesom ista ale na nete sa da pozriet cena liekov bez doplatku poistovne tak skus pozriet. Drzim palce

29simona29
17. jún 2018

@katarinka183 inak ja som si preventívne kúpila aj bazálny teplomer aby som zistila či a kedy mávam plodne dni, akurát že hneď prvý den ako som ho použila som zistila, že som asi tehotná, lebo teplota bola vyssia☺️Ale pri nepravidelnej ms veľmi dobrá pomôcka najma preto, že budeš vedieť kedy si otehotnela-ja som to vedela len pomocou teplomera a porodila som na den presne ☺️Mala som inak podobne obavy ako ty,či sa mi to vôbec pri mojej ms niekedy podarí a podarilo veľmi rychlo...tak len hlavu hore,ten inofolic je úplne super pomohol už veľa ženám.

katarinka183
autor
17. jún 2018

@milus777 Áno aj ja som kukala na nete tie lieky bez doplatku a cena je úplne v pohode,takže preto nechápem čo tým myslela..😏

katarinka183
autor
17. jún 2018

@29simona29 super ďakujem za rady,idem si aj hneď nejaký kuknúť na nete a objednať😉A ďakujem Ti za povzbudenie😕😊

lienka737
17. jún 2018

@katarinka183 Clostilbegyt si nemozes len tak sama davat. Su na lekársky predpis a pocas užívania musis byt sledovaná lekarom.

katarinka183
autor
17. jún 2018

@lienka737 Áno to ja viem,veď ja to aj chcem od lekárky normálne,len budem musieť uhradiť plnú cenu tych liekov😉

lindusss2016
17. jún 2018

@katarinka183 ako ja nechcem rypat, ale ked planujes otehotnenie, nebolo by rozumnejsie ten dlh vyrovnat? Predsalen hocico sa moze stat, mozno budes potrebovat aj ine lieky, hospitalizaciu atd. a potom sa uz fakt nedoplatis.

madeleine
17. jún 2018

Duphaston je hlavne svinstvo, ktore Vam moze skaredo rozhadzat okrem cyklu a hormonov aj psychiku. To uz radsej investujte do dobrej terapie, alebo jogy, ci cvicenia pre zeny planujuce tehotenstvo, tam sa totiz pracuje s hlavou, potrebou vyrovnat sa s tym, ze vsetko, vatane tehotenstva ma svoj cas a treba to prijat. Niektore veci sa totiz nedaju ani naplanovat, ani vynutit. Ani nakladnou a hnusne riskantnou liecbou.

rybka16
18. jún 2018

Asi preto nákladná liečba, lebo keď máš dlh na ZP, máš nárok len na úhradu neodkladnej zdravotnej starostlivosti, čo toto nie je, čiže si z vlastného vrecka neplatíš len lieky, ale aj všetky vyšetrenia.

zdenka67
18. jún 2018

ja som za clostyl aj pregnyl dokopy platila asi 13 eur a za duphaston asi 3 eura (ten som mala na predpis) a inofolic som brala vyse 2 roky a nepomohol - myslim si, ze ten je ovela drahsi 🙂 ako toto

bianka532
18. jún 2018

Preboha, veď normálne chod do poisťovne a začni to riešiť. Požiadaj o splátkový kalendár, či si už zamestnaná, nezamestná, máš dlhy.... tehotenstvo nie je sranda. Ten dlh sa ti bude navyšovať a úroky rast. Čím skôr to pôjdeš riešiť tým skôr to das do poriadku. Nechcem tá strašiť ale môžeš dostat aj krvácanie ako ja a budeš musieť byt tehotná v nemocnici.. alebo niečo s bábätkom... najskôr si daj do poriadku poisťovňu a potom dieťa... veď ti bude treba robiť sono vyšetrenia... však to ak si to máš všetko zo svojho platiť nedoplatis sa.. a to nevravím že nie každé tehotenstvo je ukážkové!!!

bianka532
18. jún 2018

A hormonálne lieky si sama nenasadzuj.. však ti môžu uškodiť rozhádzať úplne menštruáciu a ovulaciu.... 🤭🤭🤭 chod ešte dnes do zdravotnej.. mna pred vcerom brala sanitka.. prvé bolo že som bola vdacna že som poistená a dostala som riadne vyšetrenie a dieťa sme zachránili...

katarinka183
autor
18. jún 2018

Ďakujem za vaše reakcie,samozrejme že si dlh zaplatím,nemám tam tak strašnú sumu len asi 500€ čiže vyplatiť to vyplatim,pôjdem zistiť ten splátkový kalendár,len sa mi zdá ze vo všeobecnej treba zaplatiť polovicu dlhu a az potom dajú splátkový...pôjdem sa dnes opýtať...A tie lieky si samozrejme nechcem naordinovat sama,to je jasné...Chcem ísť normálne k lekárke,to je všetko...Možno to je svinstvo tie lieky myslím,ale veľa ženám ktoré majú pco a túžia po bábätku pomohli takže tak...

nina774411
18. jún 2018

@katarinka183 Z vlastnej skúsenosti viem, že to nie je nákladná liečba. Na clostilbegyt mi poisťovňa nedoplaca a jedno balenie stojí cca 6e a duphaston jedno balenie stojí cca 2e s doplatkom od poisťovne, bez možno max 3x toľko 😊

katarinka183
autor
18. jún 2018

@nina774411 tak to je super potom .Ďakujem pekne😉

lienka737
18. jún 2018

@katarinka183 este si tam prirataj aj cenu za folikulimetriu a dalsie lekarske vykony.

zibizabka
19. jún 2018

@katarinka183 ja som na tom rovnako, raz MS 35 dňový cyklus pol roka a potom 3 mesiace nič. Teraz beriem Inofolic a o mesiac mi lekár nasadí duphaston. Držím palčeky nech sa nám to podarí

katarinka183
autor
19. jún 2018

@zibizabka no veď...Je to hrozné..dúfam🙏 že sa nám splní sen😊😉👶

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre