Ahojte, idem mat 35 rokov, pripadám si azda silnejsia a sebavedomejsia ako ked som mala 28/29, vtedy som mala prvé....
No mam mentálny blok- prosto mi to pripadá hrozne neskoro na druhé babo, manžel má presviedca že sa niet čoho bat, no neviem, je to azda aj tým ze matka ma mala v 17 a v 35 mi bola na stužkovej ....muža mala svokra v 32 a majú krásny vzťah, je už dôchodkyňa a s malým nam krásne pomôže, kým mama je stále unavená z prace....
Tak čo ste mali druhé v rokoch 35-40, dajte mi realny +/- zoznam....ďakujem
Kamaratka mala prve par dni pred 39 narodeninami, teraz sestranica ma za par dni termin a ma 37 rokov - caka prve, a to su s manzelom uz velmi dlho, zdrav problemy nemaju ani jeden, proste sa az teraz rozhodli
@klementinka58 💛krásne, ja mam tiež pocit ze po prvom ma už nič nerozhodi, že by som si to viac "uzila" ....
@anesim áno, všímam si aj ja, ze okolo 35 majú mnohí prvé dieťatko ....v skolke sú od nás takmer všetci starší...
V 32 som mala prvé a 35 dvojičky, tak pozor na to 😄. Štatisticky je po 30tke je vyššia šanca, na to že splodíte dvojičky. To len na margo toho, že píšeš, že po prvom ťa už nič nerozhodí 🙂
43 rokov a prvé dieťa, ťažko sa radí, lebo každé dieťa je iné. Ja som mala "nepoložiteľné dieťa" 🙂 aj vďaka manželovi sme to zvládli celkom dobre. Nie som ohybná ako keď som mala 20, ale ešte stále sa to dá :D Aj medzi mladšie mamičky som v pohode zapadla aj na ihrisku, aj v škôlke. Teraz pôjde syn do školy, to bude dobrá skúška nervov :D . Je to individuálne, keď si nastavená, že chceš dieťa, tak to určite zvládneš......
@igrania ale rozhodí... diagnóza a nepriaznivý zdr. stav dieťaťa....
autorka - kľudne... 35 je ešte úplne OK.
V 33 som mala prvé, v 36 druhé, tento rok budem mať 40 a rozmýšlam nad tretím. Vôbec nevidím vek ako prekážku
prve som mala v 26, lahsie to bolo zo vstavanim v noci, teraz cakam piate dieta, mam 37 rokov a vidim ze nervy uz mam nacate. Stvrte dieta ma 2 roky a vstavam v noci celkom vela, to tiez uz neni pre mna jednoduche. Co vidim rozdiel, je ze riesim dolezitejsie veci co sa tyka vychovy ako ked som bola mladsia. Teraz si velmi uzivam tehotenstvo, viac to emocionalne prezivam.
Ja som pred dvoma týždňami porodila nášho synčeka pár dní pred 40kou.. najpohodovejsie nakludnejsie tehotenstvo,pracovala som ešte 10 dní pred porodom.. okrem injekcií na riedenie krvi som nemusela nič riešiť... sama si musíš zhodnotiť svoj zdravotný stav, vaše bytové a finančné možnosti a celkovo túžbu.. to,že muž chce nestačí.. musíte byť za to 100 percent obaja...my mame k poslednému veľký vekvy rozostup,takže prakticky taky jedináčik na záver...
Ja som mala tretiu dcérku ako 36 ročná. Teraz mam 38,a oveľa viac si ju užívam. Mam viac trpezlivosti, som pokojnejsia, už az tak nestresujem, neporovnavam. Určite by som to nemenila.
porovnavat sa s minulou generaciou nema vyznam...jedine, ak sa chces citit ako babka v 50tke
Poniektore maju prve po 40tke a ty sa pytas, ci v 35tke druhe?!
Prvé 29, druhé 34. Za mňa je to strop. Max. tých 35. Neskôr by som to už ťažko zvládala. Nechcelo by sa mi....
@deti95060810 takto ....... s manželom sme sa vopred dohodli, že ak by malo mať dieťatko ťažké zdravotné postihnutie, že to ukončíme ...... nech si hovorí kto chce, čo chce, je to trápenie pre celú rodinu aj pre to dieťa. Niuž a náš zdravotný stav, zomierajú aj mladší ľudia na rôzne choroby. Veľa žien po 40 má zdravé deti. A naopak aj mladšie ženy majú choré detičky. Rozhodnutie musíš spraviť sama s manželom.
Prve v 35, druhe mozno v 40-42, pre mna normalka. Neviem ake by to bolo v 27, pre mna to bolo nerealne, v tom veku som nikdy dieta nedonosila cez 12tt, v 34 to islo a 35 som rodila. Ja som to neriesila, ako vsetko okolo mame mamy v mojom veku. Ja neviem ako su na Tom ine zeny fyzicky, ked ma nejaka 90kg a na eh na diabetes je viac unavena ako ja v 39, co sportujem. Ale nebala by som s toho tehu
J som prve tiez mala v 29, druhe som sa rozhodla rezazovo a teda toto tehotenstvo ma dava dole tak, ze som stratila ruzove okuliare.
Ale co sa tyka veku, je podla mna 35 stale akurat
@martinka13 mam ten istý názor, no min.rok som musela podstúpiť kyretaz v 12 TT, čiže dala som si čas na zotavenie a teraz mam akoby "poslednú šancu "...
@rybkoava gratulujem a držím palce,cítiť z teba veľkú radosť 😇
Mám 35 a mňa napr. už manžel nevie prehovoriť na ďalšie. Pri prvom som mala ukážkové tehotenstvo, ktoré sa pred pôrodom začalo kaziť. Maly sa nám narodil "iba" s menšími kvázi problémami, ktoré sme zvládli cvičením, ale keď mi po nepostupujucom komplikovanom pôrode a akútnej sekcii ho priniesli prvýkrát ukázať s tým, že bude treba Vojtovka, nebolo mi všetko jedno a trvalo to pár rokov, kým som sa ukludnila, že bude v pohode. Beriem to ako výstražný prst, že jedno dieťa zdravé máme a už nepokúšam osud. Jedine že by to bola náhoda, či kategória "pritrafí sa", ináč si už netrúfam.
Staroba začína až niekedy po 60 ke, čiže 35 je super vek, bábo sa vníma úplne inak ako v 20 ke, vieš sa mu naplno venovať.
@oblecenie99 rozumiem, priznám sa ze tiež mam niekedy rovnaké myšlienky....
A "ďakujem" adminom za zmenu názvu- krásne ste to dali aj s chybou 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
No ja som mala prvé v 20tich druhé 27 a tretie 37 musím povedať že to tretie som si užila a užívam najviac. Je to úplne iné už aj deti sú veľké a pomáhajú. Čo sa týka bývania a finančných prostriedkov je to tiež iné . Pri prvom sme stavali dom ....pri druhom boli splátky hypotéky... Teraz už máme všetko zabezpečené a užívame si dieťa. Aké ja tiež som si samozrejme pripadala že už som stará, ale keď som prišla na prvú poradňu k dr. A všetky boli v mojom veku a staršie tak ma to prešlo. V nemocnici keď už som porodila bola so mnou na izbe prvorodička a mala 49 rokov. Je iná doba teraz je to normálne že sa rodí v staršom veku. Tak veľa zdravia hlavne a užívajte si mimi.
ahoj ja som mala prvé babo ako 38 ročná , žiaľ potratila som. Druhy sa mi narodil syn ako 39 ročnej a teraz mam tretieho syna ako 40 ročná.
Ci je to dobre ci nie , neviem. Je to môj život a neľutujem ze som deti mala takto neskoro.
Mala som dosť času aby som si užila život ako slobodná. Veľa som videla , veľa si toho vyskúšala. Sloboda a voľnosť je krásna a príjemná
Ale príde čas keď sa človek chce usadiť. Každý to cíti inak a každý v inom veku. Mat deti je veľká zodpovednosť. Veľmi náročné je ich mat v dnešnej dobe, kedy je všetko také neisté a drahé.
Ale tak človek si za tie roky aj niečo nasetril, vybudoval nejaké zázemie. Takže ako 20 ročná by som nemala takú finančnú rezervu, stabilnú prácu. Inak, zodpovednejšie a ustrachanejsie vychovávame svoje deti keď máme 40 ako keď mám 20. Ako 20 ročná bol život gombicka, teraz vážnejši Co je pre výchovu detí lepšie , neviem. Takže na tvoju otázku klady a zápory , je ťažké odpovedát. Ako všetko v živote aj toto ma svoje výhody a nevýhody.
Mat deti je dar. Ci je ti 20 ci 40. ak môžete mať deti tak si to užite. Koľko párov ma dnes problémy a dalo by neviem co za to
Ak si zdravotne ok tak majte aj teraz ďalšie dieťa. Ja som mala prvé 23 a druhé 28 . Väčšina rodičov spolužiakov mojej dcéry je staršia než ja takže zrejme je to tak že ľudia majú deti radšej neskôr.
Prve som mala v 23 a druhe v 39.
Realne? Chod do toho.. nenormalne som si tu matersku uzila. Ked som mala prve, bola som po skole, nic sme nemali , sice dieta z lasky a milujem ju,ale viac som bola v strese, co sa prenasalo aj na dieta... nedostatok vsetkeho = materska po skromnosti, konflikty... a ist rychlo do prace a neuzit si dieta, to nie.. ale matersku som si podla mna ani neuvedomovala,vsak po skole mi to ani nebolo take vzacne byt doma.
Druhe som si po rokoch na MD taaaak uzivala. Vobec som nebola viac unavena, praveze som bola aj rychlejsie fit ako po prvej sekcii " za mlada"... materialne zabezpecenie uz inde a tym padom vacsi klud a pohoda , tak aj dieta pokojnejsie. Nicim som sa nestresovala, som stale v spolocnosti mladsich mam,takze aj mentalne sa citim mlada.. mna mala mama v 33 a segry v 20,21 a zdalo sa mi,ze mam staru mamu oproti nim, ale to bola ina doba, zeny po 40tke si dali vlasy na baranceka trvalu a v 50tke isli na dochodok... dnes sme vitalne , inak zijeme, vobec si nepridem divna, ze mam 47 cerstvych a 8r dieta. Je nas vela.
Sem tam sa mi mozno nieco tak nechce, tak vuac vegetim, ale ja som zas nikdy nebola taky hravy typ, zato vsetko riesim s vacsou rozvahou a skusenostami nez ked som mala 23..
Za mna vyborne rozhodnutie , ze sme ju mali, aj ked dieta sme chceli skor , ale neprislo . Malo to tak byt a 35 vobec nie je vela, je to uplne bezne. Za mna to ma skor plusy pre teba. A dieta bude rado, ze ma surodenca, zostat raz sam je dost blbe, ani dieta nema bratrancov atd... chod do toho.
@oblecenie99 vobec takto neuvazuj..kazde tehotenstvo je ine. Vsetko sa sa zvladnut a nie je to o veku, su mlade ,c0 maju chore deti a starsie,co maju zdrave .. takze
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
mala som druhe po 16 stich rokoch v 36 tke. Uplne super som to prezivala, uzivala som si to, nevytacalo ani neprekvapilo ma nic. Takze za mna uplne skvele oproti prvemu ktore som mala v 20tke
Naozaj moje najlepsie rozhodnutie, stabilna praca, urobena kariera, na materskej som bola 9 mes potom som sla do prace, po praci v pohode som sa venovala malemu. Teraz ma 6 rokov, uplne v pohode mu stiham,nepripadam si ako geriatricka mamicka 🙂