Mám 35 a prvá dieťa 5 mesiacov. Chcela by som mať aj druhé, ale bojím sa toho veku, či mám čakať aspoň dva roky, alebo mať čím skôr? Rodila som sekciou kvôli platničkám, druhé by bolo tiez sekciou. Rady a skúsenosti? Ako dlho čakať?
Ahaa uz tu mas didkusiu..teraz nechapem...
Na sekciu je to skoro. Odporuca sa rok pockat kvoli jazve.
Po sekcii sa odporuca kvoli jazve pockat rok s otehotnenim. A podla mna si treba uzit dietatko, do roka ho treba nosit casto este na rukach, kym nechodi, potrebuje tvoju pozornost a mamu na 100%mozno aj do dvoch rokov. 2rocnemu uz vies vysvetlit ovela viac veci, nez rocnemu alebo 1,5 rocnemu aj co sa tyka babatka...aby nekricalo ked spinka, aby dalo pozor, nech mu neublizi atd. Ja mam rozdiel 25 mesiacov, to uz sa da so starsim celkom rozumne, teraz v lete bude mat 3, mladsi ma.7 mesiacov...ale uz teraz vidim rozdiel, ze je starsi ovela rozumnejsi, nez pred tymi 7 mesiacmi. Ale podla mna este aj ako cerstvy 2rocak velmi postradal mamu, ze sa uz o mna musel podelit s bracekom
Pockaj urcite aspon pol roka ta jazva nie je sranda mas zositych dost vela vrstiev a vnutorne stehy sa hoja pol roka. Steny maternice ako aj samotna maternica si potrbuju trochu oddychnut. Mas 35 nie 50. Ked porodis dalsie 36-37 to je zanedbatelny rozdiel. Vobec to neries
Ja mám rozdiel 3roky a 4 mes.no bola by som i vecssi rozdiel prijala....ani teraz to není med lízať...a ty s malým bábätkom k tomu ten prvý vyše roka sa budeš mať čo obracať ...no tiež tak skoro po cisárskom by som neradila ako ženy vyššie pisu
Po cisárskom určite tak skoro nie..
Nerodila som sice sekciou ale prve som rodila v 35. Ze som opät tehotna som zistila ked mala dcerka 14 mesiacov ( za mesiac mame termin) budem rodit v 37 a je to pre mna velmi narocne( nam rodina nema ako pomoct) , keby som vedela tak este pockam kym.bude mat aspon 2 roky. Ale to je moja skusenost, moj nazor.
Kazdy to vnima inak, za mna je este skoro. Vsetko to tazke vas este len caka (zuby, spankove regresie a pod - moze to byt v pohode u vasho dietata, ale aj nemusi). Moja mala napriklad spala ovela lepsie ked mala 5 mesiacov, nez teraz ked ma 9,5 🙂
Ale ako pisu vyssie, ak si mala sekciu tak by si mala ozaj pockat aspon ten rok, kvoli jazve a pripadnym komplikaciam.
Prvé sekcia a druhé o 1r 9m znovu sekcia , kým bola dcéra malička bolo to super, syn sa hral von doma a ona pozerala v postieľke , kociari .. ťažšie to začalo byť keď mala 1-1.5r , vyžadovala tiež pozornosť a ja som bola na veci sama-muz mimo SR, ale keby bol doma , nebolo by to pre mňa také náročné,mentálne ma dcera 2r3m a syn ide mať 4r a už sa spolu vyhrajú
Čo sa.tyka sekcie tak prvú som mala náročnú,príšerná jazva ako od masiara 😄 keď som šla na druhú tak také.mlade sestričky že preboha toto je bikiny rez ? 😄😄
Druhá bola ľahšia lepšia, zotavila.som sa.rychlo,jazvu mi upravovali a mám ju lepšiu ale stále o ničom,vraj môže ísť aj o zle.hojenie jaziev
Napriek všetkému som počas druhého tehu nemala žiadne probly s jazvou,nik to neprežíval nekomentoval
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
A naco chces cakat ? A co tvoj parner ,tiez chce druhe ?