Duphaston

marhulko
29. dec 2021

Ahojte mamičky, chcem sa spýtať, môj lekár nepracuje celý týždeň, mala som menzes 15.12-20.12. dnes je 29.12 a ja som dostala menzes zasa. Ešte som anilen duphaston nezačala užívať. Čo mám spraviť? Mám ho začať užívať podľa prvej, alebo vôbec ? Toto sa mi ešte nikdy nestalo.

janetinka27
29. dec 2021

@marhulko kedysi som tiez brala takto duphaston a obcas sa stalo, ze mi ms prisla velmi skoro. vtedy mi nasadili norethisteron, ktory mi krvacanie zastavil. takto to islo na striedacku - duphaston, norethisteron. nic mi nedokazalo ten cyklus udrzat. duphaston je asi aj dost slaby, ja teraz uzivam cipky amelgen. a tiez mi ms prisla este pocas uzivania cipkov, ani som ich nestihla dobrat.
sama uvidis, ci je to ms, lebo mas cca 15. den cyklu teraz - nevyzera, ze by to chcelo skoncit? prinajhorsom vydrzis a po sviatkoch pojdes k dr.

marhulko
autor
29. dec 2021

Ja beriem duphaston dlhodobo, preto nechápem, čo sa deje. Nikdy som nemala problém. Všetko vždy ako hodinky.

marhulko
autor
29. dec 2021

Určite je to ms. Prsia veľké, bolesti brucha silné, a krvácanie neustáva ☹

janetinka27
29. dec 2021

@marhulko moze to byt aj nejaky vykyv, nebola si chora, alebo na ockovani? nemala si stres, horucu vanu, fyzicku namahu? skus sa pre to netrapit, akoze ja viem, ze je to neprijemne. ja krvacam skoro stale, beriem lieky, co nezaberaju. ako zdravotny problem ma to hneva, ale krvacanie samo o sebe ti neublizi, to by si musela krvacat masivne. uvidis ako to bude buduci mesiac, doktorovi to spomen.

marhulko
autor
29. dec 2021

Boli sme covid pozitívny, ale to ešte pri prvej ms, ktorá prišla načas. Brala som antibiotiká a veľa liekov od bolesti. No neviem čo teraz s duphastonom. Mala som ho zajtra začať brať

janetinka27
29. dec 2021

@marhulko mohol tam byt nejaky vplyv liekov. tazko povedat. ja by som duphaston teraz nebrala. ale to preto, ze ja by som pockala na reakciu doktora, lebo viem, ze mi nic neujde. mne teraz, ked predpisovala tie progesteronove čípky, tak povedala, ze ak mi pride MS, mam ich vysadit a pocas MS nebrat. takze som ich ani nedobrala, lebo prisla ms. mozno by si mohla napisat aj do skupinky zdravotnici na mk a poradil by ti priamo nejaky dr.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre